Seria Galaxy S20 cu Samsung Secure Elements pentru securitatea datelor

1121
Sursa Foto: androidpolice.com

Sistemele noastre de operare mobile sunt protejate cu măsuri adecvate de securitate bazate pe software. Dar, întotdeauna este loc de mai bine pentru a ține potențialele pericole la distanță. Apple și Google au făcut un pas mai departe atunci când au introdus cipuri de securitate a datelor fizice în telefoanele lor. Samsung le calcă pe urme acum cu propria versiune numită Secure Elements (SE), seria Galaxy S20 fiind deja echipată cu SE.

La fel ca alte implementări pe care le-am văzut până acum, cu Elementul Securizat – Secure Element SE, Samsung își separă memoria de stocarea principală a dispozitivului pentru a izola tipul de informații confidențiale pe care este proiectat să le stocheze. Samsung spune că SE este mult mai rezistent, vă stochează parolele, codurile PIN și datele de autentificare ale criptomonedelor.

Seria Galaxy S20 protejată cu Secure Elements și Samsung Knox

Samsung nu a specificat ce se întâmplă cu datele stocate despre amprentele utilizatorului. Presupunem că acestea sunt incluse în pachetul de date securizate, pe baza modului în care funcționează Titan M de la Google. Smartphone-urile Samsung sunt foarte bine protejate cu Samsung Knox, introducerea Secure Elements pe seria Samsung Galaxy S20 conferă acestora un plus de siguranță.

Conform AndroidPolice, soluția Samsung folosește cipul de securitate S3K250AF. Acesta este asociat cu un software optimizat pentru a oferi utilizatorilor o protecție îmbunătățită la nivel de hardware. Samsung a obținut pentru SE un certificat de evaluare Common Criteria Evaluation Assurance Level (CC EAL) 5+ (nivelul 7 fiind cel mai înalt nivel).

Acest nivel este cel mai mare pentru o componentă mobilă, potrivit companiei. Această combinație pentru protecția telefoanelor este imbatabilă, spune Samsung. Poate proteja datele utilizatorilor împotriva amenințărilor de orice fel, care implică o inginerie inversă, probleme de alimentare și chiar atacuri cu laser.

Laser – „light amplification by stimulated emission of radiation – amplificarea luminii prin emisie stimulată de radiații”. Principiile de funcționare ale laserului au fost enunțate în 1916 de Albert Einstein. Primul laser a fost construit în 1960 de Theodore H. Maiman la Hughes Research Laboratories.

Seria recent anunțată de telefoane premium Samsung Galaxy S20 are deja preinstalat cipul Secure Element. Nu a fost clar imediat dacă cipul este activat din cutie sau dacă necesită o actualizare software pentru a-l aduce la viață. Producția Samsung de cipuri SE este deja în plină desfășurare, iar viitoarele galaxii, cel puțin cele high-end, sunt așteptate să vină cu așa ceva.