Samsung Galaxy S11 cu o caracteristică similară cu Deep Fusion

1040
Sursa Foto: via hdblog.it

Samsung intenționează să urmeze pașii companiei americane Apple în domeniul fotografiei, cu Deep Fusion. Informația vine de la cunoscutul Ice Universe și a fost făcută publică pe Twitter. Compania Apple a anunțat sosirea funcției Deep Fusion pe viitoarele iPhone 11, iPhone 11 Pro și iPhone 11 Pro Max odată cu lansarea acestora. Și, potrivit lui Ice Universe, se pare că Samsung lucrează și la un mod foto similar care ar trebui să debuteze cu Galaxy S11.

Anul trecut, Apple a îmbunătățit considerabil fotografiile HDR prin introducerea modului Smart HDR. Acest Smart HDR este o tehnologie care folosește un algoritm similar cu cel folosit de Google pentru a obține HDR+. În loc de Pixel Visual Core, iPhone-urile pot profita de Neural Engine pentru a aplica algoritmii necesari. Funcția Deep Fusion este bazată pe software și nu este momentan inclusă în cele trei telefoane Apple. Va ajunge pe acestea mai târziu în această toamnă printr-o actualizare de software.

Samsung Galaxy S11 cu NPU și o cracteristică similară Deep Fusion

Deep Fusion va funcționa cu sistemul dual-camera (Ultra-Wide și Wide) de pe iPhone 11. De asemenea, funcționează cu sistemul triple-camera (Ultra-Wide, Wide și Telefoto) din gama iPhone 11 Pro. Deep Fusion folosește învățarea avansată a mașinilor pentru a face procesarea pixel-cu-pixel a fotografiilor, optimizând textura și detaliile în fiecare zonă a fotografiei.

Conform @UniverseIce „Samsung dezvoltă, de asemenea, funcția „Deep Fusion” similară cu iPhone 11 Pro, unde NPU joacă într-adevăr rolul principal în realizarea de fotografii și videoclipuri. Putem aștepta cu nerăbdare Galaxy S11„.

NPUNeural Processing Unit este un fel de microprocesor sau un sistem computerizat, conceput pentru aplicații de inteligență artificială, în special pentru rețele neuronale artificiale. Aplicațiile tipice includ algoritmi pentru roboți, internetul lucrurilor și alte sarcini cu utilizare mare de date sau conduse de senzori.

Conform site-ului HDBlog, cu Deep Fusion, Apple face nouă fotografii care sunt analizate imediat de Neural Engine. Preia cele mai bune detalii din aceste imagini diferite apoi combină cele mai clare detalii într-o singură fotografie, alegând-o pe cea mai potrivită. Prin urmare, este o fotografie artificială, capabilă să ofere ceva complet diferit chiar și comparativ cu Smart HDR sau HDR+.

Datorită NPU integrat în procesorul Samsung Exynos, smartphone-ul de ultimă generație Galaxy S11 ar putea fi, prin urmare, capabil să realizeze fotografii de acest tip. Fotografiile făcute vor fi mult peste cele realizate de seria Galaxy S10. Lumea fotografiei smartphone se orientează tot mai mult către soluții software la nivel înalt, pentru a depăși limitele fizice impuse de optica fixă ​​și dimensiunea senzorului.