Smartphone-ul Samsung Galaxy S11 poate avea un spectrometru

975
Sursa Foto: nl.letsgodigital.org

De la apariția telefonului mobil acesta a fost mai mult folosit pentru apeluri și transmiterea de mesaje text. În ultimii ani funcționalitatea unui smartphone a crescut foarte mult. Acum Samsung a brevetat un smartphone cu spectrometru ce poate măsura conținutului de umiditate a pielii, dar și, de exemplu, cantitatea de zahăr din fructe. Este posibil ca această caracteristică să vină cu Galaxy S11.

Găsim tot mai mult în telefoanele inteligente actuale multe funcții de sănătate, de la un simplu pedometru la un senzor de ritm cardiac. Aceste funcții ne ajută să rămânem în formă și sănătoși și pot oferi, de asemenea, feedback cu privire la aspectele importante ale sănătății. Astfel că apariția unui Samsung Galaxy S11 cu un spectometru aduce un plus important la Samsung Health.

Galaxy S11 cu spectrometru în cadrul aplicației Samsung Health

Samsung își echipează de ani buni dispozitivele de top cu astfel de funcții de sănătate. În 2012, aplicația S Health a fost creată pentru smartphone-urile high-end din seria Galaxy S. Funcția S Health a fost lansată pe Galaxy S3 și le-a oferit utilizatorilor informații despre activități fizice, dietă și somn. Din 2015, seria Galaxy S are și un senzor de ritm cardiac, folosit pentru prima dată cu Samsung Galaxy S5. În 2017, numele S Health a fost schimbat în Samsung Health și Samsung a decis ca smartphone-urile premium să fie dotate cu această aplicație de sănătate. Acum este posibil ca Galaxy S11 să fie dotat cu un spectrometru.

Multe caracteristici noi au fost adăugate la Samsung Health în ultima perioadă. Acum se pare că Samsung lucrează la ceva complet nou, de exemplu, Galaxy S11 / Galaxy S11+ ar putea să aibă un spectrometru. Dar ce este și ce face acest senzor? Cu ajutorul unui spectrometru este posibil să vă măsurați starea pielii. Dar și, de exemplu, cantitatea de zahăr din fructe. Spectrometrele sunt utilizate și în lumea medicală.

USPTO a acordat pe 19 iunie 2018 brevetul cu numărul 10.000.000. La 31 iulie 1790, primul brevet din istoria SUA fost eliberat lui Samuel Hopkins pentru o îmbunătățire „în fabricarea de potasiu și carbonat de potasiu printr-un nou aparat și un procedeu.“ Acest brevet a fost semnat de președintele George Washington.

La 20 martie 2019, Samsung a depus o cerere de brevet la USPTO (Oficiul de Brevete și Mărci al Statelor Unite) și la WIPO (Wold Intellectual Property Office) pentru un „dispozitiv electronic care include mai multe surse de lumină”. Brevetul a fost publicat pe 26 septembrie 2019 și descrie un smartphone cu un spectrometru IR sau un spectrometru în infraroșu. Brevetul conține o descriere amănunțită a detaliilor tehnice, inclusiv diagrame și ilustrații.

Samsung Galaxy S11 poate măsura umiditatea pielii și zahărul din fructe

Este un brevet de utilitate în care este descris tehnic modul în care un smartphone poate servi drept spectrometru. Partea din spate a dispozitivului este prevăzută cu o serie de surse de lumină în zona sistemului de camere. Aceste surse de lumină sunt așezate în stânga sistemului de camere foto în ilustrațiile de brevet.

Utilizatorul trebuie să îndrepte smartphone-ul Samsung către obiectul țintă, de exemplu către piele sau o bucată dintr-un fruct. Telefonul transmite apoi unde electromagnetice către obiect. Aceasta este lumina infraroșie și vizibilă care este emisă prin sursele de lumină. Aparatul primește apoi un semnal reflectorizant, pe baza căruia se pot genera datele spectrale.

În acest fel, smartphone-ul poate determina dacă pielea ta este suficient de umedă. Frecvența cardiacă și raportul de stres pot fi de asemenea măsurate. În plus, cantitatea de zahăr din fructe poate fi măsurată, astfel încât să puteți utiliza telefonul pentru a măsura cât de proaspăt este un produs și cât de dulce este. Alte valori nutritive, cum ar fi grăsimile, proteinele și carbohidrații pot fi, de asemenea, măsurate cu ajutorul spectrometrului. Samsung a specificat în brevet că această funcție poate fi integrată nu numai în spate, dar și în camera frontală 3D combinată cu un bliț. Galaxy S11 ar fi primul smartphone Samsung cu o astfel de dotare.

Nu este prima dată când apare un smartphone cu spectrometru în infraroșu. La CES 2017, Changhong H2 a fost primul telefon cu un spectrometru. Acesta a putut fi cumpărat din China și Statele Unite. Acest dispozitiv este capabil să determine dulceața fructelor, precum și conținutul de umiditate al pielii.

Specificațiile seriei Galaxy S11 nu sunt foarte clare momentan

În ceea ce privește specificațiile lui Galaxy S11, încă există multe lucruri neclare. Mai sunt peste șase luni până la prezentarea noii serii de top Galaxy S11. Există zvonuri conform cărora S11 va avea o cameră de 108 MP, acest senzor de cameră a fost anunțat de Samsung luna trecută.

În plus, telefonul ar avea o cameră suplimentară cu un obiectiv cu zoom optic de 5x. Nu ar fi primul smartphone cu camere quad din seria Galaxy S, deoarece Samsung Galaxy S10 5G are și el patru camere pe spate. Cu toate acestea, acest dispozitiv nu este disponibil în România din cauza lipsei unei rețele 5G.

Mai mult, presupunem că noul procesor Qualcomm Snapdragon este gata înainte de lansarea lui Galaxy S11. Desigur, Samsung își va produce un nou Exynos, astfel încât noile dispozitive să devină și mai rapide și mai puternice. Acesta va fi, de asemenea, primul smartphone din seria Galaxy S ce va veni cu Android 10 la lansare.

Dacă Samsung Galaxy S11 va avea de fapt un spectrometru, nu putem băga mâna în foc în acest moment. Este într-adevăr o caracteristică care se va plia foarte bine în Samsung Health și în seria Samsung Galaxy S11. Dar este posibil, de asemenea, să mai așteptăm un an în plus, până când Galaxy S12 va fi la ușă. În lunile următoare, fără îndoială, vor apărea mai multe detalii despre următoarele dispozitive flagship ale Samsung.