Samsung Galaxy S20 FE 5G: imagini, specificații și preț

1048
Sursa Foto: via hdblog.it

Samsung Galaxy S20 FE are tot mai puține secrete pe zi ce trece. Zilele trecute OnLeaks și Evan Blass au publicat fotografii cu smartphone-ul despre care s-a vorbit deja de câteva săptămâni. Deci, după prima imagine publicată pe net la începutul lunii și zvonurile despre existența unei variante echipate cu un procesor Exynos – cel puțin, așa aflăm de pe Geekbench – acum avem câteva informații concrete despre smartphone-ul destinat să reprezinte opțiunea „entry-level” a gamei Galaxy S20.

Nu în ultimul rând avem și o confirmare de câteva zile în privința celui mai mic model din seria Galaxy S20. Potrivit mai multor surse acesta se va numi Samsung Galaxy S20 FE 5G (Fan Edition) și nu Lite. Pentru Seria Galaxy S10 și Note 10, Samsung a lansat variante Lite. Posibil în timp ca Samsung să explice de ce a trecut de la Lite la Fan Edition.

Samsung Galaxy S20 FE 5G specificații

Viitorul smartphone Samsung va avea un ecran Infinity-O plat cu o diagonală de aproximativ 6,4 – 6,5 inch. Ecranul are rata de actualizare de 120Hz. În acest ecran Galaxy S20 FE va avea integrat un senzor de amprente iar central sus se află un orificiu pentru camera frontală. Marginea din jurul smartphone-ului va fi metalică iar carcasa spate din plastic.

Galaxy S20 Fan Edition va avea dimensiunile 161 x 73 x 8 mm, mai mic decât Galaxy S20 cu dimensiunile 166,9 x 76 x 8,8 mm. Pe spate are un modul foto dreptunghiular, ușor proeminent, compus din trei camere poziționate vertical. Camera principală are 12MP și este una Sony IMX555, o cameră de 12MP cu unghi larg și una telefoto de 8MP cu zoom 3x, mai sunt la spate. Camera frontală va avea 32 MP. Nu are jack 3,5 mm.

UFS 3.0 este cea mai recentă iterație a Universal Flash Storage, un standard de stocare conceput pentru smartphone-uri și camere digitale. UFS 3.0 oferă viteze de citire și scriere mai mari decât eMMC (MultiMediaCard), cu aceleași consum de energie.

Viitorul telefon Samsung FE va avea un procesor Qualcomm Snapdragon 865, dar nici o versiune Exynos nu trebuie exclusă. Procesorul va fi însoțit de 6GB de memorie RAM și 128GB memorie internă UFS 3.0 extensibilă. Va avea conectivitate 5G, dar poate exista și o versiune 4G, în acest caz cu un procesor diferit. Va avea certificare IP68 și o baterie de 4.500 mAh cu încărcare rapidă. Toate semnele arată un smartphone mai performant decât Galaxy S10 Lite și Galaxy Note 10 Lite.

Samsung Galaxy S20 FE 5G este așteptat să fie lansat în luna octombrie la un preț de aproximativ 630€. Conform HDBlog, dacă se confirmă și varianta 4G, ne așteptăm în mod evident la un preț mai mic.