Galaxy Note 20+ 5G cu Snapdragon 865 și 8GB RAM pe Geekbench

688
Sursa Foto: SamMobile.com

Anul acesta vom primi de la Samsung încă două smartphone-uri de excepție, Galaxy Note 20 și Galaxy Note 20+. Acestea, conform mai multor informații este posibil să apară mai repede decât în mod obișnuit. Acum, potrivit SamMobile, Samsung Galaxy Note 20+ a apărut pe site-ul de benchmark Geekbench.

Este pentru prima dată când se întâmplă acest lucru și dovedește că Samsung este într-o fază înaintată cu dezvoltarea seriei Galaxy Note 20. Smartphone-ul Galaxy Note 20+ poartă numărul de model SM-N986U, care ar trebui să corespundă variantei 5G. Am dedus acest lucru având în vedere că Galaxy Note 10+ 5G are numărul de model SM-N976U.

Snapdragon 865, 8GB RAM și Android 10 la bordul lui Note 20+

Placa de bază are numele de cod „Kona”, ceea ce înseamnă că Note 20+ 5G este echipat cu chipset-ul Snapdragon 865. Este același procesor folosit de Samsung în seria Galaxy S20 în regiunile în care nu folosește procesorul propriu Exynos. Acest lucru are sens, având în vedere că în numărul de model SM-N976U litera „U” corespunde pieței americane. Samsung folosește procesoarele Qualcomm Snapdragon în Statele Unite.

Alte detalii dezvăluite de site-ul de referință Geekbench includ 8GB de memorie RAM, ceea ce este un pic cam ciudat. Știm că modelul standard Samsung Galaxy S20 5G are 12GB de RAM. Dar acest model poate fi unul timpuriu, primul prototip pentru testare, astfel încât anumite specificații, cum ar fi memoria RAM, s-ar putea schimba până când telefonul va fi gata pentru piață.

Primul produs Snapdragon pentru producătorii de dispozitive de consum a fost QSD8250, lansat în decembrie 2007. Acesta a fost primul procesor de 1GHz pentru telefoanele mobile. Potrivit Qualcomm, acesta a fost numit Snapdragon, deoarece „Snap și Dragon sunau rapid și aprig”.

Note 20+ a obținut rezultate mai bune pe Geekbench decât S20 Ultra

După cum era de așteptat, Galaxy Note 20+ se va scoate din cutie cu Android 10 la bord. În același timp ar trebui să fie și primul smartphone Samsung care va fi livrat cu interfața One UI 2.5. Scorurile de referință ne arată că Note 20+ a obținut în testul single-core 985 de puncte și în multi-core 3.220 de puncte. Sunt rezultate mai bune decât a obținut Samsung Galaxy S20 Ultra 5G, cu 898 puncte în single-core și 3.195 în multi-core.

Vă reamintim că scorurile de referință pentru aceste smartphone-uri prototip nu sunt întotdeauna reprezentative pentru produsul final. Acestea pot fi modificate, Samsung făcând destule reglaje și îmbunătățiri pe parcursul dezvoltării produsului. Dar dacă Samsung folosește același procesor pentru seria Galaxy Note 20 ca pentru seria Galaxy S20, performanțele ar trebui să fie similare.