Galaxy S11 posibil cu înregistrare video 8K și raport de aspect 20: 9

866
Sursa Foto: xda-developers.com

Pe măsură ce Samsung lansează noi versiuni ale aplicației sale pentru camere, putem arunca o privire pentru a vedea la ce lucrează compania pentru viitoarele smartphone-uri. XDA-Developers a descoperit recent că Samsung va folosi camera foto de 108 MP într-un smartphone viitor, posibil pe Galaxy S11. În cea mai recentă actualizare a aplicației Samsung Camera, același site a găsit noi funcții ale camerei. Acestea sunt View Director, Night Hyperlapse, Single Take Photo, Vertical Panorma și altele

În aceeași actualizare s-au găsit dovezi conform cărora Samsung va aduce suportul de înregistrare video 8K pe un viitor smartphone. De asemenea, alte dovezi indică un viitor dispozitiv Galaxy ce va avea un raport de aspect 20: 9 și o cameră de 108 MP. Cel mai probabil fiind caracteristici de ultimă generație este normal ca acest „viitor smartphone” să fie Samsung Galaxy S11.

Android Package APK este formatul de fișier utilizat de Android pentru distribuirea și instalarea aplicațiilor mobile și a programelor intermediare. Un APK teardown poate prezice adesea funcții care pot ajunge într-o viitoare actualizare a unei aplicații. Dar este posibil ca oricare dintre funcțiile pe care le menționăm aici să nu o facă parte dintr-o versiune viitoare. Acest lucru se datorează faptului că aceste caracteristici sunt momentan neimplementate, dar pot ajunge în orice moment într-un viitor smartphone. Aici au fost găsite aceste aplicații pentru Samsung Camera!

Samsung Camera în One UI 2.0 beta aduce suport pentru înregistrare 8K

Aplicația Samsung Camera în One UI 2.0 beta pare să adauge suport pentru înregistrarea video 8K. Acest lucru este probabil pentru Samsung Galaxy S11, care ar trebui să se lanseze la începutul anului 2020. Ne așteptam la acest lucru de când a fost anunțat că procesorul Exynos 990, acesta acceptă video 4K cu 120fps și video 8K cu 30fps. Deși Snapdragon 865 nu a fost încă anunțat, Samsung lucrează și la un dispozitiv cu acel procesor. Este posibil ca Snapdragon 865 să sprijine și el video 8K cu 30fps. Acest lucru ar putea într-adevăr aduce Samsung în prim-planul jocurilor video pentru smartphone.

Pentru ca un telefon să poată înregistra video 8K, senzorul principal al camerei trebuie să poată capta 33.177.600 pixeli. Camera de pe Galaxy S10 nu poate face acest lucru, deoarece are doar 12 MP adică 12.000.000 de pixeli. Samsung trebuie să folosească o cameră cu un număr mai mare de megapixeli iar camera de 108 MP poate face acest lucru.

Pixelul este cel mai mic element component al imaginilor grafice (fotografii, desene etc.) digitale. Un megapixel (MP) este echivalent cu 1 milion de pixeli. Cuvântul „pixel” a fost folosit pentru prima dată în 1965, pentru a descrie elementele de imagine ale imaginilor video de la sondele spațiale trimise pe Lună și Marte.

Samsung Galaxy S11 posibil cu raport de aspect 20: 9

Referitor raportul de aspect 20: 9, nu putem spune exact ce dispozitiv Galaxy va avea un raport de aspect 20: 9. Dar este sigur că Samsung lucrează la un telefon cu un ecran 20: 9. Pentru că seria high-end Galaxy S11 este cea mai aproape și un astfel de raport de ecran cadrează cu un telefon premium, Samsung Galaxy S11 este cel vizat.

Sigur că nu putem spune cu siguranță ce funcții vor avea camerele de pe viitorul Galaxy S11. Dar avem toate motivele să credem că aceste funcții vor ajunge în viitorul foarte apropiat pe viitoarele telefoane emblematice Samsung. Puterea de procesare necesară pentru acest tip de înregistrare video nu este posibilă cu procesoarele de gamă medie găsite pe telefoanele mid-range Samsung. Acestea fiind spuse, dacă aceste funții nu vor fi pe Galaxy S11, cu siguranță vor ajunge pe următorul smartphone pilot de la Samsung.