Galaxy S11 va avea un ecran cu o rată de actualizare de 120Hz

754
Sursa Foto: GalaxyClub.nl

O nouă versiune a unuia dintre firmware-urile Android beta de la Samsung arată opțiunea de a reîmprospăta ecranul cu 120Hz. Acest lucru confirmă indirect că Galaxy S11 va avea un astfel de afișaj. Informații despre acest lucru au mai fost până acum dar nu au venit niciodată din partea companiei Samsung. Acum știm, Samsung Galaxy S11 primește un ecran de 120Hz.

După cum s-a prevăzut, programul Android 10 beta pentru Galaxy Note 9 a fost lansat sâmbătă în Coreea de Sud. Nu au rămas multe surprize în comparație cu programul Android 10 beta pentru Galaxy S10 și Galaxy Note 10. Dar, un detaliu interesant apare în profunzime, în setările programului Android 10 beta pentru Note 9. Spre deosebire de software-ul beta de pe Galaxy S10 și Note 10, cel pentru Note 9 conține o opțiune pentru a alege rata de actualizare a ecranului. Informații despre un ecran cu o rată de actualizare de 120Hz au fost despre Galaxy S11.

Ecran cu o rată de actualizare de 120Hz pe Samsung Galaxy S11

Colegii noștri de la GalaxyClub au instalat firmware-ul beta pe un Galaxy Note 9. Într-adevăr, după câteva căutări, există opțiunea de actualizare a ecranului de 120Hz. Desigur că în Galaxy Note 9 acestă opțiune nu face mare lucru. Galaxy Note 9 nu are hardware-ul necesar pentru așa ceva. Cel mai probabil, aceasta este o funcție a viitoarelor telefoane Samsung iar Galaxy S11 este un candidat logic.

Opțiunea în sine –  Rata de actualizare mare a aplicațiilor – oferă posibilitatea de a regla frecvența mai mare sau mai mică în funcție de ce aveți de urmărit. Puteți, de asemenea, să alegeți pur și simplu „Cel mai bun afișaj – Best display” (întotdeauna 120Hz) sau „Economisiți energia bateriei – Save battery power” (lăsați dispozitivul să aleagă frecvența în sine). Puteți găsi acest lucru mai târziu în „Setări sub Afișaj – Settings under Display”. Deși acest lucru va fi pe Galaxy Note 9 el nu este activat. Trebuie căutat manual, apoi va apărea.

Rata de actualizare a ecranului arată cât de des un ecran actualizează numărul de imagini afișate pe secundă. Un ecran cu o rată de actualizare ridicată înseamnă că numărul de cadre afișate în fiecare secundă este mare. Cu cât frecvența este mai mare, cu atât o secvență este mai fluidă.

Note 9 și Note 10 nu au ecranul necesar pentru o rată de actualizare de 120Hz

Credem că majoritatea utilizatorilor se vor bucura mai mult de bateriile mai mari ale seriei Galaxy S11 decât de o rată de actualizare mai mare. O rată de actualizare de 120Hz este foarte bună pentru amatorii de jocuri pe smartphone. Derularea mai lină cu o rată de actualizare mai mică, este un lucru care vă poate prelungi semnificativ durata de viață a bateriei. Dar, aceasta este desigur o alegere pe care o puteți face mai târziu, când va apărea Galaxy S11.

Nu credem că Samsung poate actualiza pe Galaxy Note 9 sau Galaxy Note 10 pentru a folosi rata de actualizare de 120Hz. Acest lucru ține de hardware-ul telefonului și cele două nu au un ecran care să poată face așa ceva.

Lansarea seriei Galaxy S11 este așteptată cândva în a doua jumătate a lunii februarie 2020. Îl puteți cumpăra din martie. În cele din urmă, Galaxy S11 nu va fi singurul telefon Samsung care primește un ecran de de 120Hz – dar, cel mai probabil primul.