Samsung Galaxy S11 va oferi suport pentru înregistrare video 8K

1116
Sursa Foto: via mysmartprice.com

Anul 2019 este aproape de sfârșit, iar gama de smartphone-uri Galaxy S10 va pierde titlul de „pilot” în scurt timp. Viitoarea serie Samsung Galaxy S11 va primi ea acest titlu. Până acum avem deja foarte multe informații despre seria Samsung Galaxy S11 și vor mai apărea și altele până la lansare.

Acum, prin amabilitatea colegilor noștri de la site-ul MySmartPrice, avem și o informație potrivit căruia dispozitivul va avea suport de înregistrare video 8K. Dacă aceasta se dovedește a fi adevărată atunci Samsung chiar a punctat puternic cu Galaxy S11.

Samsung Galaxy S11 are înregistrare video 8K

În conformitate cu sursa de mai sus, Samsung Galaxy S11 se presupune că va putea înregistra video în rezoluție 8K. Acest lucru ar putea fi adevărat și mai există câteva indicii care sugerează același lucru. În primul rând, Samsung Galaxy S11 este confirmat că rulează pe procesorul high-end Samsung Exynos 990 lansat recent.

Acest procesor este capabil să înregistreze video 8K la 30 de cadre pe secundă. Mai mult, o sursă citată de SamMobile, a descoperit o apariție APK a aplicației Samsung Camera, inclusă în cea de-a patra actualizare a firmware-ului One UI 2.0 beta. Codul sursă indică o potențială caracteristică de înregistrare video de 8K care întărește și mai mult această informație. Primele informații că Galaxy S11 va înregistra 8K au apărut luna trecută iar aceasta de acum confirmă știrea precedentă.

Rezoluția 8K se referă la o rezoluție de imagine sau afișare de aproximativ 8.000 pixeli. Ecranele de 8K, permit ca pixelii să fie imperceptibili pentru ochiul uman, producând astfel imagini foarte detaliate și culori practic 100% realiste. Samsung a comercializat anul acesta televizoare QLED 8K de 65, 75 și 85 inch.

Înregistrare video 8K și rată de refresh de 120 Hz pe seria Galaxy S11

Galaxy S11 este prevăzut să încorporeze o cameră primară de 108 MP. Dispozitivul va suporta un zoom optic de până la 5x. Camera zoom va avea de asemenea suport pentru stabilizarea optică a imaginii – Optical Image Stabilization (OIS). Toate acestea justifică atribuirea numelui de cod „Hubble” pentru departamentul foto. Pentru cei ce nu știu, Hubble este numele telescopului spațial Hubble. Acesta a fost numit așa după astronomul american Edwin Hubble. Telescopul spațial american poate face fotografii cu obiecte aflate la foarte mare depărtate în spaţiu.

În ceea ce privește restul specificațiilor, Samsung Galaxy S11 va avea o variantă de 12 GB RAM. Display-ul aflat pe Galaxy S11, conform zvonurilor, va avea o rată de refresh de 90 Hz sau de 120 Hz. În plus, cu puțin timp în urmă, am aflat că Galaxy S11 va fi disponibil în negru, gri și albastru.