Galaxy S11 posibil cu un senzor de amprente Qualcomm 3D Sonic Max

822
Sursa Foto: galaxyclub.nl

La summit-ului Snapdragon Tech 2019 din Hawaii, Qualcomm a anunțat împreună cu procesorul Snapdragon 865 și un senzor ultrasonic de amprente. Acesta este mult mai mare decât modelele actuale, așa cum se găsește în seria Galaxy S10 de la Samsung și, prin urmare, pare destinat pentru Galaxy S11.

În septembrie a apărut pentru prima dată zvonul că Samsung vrea să echipeze Galaxy S11 cu un nou scaner de amprente. Acesta va fi cu mult mai mare decât senzorul din actualele modele de top, conform colegilor noștri de la GalaxyClub. Acum Qualcomm a dezvăluit senzorul 3D Sonic Max, care a stat la baza acelor zvonuri.

Galaxy S11 cu un scaner de amprente mai performant și mai mare

Cu o suprafață totală de 600 mm², senzorul ultrasonic 3D Sonic Max este de ~17 ori mai mare ca suprafață, decât generația actuală de senzori. Senzorul actual măsoară de obicei aproximativ 4 / 9 mm. Qualcomm 3D Sonic Max are dimensiunile de 30,6 / 19,2 mm și va ocupa aproximativ 30% din suprafața ecranului. În acest fel permite o securitate sporită prin autentificare simultană cu două degete. Qualcomm spune că scanerul de amprente din acest an este mai rapid și mai ușor de utilizat decât modelul de anul trecut.

Destul de recent și Samsung a solicitat un brevet pentru combinarea unui astfel de senzor cu introducerea datelor. Un telefon poate, de exemplu, să folosească scanerul de amprente pentru a scana degetul cu care introduceți parola sau codul PIN – se dublează astfel protecția. Noul senzor Samsung este probabil încă prea mic pentru a implementa ideile descrise de Samsung în cererea de brevet.

Hawaii este din 1959 al 50-lea stat al Statelor Unite ale Americii. Primul european care a ajuns în Hawaii a fost James Cook în 1778. El a numit arhipelagul Insulele Sandwich, în semn de recunoștință pentru John Montagu, al patrulea conte de Sandwich.

Aproape sigur vom vedea Snapdragon 865 și 3D Sonic Max pe seria Galaxy S11

Tot la summit-ul din Hawaii, Qualcomm a anunțat și noul procesor Snapdragon 865. Acesta se va regăsi cele mai probabil în versiunea americană a seriei Samsung Galaxy S11. Procesorul nu are un modem 5G la bord – la fel ca noul procesor high-end Samsung Exynos 990. Asta nu înseamnă că toate modelele Galaxy S11 vor fi lansate și într-o variantă 5G, dar Samsung Galaxy S11+ va fi disponibil și în conectivitate 5G. În Europa ne așteptăm la modele Galaxy S11 cu procesor Exynos.

Suntem curioși cu privire la posibilitățile și funcționarea noului scaner de amprente lansat de Qualcomm. Funcționarea primei generații de senzori pe ecran – pe Galaxy S10 – este acum mult mai bună decât inițial. Dar după lansare au mai fost unele probleme, rezolvate prin actualizări de Samsung. Dar, întotdeauna există loc pentru îmbunătățiri și, probabil, senzorul 3D Sonic Max exact acest lucru îl face.