Samsung Galaxy S11 cu un nou senzor pentru înregistrarea de noapte

863
Sursa Foto: letsgodigital.org

Noua serie emblematică a companiei Samsung, Galaxy S11 vine cu modele pentru rețelele 4G și 5G. Sistemul de camere foto de pe această serie va suferi o actualizare uriașă. Pentru prima dată o cameră cu zoom 5x va fi implementată într-un smartphone Galaxy iar camera principală va avea 108 MP. Mai mult, vor fi disponibile numeroase opțiuni noi. De exemplu, Samsung a înregistrat diverse funcții noi, cum ar fi Space Zoom și funcțiile video Single Take și Video Spin.

În plus, producătorul coreean pare să intenționeze să integreze un nou senzor de cameră, în special pentru fotografii de noapte și videoclipuri de seară. De această dată Samsung nu optează pentru o soluție software, ci pentru un senzor de imagine dedicat. Noua serie Samsung Galaxy S11 va face fotografii și videoclipuri seara la un nou nivel, datorită integrării unui senzor luminos de noapte.

Senzor de noapte pentru viitoarele smartphone-uri Samsung

În 28 noiembrie 2019, Samsung Electronics a depus o cerere de marcă comercială la EUIPO (Oficiul pentru proprietatea intelectuală a Uniunii Europene) pentru numele „Bright Night Sensor”. Cererea este încadrată în clasa 9 cu următoarea descriere: Senzori de imagine pentru camere video; Senzor de imagine pentru dispozitive fotografice; Senzori de imagine pentru camere inteligente; Senzori de imagine pentru camere de tablete; Senzori de lumină pentru camere de smartphone; Senzori de lumină pentru camerele de tabletă. Posibil să găsim acest senzor în Galaxy S11.

Numele „Bright Night” a fost folosit de Samsung de ceva timp. Atât Galaxy S10, cât și Galaxy Note 10 au un mod „Bright Night Shot”. De data aceasta, însă, nu este vorba despre o funcție software, ci despre un hardware nou, sub forma unui senzor de imagine și / sau a unui nou senzor de lumină. Din descriere se poate vedea că acest senzor de noapte poate fi utilizat atât pentru fotografii cât și pentru videoclipuri. Este posibil ca Bright Night Sensor să se regăsească pe Galaxy S11.

Numele senzor provine din latină: sensus = simț. Senzorul este o componentă tehnică care reacționează calitativ sau cantitativ, la anumite proprietăți fizice/chimice ale mediului din preajma lui. În componența a unui aparat sau sistem tehnic poate măsura/înregistra presiunea, umiditatea, câmpul magnetic, accelerația, forța, intensitatea sonoră, radiații etc.

În ultimii ani, producătorii și mai ales Samsung, au ales să acorde foarte multă atenție camerelor de pe smartphone-uri. Printre altele, acest lucru a dus la o scădere accentuată a pieței pentru camerele foto compacte. În cele din urmă, calitatea imaginii de pe telefoanele noastre mobile este atât de bună în zilele noastre, încât mulți oameni nu mai consideră că merită să ia o cameră digitală cu ei zilnic sau în vacanță. Acum vor lua doar un telefon din seria Galaxy S11.

Seria Galaxy S11 posibil cu Bright Night Sensor

În zilele noastre puteți găsi Night Mode pe aproape fiecare telefon, astfel încât să puteți înregistra mai multe detalii în fotografiile făcute seara sau noaptea. Acest lucru face ca fotografiile să arate semnificativ mai luminoase. Cu toate acestea, rezultatele pot varia considerabil. De exemplu, prietenii și dușmanii laolaltă au fost impresionați de fotografiile făcute noaptea de cele mai recente smartphone-uri Apple iPhone 11. Gigantul high-tech va face, fără îndoială, tot posibilul să obțină rezultate cel puțin comparabile cu noua serie Samsung Galaxy S11.

SURSĂLetsgoDigital