Cu Galaxy S10 și Android 10 puteți filma videoclipuri selfie Slow-motion

1237
Sursa Foto: galaxyclub.nl

Actualizarea Android 10 aduce o caracteristică a camerei cu totul nouă la seria Samsung Galaxy S10. Este vorba despre videoclipuri Slow-motion filmate cu ajutorul camerei frontale. Este o caracteristică cerută de mai mulți utilizatori companiei Samsung și, gigantul tech a ținut cont de aceste doleanțe.

Programul beta pentru Android 10 și One UI 2.0 pe telefoanele emblematice Samsung a demarat în mai multe țări. Deja cel de-al doilea test de firmware Samsung se desfășoară în Android 10 beta și iese în evidență o noutate în jurnalul de schimbări: filmarea unui videoclip cu încetinitorul cu ajutorul camerei frontale. Destul de ciudat, a fost deja în prima versiune a software-ului de testare, dar a rămas acolo oarecum în suspensie.

Cu Galaxy S10 și Android 10 veți putea filma Slow-mo cu ajutorul camerei frontale

Pe Samsung Galaxy S10 veți găsi modul Slow-motion în Android 10, dacă treceți la camera frontală din aplicația pentru camere. Conform Galaxy Club, opțiunea „ascunsă” este standard sub butonul „Mai multe – More„. În cele din urmă, aplicația pentru camerele din versiunea 2.0 a interfeței One UI nu mai arată pur și simplu toate pozițiile camerei la rând. Așadar, alegeți „Mai multe” și atingeți „Slow-mo„. Acum puteți realiza videoclipuri Slow-mo obișnuite, așa cum obișnuiți prin intermediul camerei din spate.

La fel ca în cazul camerei principale, funcția de mișcare lentă afectează și camera frontală în detrimentul expunerii. Cu alte cuvinte: ai nevoie de multă lumină pentru a face fotografii frumoase. Pentru înregistrare, Super Slow-mo nu este disponibil pentru camera frontală în Android 10. Dacă alegeți acest lucru, comutați întotdeauna automat la camera principală.

Slow-motion – (abreviat slow-mo) sau mișcarea cu încetinitorul, este un efect în procesul de filmare. Este folosită în activități atletice de tot felul, pentru a relua un moment cheie într-un joc sau diferite fenomenele naturale. A fost inventată de preotul austriac August Musger la începutul secolului al XX-lea.

Despre funcția Slow-motion pentru camera frontală de pe Galaxy S10 cu Android 10 acum este clar. Dar, nu știm încă ce alte telefoane Samsung Galaxy vor mai primi acest gadget. Putem pronostica fără probleme că Samsung Galaxy Note 10 va primi și el această funcție. Cu toate acestea, nu îndrăznim să spunem dacă mai târziu puteți filma Slow-motion cu Samsung Galaxy S9 și S9+ și camerele lor frontale. Uneori, astfel de funcții ale camerei apar, dar deseori nu la modele anterioare, din cauza unor probleme nu neapărat de software.