Galaxy S20 acceptă mesajele RCS în aplicația Your Phone pe Windows 10

777
Sursa Foto: via SamMobile.com

Microsoft și Samsung sunt parteneri demult pentru diverse proiecte ce țin de software. Aplicațiile de stocare în cloud și editare de documente ale fostei companii au făcut parte din dispozitivele Galaxy în ultimii ani. Acum, cei doi giganți mondiali colaborează pentru a aduce suport pentru mesajele RCS pe computerele Windows 10 prin intermediul aplicației Your Phone, începând cu Galaxy S20.

Samsung Galaxy S20, Galaxy S20+ și Galaxy S20 Ultra sunt primele telefoane cu RCS prin Your Phone pentru Windows 10. Roberto Bojorquez, manager de programe de la Microsoft, care supervizează aplicația telefonică, a anunțat un parteneriat cu Samsung pe Twitter. Conform SamMobile, el a supus că mai multe telefoane de la Samsung și alte mărci vor fi acceptate în viitor.

RCS Messages disponibilă doar pe seria Galaxy S20

Noua caracteristică permite oricui utilizează un telefon din seria Galaxy S20 să trimită și să primească mesaje RCS chiar de pe computerul ce rulează Windows 10. Cu toate acestea, momentan funcționează numai dacă aplicația SMS implicită de pe telefon este Samsung Messages. Interesant este faptul că Galaxy Z Flip nu acceptă încă mesageria RCS prin aplicația Your Phone.

RCS este succesorul spiritual al SMS-urilor și aduce diverse funcții avansate de mesagerie, chat-uri prin Wi-Fi, chat de grup, imagini și videoclipuri de înaltă rezoluție și capacitatea de a trimite și primi documente. Este o alternativă viabilă la funcția iMessage de la Apple.

RCS – Rich Communication Services, este un protocol de comunicare între operatorii de telefonie mobilă și între telefon și operator. RCS  urmărește înlocuirea mesajelor SMS cu un sistem de mesaje text mai bogat în conținut.

Samsung RCS Messages vine cu multe funcționalități și permite îmbogățirea unei aplicații SMS clasice cu funcții de chat instant. Astfel, este posibil să trimiteți fișiere cu multe imagini, videoclipuri mai lungi, să efectuați apeluri audio sau video sau să participați la o discuție cu alții. Poate de asemenea transmite informații despre locație. Este la fel ca pe Facebook, Whatsapp sau Telegram.

Samsung a început să sprijine RCS pe dispozitivele sale în urmă cu trei ani. Apoi a extins funcția la majoritatea telefoanelor sale pe piețele în care operatorii de telefonie suportă RCS. Firma sud-coreeană a colaborat, de asemenea, cu Google pentru interoperabilitatea RCS.