Samsung Galaxy S11 va avea performanțe excelente și design uluitor

1699

Samsung își va lansa noile smartphone-uri Galaxy S11 peste aproximativ două luni. Prezentarea oficială este de așteptat să aibă loc pe 18 februarie 2020. La fel ca în acest an, vom avea parte de trei modele. Samsung Galaxy S11e este cel mai ieftin și, de asemenea, cel mai mic model (ecran de 6,3 inch). În plus, Samsung Galaxy S11 este așteptat și el cu un ecran de 6,7 inch, iar ca model de top există o variantă Galaxy S11+ cu ecran de 6,9 inch. Dimensiunile ecranului sunt considerabil mai mari decât la seria Galaxy S anterioară.

Acestea vor fi primele smartphone-uri din seria Galaxy S care rulează pe sistemul de operare Android 10 direct din cutie. Este evident că va fi lansată o versiune 5G a celor trei modele. 5G este viitorul și, sperăm că va fi lansat și în România în 2020, astfel că aceste telefoane 5G le așteptăm și în țara noastră anul viitor. De asemenea, vor fi primele dispozitive din această serie care nu au o conexiune de 3,5 mm. Jack-ul pentru căști a fost omis și din Note 10, care a fost lansat în a doua jumătate a anului 2019.

Ecran nou pe seria Galaxy S11, are o gaură mai mică pentru camera foto

La fel ca în cazul seriei Galaxy Note 10, seria S11 va fi echipată cu un ecran Infinity-O în care gaura este plasată sus în mijloc. Cu Galaxy S10, camera selfie a fost plasată în partea dreaptă sus. Din fericire gaura este acum mai mică, la modelele actuale fiind vizibilă o bordură neagră destul de evidentă în jurul camerei, ce scoate în evidență gaura și camera.

Noile telefoane vor avea un ecran Dynamic AMOLED cu o rezoluție QHD. Acest tip de ecran oferă o reproducere bogată a culorilor cu un contrast bun. În mod natural, Corning Gorilla Glass este utilizat pentru a face ecranul mai rezistent la zgârieturi și pentru a proteja spatele telefoanelor.

Corning Inc. este o companie multinațională americană, cu sediul în Corning, New York. Gorilla Glass este un strat de sticlă aluminosilicată de tip alcaliu, subțire, ușoară și rezistentă. Este folosită în principal la telefoane mobile, media playere portabile și afișajele pentru laptopuri.

Rata de actualizare a ecranului este crescută la 90Hz sau 120Hz. Pentru comparație, modelele actuale Galaxy S10 sunt echipate cu un ecran de 60Hz. O rată de actualizare mai mare a cadrelor asigură reîmprospătarea ecranului mai rapid, ceea ce, printre altele, contribuie pozitiv la jocurile mobile. Sunt foarte multe jocuri unde fiecare secundă poate face diferența între a câștiga sau a pierde.

Noile smartphone-uri Galaxy vor fi desigur echipate cu un senzor de amprentă în afișaj. Este un scaner cu amprente ultrasonice care este plasat în spatele afișajului. Prin plasarea degetului pe ecran, dispozitivul va fi deblocat în cel mai scurt timp.

Seria Samsung Galaxy S11 va avea Face ID și camere de excepție

În plus, noile modele sunt echipate cu Face ID, astfel încât, de asemenea, puteți debloca smartphone-ul, pur și simplu privindu-l. Detectarea feței este o metodă de autentificare mai puțin sigură decât scanerul de amprente. Mai mult decât atât, deblocarea cu fața este mai puțin precisă, așa că deseori trebuie să introduceți un alt tip de deblocare, un model sau o parolă.

În afară de dimensiunile ecranului, telefoanele vor varia, de asemenea, unele de altele atunci când vine vorba de performanțele camerei, memoria RAM și memoria de stocare.

Din nou, Samsung acordă multă atenție sistemului de camere. Cel mai ieftin model este probabil echipat cu o cameră triplă, formată dintr-o cameră principală de 64 MP cu zoom optic de 2x, o cameră Ultra-wide de 12 MP și una wide de 12 MP.

Modelele Galaxy S11 și Galaxy S11+ vor avea probabil, ambele, un modul foto cu cinci camere. Camera principală va fi de 108 MP. Este posibil ca acestă cameră de înaltă rezoluție să fie integrată doar în modelul de top Samsung. În plus, ambele dispozitive vor fi echipate cu un obiectiv cu zoom optic 5x. Această cameră zoom va avea, de asemenea, o funcționalitate suplimentară, inclusiv o funcție Space Zoom.

Un senzor de cameră Bright Night va fi, de asemenea, integrat pentru fotografii de seară și noapte îmbunătățite. Este de așteptat ca aceste două modele să aibă și o cameră ToF (Time of Flight). Distanța până la un anumit obiect, cu acestă cameră, este determinată folosind infraroșu. Acest lucru face, de asemenea, posibilă realizarea de fotografii 3D. În cele din urmă, Samsung va adăuga mai multe funcții video noi, inclusiv o funcție Single Take și Video Spin.

