Samsung a explicat problema senzorului de amprentă la S10 și Note 10

2888
Sursa Foto: SamMobile.com

Este posibil ca unii dintre voi să fi auzit despre problema senzorului de amprentă pe Samsung Galaxy S10 și în seria Galaxy Note 10. Aceasta afectează numai utilizatorii care au un anumit capac de silicon care acoperă întregul telefon. Nu trebuie să vă faceți griji în legătură cu acest lucru dacă nu sunteți cineva care folosește un astfel de capac.

Un utilizator de Galaxy S10 din Marea Britanie susține că a achiziționat un capac de protecție din silicon de la o companie terță. Acest utilizator, o femeie, și-a dat seama că orice membru al familiei sale îi poate debloca smartphone-ul, toate amprentele fiind recunoscute de telefon ca fiind ale ei.

Samsung a prezentat o declarație oficială în această privință, reiterând că acest defect este limitat doar la cei care utilizează un tip specific de înveliș din silicon. Samsung a adăugat că defectul va fi remediat printr-o actualizare software în săptămâna aceasta.

Corecție de software pentru senzorul de amprente pe Galaxy S10 / Note 10

Problema implică anumite huse de silicon care oferă o acoperire completă a dispozitivului. Sunt modele produse de alte companii decât Samsung, care pot declanșa senzorul cu ultrasunete pe telefoanele Galaxy S10 și Galaxy Note 10. Senzorii cu ultrasunete funcționează prin transmiterea undelor ultrasonice la degetul utilizatorului. Senzorul folosește aceste unde pentru a citi crestele și porii amprentei și le potrivește cu cea stocată pe dispozitiv.

Dacă o amprentă este stocată pe dispozitiv cu capacul de silicon pus pe telefon, senzorul nu citește amprenta din cauza modelului punctat al carcasei. Deci, oricine poate debloca un dispozitiv cu un astfel de capac de protecție, doar apăsând pe cititorul de amprentă, nu contează dacă amprenta lor nu este stocată pe dispozitiv.

Adermatoglifia sau absența amprentelor digitale este o afecțiune foarte rară. Persoanele afectate au degetele, palmele, degetele de la picioare și tălpile fără amprente digitale. Doar cinci familii cu această afecțiune au fost depistate până acum în lume.

Nu este prima dată când un Galaxy S10 a fost criticat pentru cititorul său de amprente sub ecran. Problemele de reactivitate și eficiența mai scăzută a senzorului, atunci când un protector de ecran este plasat pe smartphone, au mai fost la începutul acestui an. Cititorul de amprentă Samsung Galaxy S10 folosește tehnologia cu ultrasunete pentru a cartografia amprentele. Autentificarea funcționează emițând unde sonore pe degetul utilizatorului și analizând modul în care aceste unde sunt reflectate. Însă când pe ecran sunt amplasate unele protectoare, între cele două se creează un ușor strat de barieră ceea ce falsifică autentificarea.

Samsung recomandă doar folosirea de huse originale

Pentru a preveni eventualele probleme suplimentare, Samsung recomandă ca utilizatorii de Galaxy Note 10 / 10+ și S10 / S10+ / S10 5G care utilizează astfel de huse să elimine husele, să șteargă toate amprentele anterioare și să-și înregistreze amprentele din nou.

Pentru a asigura securitatea, recomandă utilizatorilor să se abțină de la utilizarea acestor copertine pe dispozitivul lor până la lansarea actualizării de software. Odată ce actualizarea este instalată, Samsung recomandă scanarea amprentei în întregime, astfel încât toate porțiunile, inclusiv centrul și marginile degetului să fie scanate complet.

Conform Sam Mobile actualizarea de firmware va fi disponibilă încă de săptămâna aceasta. Samsung Galaxy Note 10+ 5G a primit deja această actualizare, celelalte dispozitive o vor primi în zilele următoare.