Samsung Galaxy S11 cu o cameră de 108MP și una cu zoom optic de 5x

746

Încep să apară primele informații și zvonuri despre viitoarea serie Samsung Galaxy S11. Acum aflăm că am putea avea surprize mari în departamentul foto aflat pe viitoarea seria high-end Samsung. Este vorba despre o cameră de 108MP și una cu zoom optic de 5x.

Conform publicației sud-coreene The Elec preluată de Sam Mobile, se pare că seria Samsung Galaxy S11 va fi prima care va avea modulul de cameră cu zoom optic 5x. Samsung a început deja să producă în masă acest modul la începutul acestui an. Nu ar fi deloc surprinzător dacă se va întâmpla asta. Totuși, informațiile provenite din mass-media din Coreea de Sud sunt întotdeauna interesante dar, trebuie cernute cu grijă. De multe ori site-uri din domeniul tehnologiei și telefoniei mobile fac lucrurile mai credibile decât sunt, lucruri ce se dovedesc apoi doar speculații și zvonuri.

Posibil un zoom optic de 5x pe Samsung Galaxy S11

Galaxy S11 nu va fi primul care va oferi ceva de genul zoom optic de 5x. De asemenea, nu va fi primul care va utiliza modulele de cameră ingenioase de tip periscop care fac posibile capacități de zoom optic în smartphone-uri. După cum puteți vedea în videoclipul prezentat, astfel de module au senzorul și lentilele dispuse lateral și utilizează principiul reflectării luminii într-un periscop. Modulul de zoom optic 5x Samsung are doar 5 mm grosime, deci, teoretic, s-ar fi putut încadra în Galaxy Note 10+. Acest modul nu este cu mult mai proeminent decât camera actuală telefoto de 2x aflată pe flagship-urile Samsung.

Telefoanele emblematice ale Samsung aduc o experiență generală foarte bună cu aparatul foto. Totuși, compania are nevoie de ceva interesant și inovator pentru a face Galaxy S11 să iasă în evidență. Au fost zvonuri anterioare că seria Galaxy S11 va veni cu un departament foto extraordinar.

Primul telefon cu o cameră cu zoom optic a fost Sharp V602SH. A fost lansat în 2004 în Japonia. Camera foto cu zoom optic de 2x avea 2MP. Sharp V602SH avea dimensiunile de 99 x 55 x 25 mm și cântărea 132 grame.

Cameră principală de 108MP pe Galaxy S11

Și deși zoom-ul optic de 5x singur nu va fi suficient pentru a face acest lucru, cu siguranță nici nu va strica. Zoom-ul optic 2x îmbătrânește în acest moment, fiind introdus pe Galaxy Note 8 încă din 2017. Seria Galaxy Note 10 a adus unele îmbunătățiri printr-o deschidere mai largă pentru această cameră telefoto. Dar cu Galaxy S11 așteptăm mult mai mult.

Aceeași informație susține, de asemenea, că Samsung Galaxy S11 va fi echipat cu o cameră de 108MP, pentru fotografiere cu unghi larg (imagini obișnuite, adică nu ultra-largi). Poate că acest lucru sună a fi prea mare upgrade, având în vedere că flagship-urile Samsung au în prezent o cameră principală de 12MP. Senzorul camerei de 108MP a fost proiectat de Samsung în parteneriat cu Xiaomi. Numai timpul ne va spune dacă vom găsi această cameră extraordinară pe Galaxy S11.