Seria Galaxy S20 nu este la fel de populară ca Galaxy S10

627
Sursa Foto: phonearena.com

Seria aniversară Samsung Galaxy S10 a fost întâmpinată cu laude peste tot unde a fost lansată la începutul anului 2019. Nu se poate spune același lucru despre noua serie Galaxy S20, prezentată de Samsung la începutul anului. Chiar dacă au fost singurele smartphone-uri emblematice de anul acest prezentate cu fast și în fața publicului, recepție slabă din partea consumatorilor a condus la vânzări mai mici. Vânzările seriei Galaxy S20 au fost cu peste 30% mai mici decât cele ale seriei Galaxy S10.

Compania de cercetare de piață Omdia (ex IHS Markit) a spus că Samsung a livrat 8,2 milioane de unități combinate din Galaxy S20, Galaxy S20 Ultra și Galaxy S20+ în primul trimestru al anului. Acest studiu de piață este pentru primele trei săptămâni de vânzări.

Vânzări dezamăgitoare pentru seria Samsung Galaxy S20

Expedierea unui număr atât de mare de smartphone-uri în mai puțin de o lună este cu siguranță un lucru impresionant. Este un lucru extrem de rar întâlnit printre producătorii de smartphone-uri. Dar, în comparație cu modelele anterioare ale seriei Samsung Galaxy S10, vânzările sunt destul de dezamăgitoare.

Din Samsung Galaxy S10 și Galaxy S10+ au fost vândute 10,3 milioane de bucăți în Q1 2020. Vă amintim că vânzările lui Galaxy S10e pentru aceeași perioadă se ridică la aproximativ 12,5 milioane de unități. Anul acesta a fost unul neobișnuit din cauza pandemiei COVID-19, care a afectat vânzările pe multe piețe globale. Acest lucru intră cu siguranță în calcul și nu numai pentru Samsung. Însă datele sugerează că prețul mare pus de Samsung pe telefoanele din această serie au oprit și clienții de a cumpăra noile telefoane.

PhoneArena este un site fondat în 2001 și are sediul central la Varna, Bulgaria. Are o bază de date care conține specificații despre mai mult de 6.000 de telefoane și tablete, de la peste 120 de producători. PhoneArena este unul din cele mai mari site-uri web dedicate telefoanelor mobile.

Seria Galaxy S20 nu este la fel de populară ca Galaxy S10

Livrările pentru seria S20 au scăzut cu aproape 35% în comparație cu seria din generația anterioară. Piața globală a smartphone-urilor, ca referință, a scăzut cu 13% în primul trimestru din cauza unui februarie extrem de prost în China și a impactului asupra vânzărilor internaționale în martie.

Cel mai popular model pilot de la Samsung a fost Galaxy S20+ cu vânzări de 3,5 milioane de unități. În scădere de la cele 5,2 milioane de unități vândute din cel mai popular model anterior – Galaxy S10. Smartphone-ul a fost cel de-al 9-lea dispozitiv cel mai bine vândut la nivel mondial în Q1 2020. A fost înaintea modelului mid-range Galaxy A30s, dar în spatele iPhone 11 Pro, Galaxy A10s, iPhone 11 Pro Max, iPhone XR, Galaxy A51 și iPhone 11, acesta din urmă fiind cel mai vândut model.

În ceea ce privește piața smartphone-urilor 5G, Galaxy S20+ 5G a fost cel mai popular. Huawei Mate 30 și Mate 30 Pro a urmat pe locul al doilea și respectiv al treilea. Galaxy S20 5G și S20 Ultra au completat top cinci pe locul al patrulea și respectiv al cincilea. Conform PhoneArena, având în vedere că majoritatea vânzărilor Huawei vin din China, Samsung are un avantaj masiv la nivel global.