Seria Galaxy S20 și Note 10 certificate pentru accesibilitate de ONCE

589
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Samsung își respectă angajamentul de a face tehnologia mobilă mai accesibilă pentru persoanele cu dizabilități. Acum Samsung Electronics Iberia, a anunțat că telefoanele Galaxy S20 și Galaxy Note 10 au primit o certificare de accesibilitate de la fundația ONCE din Spania. Certificarea Amovil face parte dintr-un proiect dezvoltat de Fundația ONCE în colaborare cu ILUNION Tecnología y Accesibilidad. Scopul acesteia este de a furniza informații despre caracteristicile de accesibilitate ale smartphone-urilor comerciale.

Samsung este primul producător care a primit certificarea de accesibilitate a Fundației ONCE. Aceasta garantează că dispozitivele Samsung respectă standardele de accesibilitate universală. Această realizare este rezultatul unei strânse colaborări între Samsung și Fundația ONCE, ambele urmărind să utilizeze tehnologia ca instrument pentru a susține autonomia persoanelor cu dizabilități și pentru a îmbunătăți calitatea vieții lor.

Accesibilitate universală cu Galaxy S20 și Note 10

Suntem foarte mândri că suntem primii din lume care au primit certificarea Fundației ONCE. Este un semn de recunoaștere a eforturilor noastre de a face produsele accesibile pentru cât mai multe persoane„. A spus Alfonso Fernández, șef marketing și Relații instituționale la Samsung Electronics Iberia, conform NewsSamsung. Jesús Hernández, șeful Accesibilității universale și inovației la Fundația ONCE, a subliniat că „Această certificare a fost creată pentru a răspunde cerințelor multor instituții care doresc să știe dacă tehnologia achiziționată este responsabilă sau nu. Samsung cunoaște cât de important este să vă asigurați că dispozitivele sale sunt accesibile cât mai multor oameni”.

ONCE – Organizacion Nacional de Ciegos Espanoles este Organizația Națională a Nevăzătorilor din Spania. Este o fundație spaniolă fondată la 13 decembrie 1938. Are scopul de a strânge fonduri pentru a furniza servicii pentru nevăzători și persoane cu deficiențe vizuale grave.

Cele trei modele din seria S20 – Galaxy S20, Galaxy S20+ și Galaxy S20 Ultra – au fost certificată de Fundația ONCE ca având caracteristici de accesibilitate pentru persoanele cu vedere zero și parțială; audiere zero și parțială; dificultăți de manipulare moderate și severe; cu dificultăți de a vedea culorile și dificultățile de vorbire.

În plus, toate modelele seriei Galaxy S20 includ un meniu complet de accesibilitate. În acest fel utilizatorii cu dizabilități pot să găsească mai rapid și ușor funcțiile pe care le caută. Utilizatorilor li se oferă, de asemenea, opțiunea de a activa funcțiile de accesibilitate – cum ar fi cititorul de ecran – atunci când pornesc pentru prima dată dispozitivele. Întreaga gamă Galaxy S20 include și conectivitate 5G. Aceasta permite utilizatorilor să descarce mai rapid conținutul, fără întârzieri sau întreruperi, chiar în timp ce efectuează apeluri video sau vizionează conținut live.

Samsung continuă angajamentul pentru accesibilitate

De asemenea, seria Galaxy Note 10 încorporează funcții de accesibilitate pentru persoanele cu dizabilități. Pot fi folosite de cei cu vedere zero și parțială; audiere zero și parțială; dificultăți de manipulare moderate sau severe; orbire a culorii și dificultăți de vorbire. De asemenea, seria Note 10 include un S Pen care permite utilizatorilor să ia note și să creeze schițe precise, facilitând finalizarea unei game largi de sarcini.

Angajamentul Samsung Iberia în ceea ce privește accesibilitatea face parte din programul său corporativ „Tecnologia con Proposito”. Acesta urmărește să ajute un număr cât mai mare de persoane să utilizeze noile tehnologii pentru a elimina barierele de accesibilitate. În Spania, aceste eforturi se extind la domenii precum educația și cultura, bunăstarea, antreprenoriatul și angajabilitatea. Pentru a servi cel mai bine aceste eforturi, Samsung caută în permanență parteneriate cu asociații proeminente precum Fundația ONCE, printre altele, pentru a promova incluziunea și progresul tehnologic.