Galaxy S11 poate primi un nou ecran, Samsung SAMOLED

813
Sursa Foto: letsgodigital.org

Cu mai mulți ani în urmă primul smartphone Samsung cu ecran AMOLED a intrat pe piață. A fost Samsung i7110. Ecranele OLED Active-Matrix s-au îmbunătățit foarte mult de-a lungul anilor și au crescut atât ca dimensiune, cât și rezoluție. Acestea oferă o serie de avantaje față de ecranul LCD, cum ar fi un unghi de vizualizare mai mare, culori negre mai profunde și sunt mai eficiente din punct de vedere energetic. SAMOLED este cel mai probabil ecranul următor al gigantului coreean.

Compania lucrează la o nouă tehnologie de afișare pentru smartphone-uri, numită Samsung SAMOLED. Este posibil ca display-ul Samsung SAMOLED și se regăsească pe seria Galaxy S11 sau, de ce nu, pe Samsung Galaxy Fold 2. Se pare că Samsung ne va arăta cât de curând această nouă evoluție a excelentelor sale ecrane.

Ecranul Samsung SAMOLED pe viitoarele telefoane Galaxy

Pe 6 noiembrie 2019, Samsung Display a depus cerere o marcă comercială în Coreea de Sud. Cererea depusă la KIPO (Oficiul Coreean de Proprietate Intelectuală) pentru numele Samsung SAMOLED este încadrată în clasa 9/11. Este specificat: display OLED; afișaje smartphone; monitoare; ecrane de televizor; ecrane de semnalizare digitală; ecrane pentru PC.

Numele indică o nouă versiune a cunoscutului ecran AMOLED. Încă nu se știe ce înseamnă adăugarea lui „S”. Îl puteți citi ca „SAM” de la Samsung. Dar „S” ar putea reprezenta și „Super AMOLED”, de exemplu, deși acest tip de ecran este de câțiva ani, ar putea fi un nou nume sau o îmbunătățire a tehnologiei.

OLED – Organic Light-Emitting Diode este o componentă electronică în formă de folie foarte subțire luminoasă făcută dintr-un material organic semiconductor. AMOLED este o tehnologie bazată pe OLED, numită Active-Matrix OLED, cu abrevierea AMOLED. „Active Matrix” se referă la modalitatea de activare/dezactivare a fiecărui pixel al ecranului.

Această tehnologie de ecran – SAMOLED – va fi probabil folosită prima dată într-un telefon Samsung de înaltă performanță. Cele mai apropiate lansări sunt pentru Galaxy S11 și Galaxy Fold 2 așteptate la începutul anului 2020. Se știa anterior că Galaxy S11 va avea un ecran mai lung decât predecesorul său și un raport de aspect 20: 9. În plus, pare să existe o rată de actualizare a imaginii mult mai mare. Se vorbește despre un ecran de 120Hz, care va aduce și performanțe mai bune pentru jocurile pe mobil.

Deocamdată nu știm exact ce înseamnă și ce poate acest ecran SAMOLED

Atât seria Galaxy S10, cât și Samsung Galaxy Fold sunt echipate cu un așa-numit display Dynamic AMOLED. Aproximativ tot cu două luni înainte de introducerea acestui Dynamic AMOLED, Samsung a înregistrat o marcă comercială cu același nume. Presupunerea vine de la sine: Samsung a început deja pregătirile pentru MWC 2020 din februarie. Seria Galaxy S11 și, eventual Samsung Galaxy Fold 2 sunt așteptate la Barcelona. Săptămâna trecută, gigantul tech a înregistrat și numele „Space Zoom„, care se referă probabil la camera de zoom 5x a lui Galaxy S11.

Până acum, Samsung a specificat întotdeauna cuvântul „AMOLED” pentru ecranele sale, pentru a indica faptul că este vorba despre o tehnologie OLED diferită. Gândiți-vă la „Super AMOLED” și „Dynamic AMOLED”. De data aceasta este o singură literă „S” pusă înainte la AMOLED. Înseamnă asta o schimbare majoră? SAMOLED va deveni în curând noul standard și îl va înlocui pe AMOLED? Va trebui să avem răbdare încă 3 luni înainte ca Samsung să răspundă la această întrebare.

SURSĂLetsgoDigital