Toate modelele Galaxy S20 ar putea avea 12GB de memorie RAM

1074
Sursa Foto: @OnLeaks

Toate modelele Samsung Galaxy S20 ar putea avea ca standard o memorie RAM de 12GB. Gigantul tech pare să pună tot ce are mai bun în seria Galaxy S20. Zilele când memoria RAM era scrisă doar cu o singur număr se pare că au ajuns la sfârșit. Cele mai recente informații de la Ice Universe par să confirme acest lucru.

Galaxy S8 și Galaxy S8+ a venit cu o memorie RAM de 4GB, considerată decentă atunci când au fost lansate în 2017. Această cantitate de memorie RAM a fost menținută și pentru Galaxy S9 anul următor, deși Galaxy S9+ a beneficiat de 6GB de RAM. Apoi Samsung a crescut memoria RAM cu Galaxy S10 și Galaxy S10+, care includeau în mod standard un impresionant 8GB de RAM.

Mai multă memorie RAM pe seria Galaxy S20, mai rapidă și eficientă

Dar în acest an, se pare că gigantul sud-coreean va duce lucrurile la un nou nivel. În ciuda zvonurilor anterioare care sugerează altceva, se pare că Samsung intenționează să pună pe toată seria S20 o impresionantă memorie RAM: 12GB ca standard. Acestea vor fi cipuri de memorie LPDDR5, care sunt de aproximativ 1,3 ori mai rapide și cu 30% mai eficiente decât memoria LPDDR4X utilizată în seria Galaxy S10. Ca idee, noile cipuri pot transfera în jur de 44GB date (sau 12 filme Full HD) într-o secundă, în timp ce cipurile mai vechi erau capabile să mute 34GB pe secundă.

LPDDR Low-Power Double Data Rate sau rată de date dublu sincron cu putere scăzută. Este un tip de memorie RAM pentru smartphone-uri și tablete și consumă mai puțină energie. Cel mai important lucru este că tensiunea de alimentare este redusă de la 2,5 la 1,8 V.

De obicei, Samsung oferă cantități mai mari de memorie în modele mai scumpe, care sunt livrate cu spațiu de stocare suplimentar. Ca atare, este posibil ca anumite variante din seria S20, cum ar fi Galaxy S20 Ultra, și poate chiar S20+ să se poată lăuda cu 16GB RAM. Dar, toate modelele Galaxy S20 ar putea avea ca standard 12GB memorie.

Un alt factor de diferențiere între variantele smartphone-urilor va fi procesorul. Acest lucru se datorează faptului că modelele destinate Statelor Unite vor avea Snapdragon 865 alături de suport pentru rețelele 5G. Pe de altă parte, modelele internaționale vor fi alimentate de Samsung Exynos 990. Acesta din urmă va fi asociat cu un modem 5G în interiorul lui Galaxy S20 Ultra și o alternativă 4G LTE în interiorul Galaxy S20 și S20+.

Modificări serioase în departamentul foto spate la seria S20

În ceea ce privește exteriorul acestor telefoane, toate informațiile indică prezența ecranelor Infinity-O cu o gaură centrală pentru cameră. Galaxy S20 este așteptat cu un ecran de 6,2 inch, în timp ce S20+ și S20 Ultra vor avea afișaje de 6,7 inch și 6,9 inch.

Acestea vor fi însoțite de module foto destul de mari pe partea din spate, care adăpostesc mai multe camere. Cel mai mic, Galaxy S20 va avea o cameră de 12MP drastic modernizată, cuplată cu o cameră cu unghi ultra-larg mai performantă și o cameră zoom. Modelul Galaxy S20+ este de așteptat să împrumute această configurație și să dispună de o cameră macro suplimentară. Ambele telefoane se vor lăuda, de asemenea, cu un bliț LED și un microfon la spate.

Galaxy S20 Ultra va duce caracteristicile foto mai departe. Camera principală de 12MP va fi înlocuită cu una de 108MP, concepută special pentru acest telefon. Aceasta va fi însoțită de un senzor ToF și o cameră tip periscop 5x modernizată. Aceasta înlocuiește teleobiectivul 2x prezentat pe celelalte două telefoane. Va mai fi acolo și o cameră cu unghi larg, momentan nu știm de ce capacitate.

Samsung urmează să anunțe seria Galaxy S20 marți, 11 februarie, la următorul său eveniment Unpacked. Comenzile prealabile ar trebui să înceapă a doua zi, iar livrările vor începe săptămâna următoare.

Din păcate, informațiile detaliate privind prețurile și disponibilitatea nu se cunosc. Dar cu mai puțin de o lună rămasă până la prezentarea oficială ar trebui ca în curând să apară și aceste detalii.