Samsung Galaxy S11+ posibil cu baterie de 5.000 mAh produsă de LG

791
Sursa Foto: phonearena.com

După toate informațiile de până acum cu siguranță seria Galaxy S11 va avea o durată de viață a bateriei mult mai lungă, în comparație cu predecesorii săi din seria S10. Acest lucru nu mai este o speculație și rezultă din faptul că Samsung va folosi nu numai procesoare mai eficiente dar și o tehnologie de afișare OLED mai recentă și mai performantă.

Dar mai este ceva ce vine în sprijinul afirmației de mai sus. Seria Galaxy S11 poate avea o durată de viață mai bună a bateriei decât S10, pur și simplu pentru că bateriile vor fi mult mai mari. Bateria lui Galaxy S11e, sau oricum l-ar numi Samsung, are 3.730 mAh. Galaxy S10e are o baterie de 3.100mAh. Galaxy S11 obișnuit se poate lăuda cu o baterie de 4.300 mAh sau chiar 4.500 mAh în funcție de zvonuri. În ambele cazuri, aceasta este cu mult peste cea de 3.400 mAh aflată în modelul Galaxy S10. În ceea ce privește pe Samsung Galaxy S11+, conform PhoneArena, ar putea împacheta o baterie de 5.000 mAh, ca Galaxy M30.

Baterii evident mai mari pe seria Galaxy S11 vs Galaxy S10

Iată pe scurt bateriile din Seria Galaxy S11 raportate la Galaxy S10:

  • Galaxy S11e 3.730 mAh vs 3.100 mAh pe Galaxy S10e
  • Galaxy S11 4.300 – 4500mAh vs 3.400 mAh pe Galaxy S10
  • Galaxy S11+ 5.000 mAh vs 4.100 mAh pe Galaxy S10

Posibil, dincolo de cererea fanilor Samsung pentru baterii mai mari, să mai fie un motiv. Display-urile seriei Galaxy S11 cu o rată de actualizare de până la 120Hz pot să fie un alt motiv serios. Aceste ecrane vor mânca mult mai mult din baterie, astfel încât Samsung a crescut capacitatea pentru a crește anduranța.

LG Group este al doilea cel mai mare conglomerat din Coreea de Sud, după Samsung. A fost fondat în 1947 și are sediul în Seul. LG Group este compus din LG Electronics, LG Display, LG Uplus, Zenith și LG Chem, operând în peste 80 de țări. Noul logo cu literele „LG” stilizate înseamnă Life’s Good.

Această uriașă baterie de 5.000 mAh va fi furnizat de către LG Chem, pe lângă tradiționalul Samsung SDI. „LG Chem produce în prezent baterii pentru telefoanele Galaxy noi și viitoare la fabrica sa din Nanjing din China”. Declarația vine de la persoane din cadrul companiei Samsung. Samsung ar fi decis să folosească bateriile LG de 5.000 mAh în Galaxy S11+, pentru prima dată.

Bateria LG preconizată pentru Galaxy S11+ are o capacitate tipică de 5.100 mAh

Acest lucru este cumva explicabil. Subsidiara Electronics, LG Chem este cel mai mare producător de baterii litiu-ion din lume, în funcție de capacitate. Acest lucru ar fi o premieră pentru gigantul high-tech sud-coreean Samsung, ar fi prima dată când baterii LG vor fi utilizate în seria Galaxy S. Samsung este în mod evident mulțumit de munca pe care LG a făcut-o cu bateriile din seria Note 10. Rezultatul: Acum LG Chem va furniza baterii și pentru seria Galaxy S11.

Samsung a ajuns la această creștere drastică a capacităților bateriilor și prin utilizarea unei metode de ambalare personalizate PMP (Protection Module Packages). Astfel de circuite de protecție a bateriei, mai mici și mai subțiri, sunt proiectate pentru a proteja smartphone-urile și alte dispozitive împotriva supraîncărcării și supraîncălzirii. PMP reduce semnificativ dimensiunea circuitelor și permite baterii mai mici cu aceeași capacitate sau putere mai mare.