Posibil ca Galaxy S11 cu Snapdragon 865 să fie vândut pe mai multe piețe

759
Sursa Foto: via SamMobile.com

Întotdeauna au existat discuții cu privire la diferența de performanță dintre procesorul Samsung Exynos și cipul său echivalent Qualcomm. Samsung a folosit în mod tradițional ambele procesoare pentru diferitele variante ale telefoanelor sale high-end. Majoritatea piețelor internaționale au primit procesorul Samsung Exynos, în timp ce alte câteva piețe procesorul Qualcomm Snapdragon.

În ceea ce ar putea fi considerată ca o serioasă abatere de la tradiția de până acum, potrivit SamMobile, Samsung va vinde varianta cu Snapdragon a următorului său flagship pe mai multe piețe decât până acum. Snapdragon 865 cu seria Galaxy S11 ar fi astfel disponibil pentru mai mulți clienți. Colegii noștri de la site-ul sus amintit citează în acest sens surse din Coreea de Sud.

Samsung Galaxy S11 cu Snapdragon 865 pe mai multe piețe la nivel global

Variantele cu procesor Snapdragon s-au limitat în mare parte la Statele Unite, China, Japonia și America Latină. Coreea de Sud, Europa și restul lumii au la dispoziție variantele bazate pe procesorul Samsung Exynos. Acest lucru se poate schimba după lansarea seriei Galaxy S11.

Concurentul lui Snapdragon 865 de la Qualcomm este Samsung Exynos 990. Sursa citată din Coreea de Sud susține că decizia „inevitabilă” de a oferi varianta Snapdragon a fost luată după ce s-a realizat că există o diferență de performanță între cele două. Menționăm că majoritatea modelelor Galaxy S11 din alte zone vor avea Snapdragon 865, cu excepția Europei, care va obține Exynos 990.

Snapdragon este numele unei flori, cunoscută sub numele de floare de dragon. În România este cunoscută ca gura leului, din cauza asemănării imaginare a acestei flori cu gura unui leu care se deschide. Aceste flori sunt specifice zonelor stâncoase din Europa, Statele Unite și Africa de Nord.

Citând oficiali Samsung sub protecția anonimatului, sursa spune că diferența de performanță dintre Snapdragon 865 și Exynos 990 este „destul de mare”. Aceasta este și ceea ce sugerează la rece pe hârtie specificațiile celor două procesoare. Procesorul Qualcomm Snapdragon 865 utilizează cele mai recente nuclee ARM Cortex-A77, în timp ce Samsung Exynos are două nuclee personalizate M5 și două nuclee ARM Cortex-A76 mai vechi.

Aceste denumiri și numerele lor nu ne pot spune atât de multe despre performanța reală. Cu toate acestea, există un precedent istoric. Procesoarele Snapdragon au fost de cele mai multe ori superioare față de Exynos în mai multe domenii, în special managementul termic și eficiența bateriei. Este posibil ca în cele din urmă acest lucru să fi obligat pe Samsung să ia această decizie.

Samsung nu a confirmat nimic oficial

Nimic din toate acestea nu a fost confirmat oficial până acum de Samsung. Ca de atâtea ori doar confirmarea din partea companiei Samsung este sigură. Până atunci luăm această informație cu un pic de scepticism. De asemenea, nu este clar dacă regiuni precum Asia de Sud și Orientul Mijlociu vor primi ambele variante, cu procesor Qualcomm și procesor Exynos.

Poate cel mai bine ar fi să vedem ce poate în viața reală procesorul Samsung Exynos înainte de a da un verdict. Acesta are inclus și un modem 5G, Snapdragon 865 nu are și poate fi mai tentant din acest punct de vedere. Sigur că Snapdragon 865 este cuplat și el cu modem 5G dar nu este inclus. Vom vedea dacă Exynos 990 este inferior față de Snapdragon 865 doar după ce le vom utiliza în viața reală.