Samsung Galaxy S20, aplicație pentru trecerea între 96 și 120Hz

875
Sursa Foto: winfuture.de

După cum se știe, Samsung a lansat anul acesta o serie Galaxy S20 compusă din trei smartphone-uri. Toate cele trei telefoane au fost echipate cu ecrane cu o rată de actualizare de până la 120Hz. Rata de actualizare de 120Hz funcționează doar în rezoluția de ecran de FHD+. Pentru rezoluția de ecran QHD+ rata de actualizare este de 60Hz.

Samsung oferă oficial doar două opțiuni pentru setarea ratei de actualizare pe ecranele smartphone-urilor Galaxy 20. Dar pe lângă setările standard pentru 60 și 120 Hertz, smartphone-urile permit și un al treilea nivel: 96Hz. O mică aplicație poate face acum trecerea între aceste moduri mai flexibilă și trecerea la noua rată de actualizare de 96Hz.

Pe cele trei telefoane din seria S20 este posibilă și o rată de refresh de 96Hz

Cu toate acestea, conform WinFuture, noua rată de actualizare nu poate fi activată oficial cu mijloacele de bordul smartphone-urilor. Aplicația a fost creeată de echipa de specialiști de la site-ul XDA-Developers. Afișajul din seria Galaxy S20 acceptă trei moduri de refresh: 60Hz, 96Hz și 120Hz, așadar, puteți trece la orice mod doriți. În opțiunea cu rata de actualizare de 120Hz, consumul de baterie este foarte mare!

Colaboratorul site-ului XDA-Developers cu numărul de cod SatySatsZB a publicat pe forumul colegilor un mic instrument în acest sens. Este o aplicație cu ajutorul căruia se poate utiliza o opțiune rapidă pentru a comuta între diferitele setări pentru diferite rate de actualizare la seria Galaxy S20. Două butoane corespunzătoare sunt integrate în panoul de opțiuni rapide din notificări la interfața Samsung One UI 2.1.

Hertz-ul este numit după fizicianul german Heinrich Hertz (1857-1894). Hertz a demonstrat pentru prima dată existența undelor electromagnetice. Nepotul lui Heinrich Hertz, Gustav Ludwig Hertz, a fost un câștigător al Premiului Nobel.

Folosind butoanele virtuale pe seria Galaxy S20, puteți crește apoi rata de actualizare la 96 sau 120 Hertz, după cum doriți. Cu toate acestea, aceeași restricție se aplică ca și în cazul utilizării opțiunii 120 Hertz, care este accesibilă din fabrică. Chiar și atunci când funcționează la rata de 96Hz, puteți utiliza maximum o rezoluție de 1080p. Ecranul nu funcționează la 96Hz cu rezoluția QHD+ completă!

Samsung dorește să ofere opțiunea de a utiliza QHD+ cu rate de actualizare crescute abia mai târziu. Deoarece aplicația lansată acum, chiar dacă este pentru seria Galaxy S20, nu este un instrument oficial Samsung, trebuie să fiți conștienți că acesta este un program experimental. Ca de obicei vă spunem că în astfel de cazuri, utilizarea acestei aplicații pe seria Galaxy S20 este „pe propriul dvs. risc”. Posibil să vedem acestă aplicație oficială pe seria Galaxy Note 20.