Galaxy S11+ va avea cea mai mare baterie dintre telefoanele din seria Galaxy S

Utilizarea unui ecran mai mare și adăugarea de suport 5G vor necesita, de asemenea, o baterie mai mare pentru a garanta aceeași durată de viață a bateriei. Galaxy S11+ este echipat cu cea mai mare baterie folosită vreodată într-un smartphone din seria Galaxy S, o baterie de 5.000 mAh. Modelul standard va primi probabil o baterie de 4.500 mAh, iar cel mai ieftin model va primi o baterie de 4.000 mAh.

Astfel de capacități ale bateriei sunt deja utilizate de Samsung în seria Galaxy M. La începutul acestui an, Galaxy M20 a fost lansat cu o baterie de 5.000 mAh. M30-urile au chiar o baterie de 6.000 mAh. Desigur, încărcarea rapidă va fi posibilă, deși nu este clar cât de rapidă (numărul de wați) va fi.

De asemenea, va fi posibilă încărcarea wireless, la fel ca și încărcarea wireless în sens invers. Această ultimă funcție face posibilă încărcarea altor dispozitive prin intermediul smartphone-ului. Acest lucru poate fi util dacă nu aveți o priză la îndemână și doriți totuși să vă încărcați tableta, Galaxy Buds sau smartwatch-ul.

Procesor mai rapid și mai multă memorie

În Europa și Coreea de Sud, noile modele vor fi alimentate de procesorul Samsung Exynos 990. Acest procesor de 7 nm a fost anunțat în octombrie în cadrul evenimentului Samsung Tech Day 2019 din Silicon Valley. În SUA, China și alte zone va fi folosit Snapdragon 865. Sunt informații că procesorul Qualcomm va fi folosit pe mai multe piețe internaționale decât până acum.

Se știe deja multe despre designul smartphone-ului. Cum ar fi locația camerei din ecran, dimensiunea ecranului smartphone-urilor și sistemul camerei din spate. Pe baza informațiilor disponibile, Jermaine Smit, mai cunoscut online ca Concept Creator, a realizat următorul videoclip impresionant. Îl puteți vedea mai sus. Redările 3D din acest articol au fost, de asemenea, proiectate de Jermaine și puse la dispoziție prietenilor noștri de la site-ul olandez LetsGoDigital.

Culori și prețuri pentru seria Samsung Galaxy S11

Încă nu este foarte clar în ce culori vor apărea noile dispozitive. Probabil este vorba despre alb, negru, roz și albastru. În timp, Samsung va pune la dispoziție culori suplimentare, această strategie fiind folosită destul de des de către gigantul high-tech coreean.

Suntem încă puțin în ceață și în privința prețurilor. Sunt mari șanse ca acesta să fie oarecum comparabil cu prețurile de vânzare de la seria S10, cu indexarea corespunzătoare. S10e a primit un preț de pornire de 750 € la începutul acestui an, prețul recomandat pentru S10 a fost de 900 € și s-au plătit 100 € suplimentar pentru S10+. Cu opțiuni la alegere între 128 GB și 512 GB memorie internă, noile modele pot fi de asemenea disponibile și într-o versiune de 256 GB. Prețurile menționate sunt pentru un singur smartphone fără abonament telefonic.

Seria Galaxy S11 va fi expusă și la Congresului Mobile World. MWC 2020 are loc între 24 și 27 februarie la Barcelona, ​​Spania. Lansarea oficială va avea loc cu o săptămână mai devreme, pe 18 februarie, la San Francisco.

Accesorii opționale la seria Galaxy S11

În ceea ce privește accesoriile, compania poate lansa, în același timp și un nou set Samsung Galaxy Buds+. Cu Galaxy S10 și S10+ a fost furnizat gratuit în perioada de precomandă un set Galaxy Buds. Cu modelul ieftin, Galaxy S10e, setul Galaxy Buds nu a fost inclus. Samsung mai oferă de obicei și o gamă largă de huse, cum ar fi Clear View Cover și LED View Cover, în cutie. De asemenea, vor fi disponibile diferite accesorii opționale pentru încărcare, cum ar fi Wireless Charger Duo Pad și Wireless Battery Pack, care pot fi utilizate și pentru seria Galaxy S10.

Simultan cu S10, au fost introduse două noi ceasuri inteligente, Galaxy Watch Active și Galaxy Fit. La jumătatea acestui an, Watch Active 2 a fost dezvăluit cu un ecran cu ramă sensibilă la atingere. Galaxy Fit 2 Pro a fost lansat în aceeași perioadă. Dacă Samsung va prezenta noi ceasuri inteligente simultan cu S11 sub forma unui Watch Active 3 și a unui Fit 3 (Pro) nu știm în acest moment, dar cu siguranță nu este de neconceput. Mai trebuie să ave răbdare încă două luni și atunci vom afla totul despre seria Samsung Galaxy S11.

SURSĂLetsgoDigital