Galaxy S20 4G poate avea 8GB RAM și un preț mai mic pe unele piețe

830
Sursa Foto: 91mobiles.com

Modelele Samsung Galaxy S20 4G nu vor avea aceeași configurație de memorie ca variantele 5G din fiecare țară. Informația provine de la un cunoscut specialist din domeniu Roland Quandt, printr-o postare pe Twitter. Conform SamMobile care preia informația, variantele 5G Galaxy S20 vor veni standard cu 12GB RAM, în timp ce variantele 4G vândute pe unele piețe vor fi limitate la 8GB RAM.

Acest lucru poate părea un lucru rău la început, dar dacă este adevărat, poate fi și ceva bun. Cu un astfel de modul de memorie RAM gigantul tech ar reduce prețul pentru aceste modele pe anumite piețe. În plus, configurațiile de stocare nu vor fi afectate! Fiecare variantă Galaxy S20 4G va avea 128GB spațiu de stocare încorporat ca standard, indiferent de regiune și caracteristicile conectivității.

Samsung Galaxy S20 Ultra va primi cel mai exclusivist tratament

O limită de 8GB RAM la modelele 4G ar putea fi o veste bună pentru cumpărătorii care locuiesc în țări unde nu există încă infrastructura 5G. Cel puțin în acest moment și probabil în tot anul 2020, România va fi în această categorie. Sigur că sperăm și noi la o rețea 5G în România, dar se pare că lucrurile se mișcă cu viteza melcului. S-a dovedit că pentru 5G este nevoie de mai multă memorie RAM pe un smartphone. Așa că 8GB ar trebui să fie suficient din punct de vedere tehnic pentru variantele Galaxy S20 4G.

Astfel, clienții de pe piețele non-5G nu vor trebui să plătească suplimentar pentru o memorie suplimentară de care nu ar avea nevoie. Desigur, acest lucru s-ar aplica doar pentru Samsung Galaxy S20 4G și Samsung Galaxy S20+ 4G. Vă reamintim că Galaxy S20 Ultra este de așteptat doar în variantă 5G ca standard.

Memoria RAM sau Memoria cu acces aleator / Random Access Memory. Este denumirea generică pentru orice tip de memorie de calculator care poate fi accesată aleator, oferind acces direct la orice locație sau adresă a ei, în orice ordine, chiar și la întâmplare.

În teorie, acest lucru ar putea reduce prețul de bază la Galaxy S20 4G pe unele piețe. Poate ajunge până la aproximativ 850$ / 750€, de la prețul de 1.000$ / 915€. Este o informație din sursă de obicei sigură, dar nu o luăm ca 100% sigură în acest moment. Se poate întâmpla ca diferența de preț dintre modelele de 8GB și 12GB pentru Galaxy S20 să fie mai mică.

Cu toate acestea, unii observatori de piață se așteaptă ca prețul de 750€ să fie prețul real la nivel de intrare al noii serii-pilot. Desigur, nimic nu se confirmă până când Samsung nu va da verdictul final.