Galaxy S11e ar putea avea o baterie surprinzător de mare

796
Sursa Foto: SamMobile.com

Cel mai mic dintre modelele Galaxy S11 poate avea o baterie surprinzător de mare, conform ultimelor informații. Va fi una mai mare decât bateria care se găsește pe Galaxy S10 (da, Galaxy S10, nu Galaxy S10e). Certificarea pentru această baterie Samsung cu seria de produs EB-BG980ABY a apărut pe site-ul Safety Korea, conform Sam Mobile și este însoțită de o fotografie cu bateria propriu-zisă. Va fi a lui Samsung Galaxy S11e.

Până la eventualele precizări din partea companiei Samsung, vom numi acest smartphone Galaxy S11e. Facem acest lucru deoarece „G980” din codul produsului bateriei se potrivește cu numărul de model al telefonului. Seria Galaxy S11 va avea ca numere de model SM-G98xx, a fost SM-G97xx pentru Galaxy S10, SM-G96xx pentru Galaxy S9. Numerotarea este mai mult decât clară.

Samsung Galaxy S11e ar putea avea o baterie de 3.800 – 3.900 mAh

Numerele din fotografia bateriei sunt destul de greu de citit, din cauza imaginii cu rezoluție scăzută. Dar există o cifră acolo – 14,36 Wh – care sugerează că bateriile minuscule ar putea lipsi pe viitoarea serie pilot Samsung Galaxy S de anul viitor.

Aceasta este capacitatea nominală a bateriei menționată în watt/oră și este destul de ușor de făcut raportul pentru capacitatea nominală. Bateriile smartphone-urilor funcționează de obicei la 3,85 volți și asta înseamnă că ne uităm la o capacitate a bateriei de aproximativ 3.730 mAh (Wh / volți).

Dacă aceasta este capacitatea nominală a bateriei, atunci Galaxy S11e va avea probabil o capacitate tipică a bateriei de 3.800 – 3.900 mAh. Având în vedere că Galaxy S10e are o baterie de 3.100 miliamperi, aceasta este o îmbunătățire serioasă a bateriei. Cei care preferă telefoanele compacte mai mici au primit întotdeauna baterii mai mici. Acum se pare că Samsung a schimbat situația.

Amperul este unitatea de măsură pentru intensitatea curentului electric. În Sistemul internațional de unități amperul este una dintre cele șapte unități fundamentale. Denumirea de amper a fost dată în cinstea fizicianului francez Andre-Marie Ampere (1775–1836).

Posibil conectivitatea 5G la Galaxy S11e să fie motivul bateriei mai mari

Putem chiar specula de ce Samsung ar putea pune în sfârșit o baterie mai mare pe Galaxy S11e. Anul viitor, se preconizează că toate cele trei modele Galaxy S10 vor avea o variantă 5G. Nu a fost cazul seriei Samsung Galaxy S10 când doar un singur model, Galaxy S10 5G a venit cu o conectivitate 5G.

Și în timp ce conectivitatea 5G este super rapidă, are și un consum mai mare a bateriei. Samsung Galaxy Note 10 5G, disponibil doar în Coreea de Sud, are o baterie de 3.500 mAh. Probabil Samsung va dori să se asigure că Galaxy S11e are o baterie de dimensiuni similare sau mai mari. În acest fel utilizatorii de S11e să se poată bucura de avantajele 5G fără a-și face griji că rămân fără baterie.