Galaxy S11 va avea recunoaștere facială 3D foarte avansată

743
Sursa Foto: via As.com

Samsung Galaxy S11 va avea recunoașterea facială 3D foarte avansată în ceea ce privește securitatea. Va fi peste ce poate Face ID-ul aflat pe Apple iPhone sau dispozitivul foarte sofisticat disponibil pe Pixel 4. Spre deosebire de concurenții săi, Samsung lasă totuși alegerea utilizatorilor în a utiliza recunoașterea feței sau amprenta digitală.

Conform PhonAndroid, cunoscutul Max Weinbach de la XDA Developer a căutat informații despre Galaxy s11 și un nou sistem de recunoaștere facială. O aplicație „Face Service” trădează activitatea companiei Samsung pentru a dezvolta un nou sistem de recunoaștere facială foarte dezvoltat. Conform Max Weinbach „UX-Picasso” este numele unui cod de interfeță de utilizator al viitorului Samsung Galaxy S11. Acolo Max a găsit detalii despre viitorul sistem de recunoaștere facială Samsung 3D.

Samsung Galaxy S11 probabil cu o recunoaștere a feței în 3D

Galaxy S11 ar putea avea în sfârșit o recunoaștere facială la fel sau mai sigură decât cea a iPhone-ului. Până acum gigantul tech a folosit recunoașterea facială – în 2D. Apoi a renunțat sau a folosit mai puțin acest sistem din cauza unor probleme de securitate. Acum suntem siguri că noul sistem va scana fața utilizatorului în 3D, așa cum face Face ID-ul iPhone sau noul Face Unlock al Google Pixel 4.

Recunoașterea facială are totuși și unele probleme. Momentan senzorii de sub ecran își au și ei limitele lor. Se dovedesc a fi adesea mai puțin fiabili. Fiind relativ la început, erorile de recunoaștere împiedică uneori smartphone-ul să fie deblocat sau chiar recent un Samsung Galaxy S10 a fost deblocat de persoane neautorizate din cauza unui protector de ecran.

3D este o prescurtarea obișnuită pentru dimensiuni spațiale, tridimensionale sau trei dimensiuni. Cele trei dimensiuni sunt considerate lățimea, înălțimea și adâncimea. Cu ajutorul tehnologiei 3D se încearcă redarea unor imagini cât mai aproape de realitate.

Bara de sus este mai groasă la telefoanele Apple cu Face ID

Problema recunoașterii faciale în 3D este aceea că implică mulți senzori care trebuie integrați pe partea din față a smartphone-urilor. Noile smartphone-uri Samsung sunt aproape fără margini iar bara de jos și de sus este foarte îngustă. Tendința este acum de a nu avea nimic pe ecran, chiar și camera foto este foarte aproape de a ajunge sub ecran. Nici Google nu a avut de ales în această privință. Pe Pixel 4, Google a pus în partea de sus o bară mult mai groasă pentru a găzdui senzorii necesari recunoașterii faciale.

Compania Apple a mers și ea pe același sistem. Pe cea mai recentă serie Apple a pus un notch mare, tot pentru acest lucru. În comparație, producătorii care nu utilizează această tehnologie își pot permite modele mai impresionante, cum ar fi fără margini inexistente pe trei sau chiar patru laturi sau ecrane cu gaură. Deci, dacă acest lucru se confirmă, suntem curioși să vedem ce soluție va alege Samsung pentru a aduce recunoașterea facială 3D pe Galaxy S11 și pe viitoarele sale smartphone-uri.