Galaxy S20 FE primește interfața One UI 3.1 bazată pe Android 11

489
Samsung Galaxy S20 FE primeste Android 11 si One UI 3 1
Sursa Foto: via xda-developers.com

Update: Samsung a întrerupt actualizarea cu One UI 3.1 pentru Galaxy S20 FE. Încă nu este clar de ce Samsung a oprit actualizarea și nu au fost date detalii.

Seria emblematică Samsung Galaxy S21, care a fost lansată la începutul acestui an în ianuarie, a venit cu Android 11 și cea mai recentă versiune a interfeței One UI 3.1. În loc să vină cu schimbări mari peste One UI 3.0, actualizarea interfeței Samsung aduce unele modificări UX mai mici. Acum Samsung a început să lanseze One UI 3.1 bazat pe Android 11 și pe dispozitive emblematice mai vechi. Seria Galaxy Tab S7 a primit-o mai întâi, iar acum, One UI 3.1 ajunge pe Galaxy S20 FE.

Conform unei postări pe site-ul XDA-Developers, actualizarea One UI 3.1 este acum disponibilă pentru varianta globală 5G a lui Galaxy S20 FE (numărul modelului SM-G781B) în mai multe țări europene. Are versiunea de firmware cu numărul G781BXXU2CUB5 și aproximativ 1.708 MB. Aceasta aduce o mână de funcții noi care au debutat cu seria Galaxy S21. Noua actualizare pentru Samsung Galaxy S20 FE aduce și patch-ul de securitate Android din februarie 2021.

Samsung One UI 3.1 aduce câteva îmbunătățiri, cum ar fi performanțe îmbunătățite, Private Share, eliminarea datelor despre locația GPS pe imagini, mai multe widgeturi pentru ecranul de blocare, apeluri video de fundal, Google Discover pe ecranul de pornire și multe altele.

Samsung Galaxy S20 FE One UI 3.1 bazat pe Android 11

Un alt aspect interesant al acestei actualizări este includerea unui nou bootloader. Un Bootloader este un software special al sistemului de operare care se încarcă în memoria unui computer după pornire. Când Samsung Galaxy S20 FE a primit actualizarea Android 11 cu One UI 3.0, nu a existat nicio modificare în versiunea de încărcare de bază. Samsung a lansat One UI 3.0 bazat pe Android 11 pentru Galaxy S20 FE 4G și 5G în decembrie 2020. Totuși, de data aceasta, Samsung a livrat o nouă versiune de bootloader (v2), ceea ce înseamnă că nu mai este posibil să reveniți manual la un firmware mai vechi.

Cu această versiune, vă puteți aștepta la integrarea Google Discover pe ecranul de pornire, la comenzile dispozitivului Google Home în setări rapide și la câteva noi efecte de apeluri video între aplicații, printre altele. Primii adoptatori au remarcat că anumite caracteristici S21, printre care Director View, nu au fost portate pe Galaxy S20 FE.

Țările Nordice sunt considerate Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia și Suedia. Aceste țări au în general, economii dezvoltate și unele dintre cele mai înalte standarde de viață din lume. Au o populație mică în raport cu mărimea lor și majoritatea locuiește în orașe.

Noua actualizare este disponibilă și în România

Actualizarea este disponibilă în mai multe țări din Europa printre care și România. Este disponibilă, de asemenea, în Belgia, Republica Cehă, Franța, Elveția, Germania, Grecia, Italia, Țările de Jos, Țările Nordice, Polonia, Portugalia, Slovenia, Spania și UK. Dacă locuiți într-una dintre aceste țări, puteți primi One UI 3.1 pe Galaxy S20 FE 5G în orice moment.

În cazul în care nu ați primit încă notificarea de actualizare verificați manual în Setări -> Actualizare software pentru a verifica dacă noua versiune este disponibilă sau nu pentru dispozitivul dvs. Dacă nu este va ajunge în zilele următoare. Înainte de descărcare verificați ca Galaxy S20 FE să fie încărcat 50% și să fiți conectat la o rețea Wi-Fi.

Este demn de remarcat faptul că aceasta este varianta globală 5G a lui Samsung Galaxy S20 FE. Deci, utilizatorii acestui model 4G din alte regiuni nu vor primi acest firmware. Acestea fiind spuse, ne putem aștepta ca acesta din urmă să primească actualizarea în zilele următoare.

În prezent, Samsung nu a dezvăluit o cronologie pentru lansarea a interfeței One UI 3.1 pentru alte dispozitive. Sigur va veni la pachet cu actualizarea Android 11 pe dispozitivele compatibile.