Galaxy S20 Fan Edition va fi lansat cu procesorul Snapdragon 865

576
Sursa Foto: SamMobile.com

De la începutul lunii iunie au început să apară zvonuri despre o nouă versiune a seriei Galaxy S20, un smartphone Galaxy S20 Fan Edition. Apoi se părea că acest smartphone se va numi Galaxy S20 Lite, dar de fapt va fi doar continuatorul seriei Galaxy S Lite. Acum am aflat că este dezvoltat sub numărul de model SM-G780 (Global) și SM-G781 (SUA).

Exista până în acest moment o oarecare confuzie în ceea ce privește specificațiile sale. Este vorba în special despre cip-setul pe care ar urma să îl folosească. Galaxy S20 Fan Edition a apărut zilele trecute pe Geekbench de unde am aflat că va avea procesorul Snapdragon 865. Despre denumirea în viața fizică este clar, chiar și Samsung pe plan intern face referire la acest dispozitiv ca Galaxy S20 Fan Edition.

Galaxy S20 Fan Edition cu 6GB de memorie RAM

Nu credem că este surprinzător să vedem că gigantul tech va folosi Snapdragon 865 pentru acest Galaxy S20. Procesorul Qualcomm Snapdragon 865 este excelent ca performanțe și Samsung îl folosește pe seria Galaxy S20 pentru anumite piețe. Este la bordul smartphone-urilor Samsung vândute în Statele Unite, China și alte câteva țări.

Sperăm că Samsung va face ceea ce a făcut cu Samsung Galaxy S10 Lite și nu pune pe S20 Fan Edition și procesoare Snapdragon și Exynos. Galaxy S10 Lite a fost livrat cu Snapdragon 855 la nivel global și credem că Galaxy S20 Fan Edition va va veni cu Snapdragon 865. Listarea pe Geekbench al numărului de model SM-G781B dezvăluie că procesorul Snapdragon 865 va fi împerecheat cu 6GB RAM. Ediția pentru fani a lui Galaxy S20 a înregistrat 737 de puncte în testele cu un singur nucleu. În testele cu mai multe nuclee (multi-core), viitorul smartphone cu preț redus din seria Galaxy S20 a obținut 2.619 puncte.

Primul smartphone Samsung Fan Edition a fost varianta recondiţionată a lui Galaxy Note 7 și a fost numit Galaxy Note Fan Edition. Acesta a fost urmașul lui Galaxy Note 7 lansat în august 2016. Fan provine din limba latină, fanaticus însemnând „nebun, dar divin inspirat”.

Nu se știe data lansării lui S20 Fan Edition

Nu este clar când intenționează Samsung să lanseze Galaxy S20 Fan Edition, conform SamMobile. Este posibil să nu-l vedem decât peste de câteva luni. Inițial au fost zvonuri despre o lansare în octombrie. Dar în contextul actual, nu numai la Samsung, toate datele de lansare sunt amânate. Mai poate fi și un alt motiv, în perioada următoare programul de lansări al companiei este extrem de încărcat.

Așteptăm Galaxy Unpacked cu lansarea seriei Galaxy Note 20, Galaxy Z Flip 5G și Galaxy Z Fold 2 (chiar și el poate fi amânat). Samsung va mai lansa și două noi tablete, pe Galaxy Watch 3, căștile Galaxy Buds Live și posibil încă ceva. Aproape sigur S20 Fan Edition va fi lansat doar odată ce Samsung trece peste aceste prezentări.