Samsung Galaxy S11+ posibil cu ecran retractabil și mai mare cu 25%

1199
Sura Foto: nl.letsgodigital.org

Seria Galaxy Note 10 are puțin peste o lună de când a fost introdusă în mod oficial și deja apar informații despre următorul top model Samsung. Noile modele din seria Galaxy S sunt așteptate la începutul anului 2020. Probabil vor fi lansate tot trei unități: Galaxy S11e, Galaxy S11 și un Samsung Galaxy S11+, fiecare cu perechea sa de conectivitate 5G.

Începând de la Galaxy S8, continuând cu Galaxy S9 și seria Galaxy S10 toate au fost destul de similare în design. În acest sens este de așteptat ca noile modele din seria Galaxy S să vină cu un nou design inovator. Cel puțin Samsung Galaxy S11+ poate avea un astfel de design. Va opta oare Samsung pentru o schimbare importantă de design cu viitoarea serie Galaxy S?

Posibil un Samsung Galaxy S11+ cu ecran retractabil mai mare

Pe 21 februarie 2019, Samsung Electronics a depus un brevet la USPTO (Oficiul pentru Brevete și Marci din Statele Unite) pentru un „dispozitiv electronic care include afișaj flexibil mobil”. Brevetul a fost publicat pe 29 august 2019 și arată un smartphone cu un ecran retractabil. Brevetul prezintă un telefon elegant Samsung Galaxy cu un ecran retractabil, posibil un Samsung Galaxy S11+. Telefonul oferă un ecran cu aproximativ 25% mai mare față de seria Galaxy S.

Când nu este extins, avem un dispozitiv compact pe care îl putem introduce cu ușurință în buzunar. Din proiectare se vede că acest smartphone, posibil Samsung Galaxy S11 va fi construit din materiale premium. Este un dispozitiv unic. Dispozitivul are un ecran frumos rotunjit, așa cum suntem obișnuiți din seria Galaxy S și Galaxy Note. De data aceasta, însă, este un așa-numit „afișaj cascadă”, în care ecranul se extinde și mai departe, de la jumătate.

USPTO – United States Patent and Trademark Office, este o agenție a Departamentului de Comerț al Statelor Unite. Directorul USPTO este Andrei Iancu, născut la 2 aprilie 1968 în București, România. Directorul USPTO este numit de președintele SUA și trebuie confirmat de Senat.

Destul de remarcabil, există o margine îngustă a cadrului metalic pe partea acestui telefon mobil, pe ambele părți ale ecranului. Acest cadru nu se extinde până la vârf. Partea superioară prezintă un afișaj mai rotunjit. Deci, are parțial o margine metalică în jurul lui și asta nu fără motiv, deoarece acest model Samsung este un telefon cu ecran glisant.

Unic pentru acest dispozitiv este posibilitatea de a scoate ecranul. Făcând o mișcare diapozitivă în sus, apare o parte de ecran suplimentară, din partea inferioară a dispozitivului. Un dispozitiv de acționare este plasată în carcasă, în jurul căreia ecranul flexibil se poate îndoi, permițând afișajului să se rostogolească înăuntru.

Suprafața ecranului la acest model este cu 25% mai mare

Când glisați ecranul smartphone-ului până la capăt, aveți o suprafață mai mare a ecranului, diferența de dimensiune a afișajului este cu aproximativ 25% mai mare. Ecranul mare este util când parcurgeți pagini web sau vizionați un videoclip, dar, desigur, și atunci când jucați un joc mobil.

Cadrul din lateral nu se mișcă cu acesta. Când este scos, partea de afișare rotunjită devine mai mare. Acum este posibil să vă întrebați; cum poate acest dispozitiv să aibă un ecran flexibil rotunjit și să poată fi rulat? Samsung a venit cu o soluție ingenioasă pentru acest lucru. Doar partea superioară a ecranului are un afișaj în cascadă. Dacă extindeți întregul ecran, secțiunea superioară a ecranului poate fi utilizată pentru a derula pictogramele aplicației, printre altele. Dacă vom avea așa ceva pe seria Galaxy S11 sau nu, vom vedea.

Pentru a utiliza camerele de pe spate, trebuie să scoateți dispozitivul complet. În forma sa compactă, camerele sunt ascunse în carcasă, astfel încât sistemul de camere rămâne protejat atunci când aveți telefonul în buzunar. Lentilele rămân și mai bine protejate și nu vor murdări prea repede.

Pentru difuzor și camera frontală, spațiul a fost creat în bordura superioară a ecranului. În plus, vedem o singură cameră și un LED flash pe spate. Cu toate acestea, în descrierea brevetului se precizează clar că poate avea mai multe lentile pentru camere, atât în ​​față cât și în spate. Samsung oferă în prezent modelele sale de top cu cel puțin 3 și uneori chiar 4 camere pe spate, se pare că acest dispozitiv mobil va avea și un sistem avansat de camere.

Samsung inovează mereu și este posibil ca acest brevet să-l vedem pe piață

Câteva butoane de control sunt plasate în stânga și în dreapta. În plus, partea inferioară are și conectorii necesari. Este un brevet foarte detaliat, în care este explicat clar modul în care acest telefon este construit tehnic. Cu ceva timp în urmă, Samsung a brevetat și un telefon clamshell cu un ecran roll-up. Acest dispozitiv recent brevetat pare mult mai sofisticat și, s-ar încadra bine și în seria Galaxy S, sau măcar în Galaxy S11+.

Inovația continuă provoacă permanent schimbări de piață. Dacă Samsung dorește să rămână cel mai mare producător de smartphone-uri din lume trebuie să țină pasul cu această tendință. Și se pare că face acest lucru prin recenta lansare a lui Samsung Galaxy Fold. Cu acest telefon compania Samsung a demonstrat că este capabilă să dezvolte un telefon pliabil. Dar aceste dispozitive futuriste sunt în prezent mult prea scumpe pentru consumatorul mediu. Poate fi acest brevet viitorul telefoanelor Samsung? Sau să fie regăsit măcar pe Samsung Galaxy S11+? Vom vedea.

Evident, nu fiecare brevet are ca rezultat un produs final, dar vedem un viitor pentru acest design. Cu toate acestea, cu un astfel de telefon Samsung Galaxy S11+, compania sud-coreeană poate consumatorilor un telefon cu o suprafață mai mare a ecranului, fără a fi un telefon pliabil (sau extrem de scump). Pare, de asemenea, un dispozitiv ideal pentru afaceri, unde banii sunt cheltuiți de obicei puțin mai ușor.

SURSĂLetsgoDigital