Samsung Galaxy S20 Tactical Edition este disponibil în SUA

904
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Samsung Electronics America a anunțat că Galaxy S20 Tactical Edition (TE) este acum disponibil în SUA. Telefonul poate fi cumpărat prin intermediul unor parteneri Samsung, inclusiv Black Diamond Advanced Technology, PAR Government, Viasat și goTenna. Samsung Galaxy S20 Tactical Edition acceptă mai multe rețele mobile și utilizarea de SIM-uri private 5G, Wi-Fi 6 și CBRS.

Smartphone-ul a fost proiectat pentru a răspunde nevoilor unice ale operatorilor din Departamentul Apărării și guvernul federal. Galaxy S20 Tactical Edition are o platformă hardware excelentă și un sistem de operare Android sigur pentru a permite o gamă largă de parteneri tactici.

Este dispozitivul ideal pentru rularea aplicațiilor pe câmpul de luptă, inclusiv Android Tactical Assault Kit (ATAK); Android Precision Assault Strike Suite (APASS); Kinetic Integrated Low-Cost Software Integrated Tactical Handheld (KILSWITCH); Battlefield Assisted Trauma Distribited Observation Kit (BATDOK). Se integrează perfect și în siguranță cu radiouri tactice și periferice, inclusiv detectoare de gamă cu laser, drone și GPS extern. Samsung a lansat în SUA și un Samsung Galaxy S9 tot în ediție Tactical Edition.

Samsung Galaxy S20 Tactical Edition

Am lucrat cu cele mai de încredere companii din industrie pentru a asigura performanțe software, servicii și soluții hardware de cea mai bună performanță cu dispozitivele noastre. Galaxy S20 Tactical Edition este un dispozitiv mobil inteligent, ușor și sigur. Se integrează în sisteme avansate și le permite operatorilor să își îndeplinească misiunile – indiferent de locație”. A declarat Chris Balcik, VP de Vânzări, Guvernul Federal, Samsung Electronics America, conform NewsSamsung.

Galaxy S20 Tactical Edition oferă un ecosistem cuprinzător de parteneri, inclusiv conștientizare situațională mobilă, sănătate virtuală, tehnologie de control pentru roboți și soluții de rețea. În calitate de dezvoltator principal al ATAK, PAR Government oferă soluții mobile de Conștientizare a situației pentru agențiile guvernamentale. Aplicațiile software de Conștientizare a situației – Situational Awareness (SA) ale companiei sunt furnizate și integrate în Galaxy S20 TE. Aceste soluții SA oferă acces în timp real la datele geo-spatiale, accelerează distribuirea multimedia și îmbunătățesc colaborarea și integrarea echipei cu dronele.

ATAK – Android Tactical Assault Kit este o aplicație de inteligență geospatială și conștientizare a situației militare pentru smartphone-uri Android. ATAK reprezintă zona înconjurătoare folosind simbolistica MIL-STD-2525B și simboluri personalizate de la Google Earth și Google Maps.

PAR este mândru că este în parteneriat cu Samsung pentru oferirea de dispozitive Galaxy S20 TE„. A declarat Ed Bohling, vicepreședinte și director tehnologic PAR Government.  „Pachetul de aplicații TE-Enabler dezvoltat de PAR integrat cu soluția Galaxy S20 TE va permite clienților să interopereze perfect cu dispozitivele periferice tactice prin intermediul aplicației lor de conștientizare situațională”.

Monitorizarea sănătății cu Galaxy S20 Tactical Edition

Remote Health Solutions, un furnizor de soluții de sănătate militară, inclusiv soluția software BATDOK, integrează sala de examen virtuală a companiei pentru capacitatea sigură de tele-medicină și platforma cloud de back-end. Folosind Galaxy S20 TE în combinație cu BATDOK, medicii pot monitoriza fără fir funcțiile vitalele. În caz de accident recomandă un tratament complet de moment printr-o evaluare medicală și etapa următoare de îngrijire.

Samsung Galaxy S20 Tactical Edition este dispozitivul perfect pentru războinicul modern. Acesta combină securitatea perfectă cu funcționalitatea excelentă pentru a răspunde cerințelor medicalelor de astăzi”. A spus Sean Sullivan, director de dezvoltare la Remote Healthcare Solutions. „Adăugând soluția software BATDOK (Battlefield Assisted Trauma Distributed Observation Kit) la Galaxy S20 TE se îmbunătățește eficacitatea tratamentului pe teren și ajută la eficientizarea îngrijirii unui operator rănit – de pe câmpul de luptă până la aducerea acestuia la spital”.

Robotică și control al sistemului fără echipament

Pentru a realiza întregul potențial al utilizării de către militari a sistemelor robotice tactice, este imperativ ca operatorii să controleze platformele robotice de la o stație de control intuitiv, accesibilă, cu un grad ridicat de portabilitate. Samsung Galaxy S20 TE combinat cu software-ul universal de comandă și control Kinesis al Tomahawk Robotics Kinesis oferă această capacitate.

Suntem extrem de încântați de parteneriatul cu Samsung”, a declarat Brad Truesdell, CEO, Tomahawk Robotics. „Oferta combinată Samsung și Tomahawk Robotics este o soluție SWAP pentru costuri de comandă și controlul roboților. Aceasta aduce interoperabilitate imediată cu o serie de roboți militari”.

Galaxy S20 Tactical Edition oferă o flexibilitate suplimentară prin intermediul Samsung DeX & DeX în vehicul. Acest lucru permite utilizatorului să treacă rapid de la planificarea misiunilor robotice de la baza de operare, la misiuni efective.

Comunicare în mai multe rețele mobile

Galaxy S20 TE acceptă, de asemenea, mai multe rețele mobile și utilizarea de SIM-uri private 5G, Wi-Fi 6 și CBRS (Citizens Broadband Radio Service). Utilizând rețelele Oceus, rețelele private de lățime de bandă 5G / 4G LTE, utilizatorii Galaxy S20 TE pot accesa platforma securizată pentru dispozitive mobile a Oceus Networks. Platforma este capabilă să permită cerințele de securitate specifice DoD (Department of Defense – Departamentul Apărării SUA). Oceus Networks permite comunicarea VPN cu tunel dublu criptat și include protecție Date-In-Transit și Data-At-Rest.

Când rețelele celulare, Wi-Fi și satelit nu sunt disponibile, tehnologia de rețea a GoTenna permite conectivitatea completă a aplicațiilor mobile în afara rețelei. Rețeaua GoTenna a lansat un nou kit de legătură Tether de calitate tactică pentru suita lor de produse goTenna Pro. Acesta se împerechează sigur cu dispozitivele radio GoTenna Pro și Pro X și carcasele IMPCT Galaxy de la Juggernaut.

Suntem încântați să reinventăm ceea ce este posibil în materie de comunicații tactice cu Samsung”. A spus Daniela Perdomo, co-fondator și CEO, goTenna. „Împreună cu dispozitivele mobile și aplicațiile compatibile, operațiunile critice pentru misiune nu sunt împiedicate niciodată de pierderea conectivității celulare, Wi-Fi sau a satelitului”.

Galaxy S20 TE este disponibil doar în SUA

Operatorii cu tehnologie de bază pot gestiona, de asemenea, o întreagă flotă de dispozitive mobile, datorită platformelor securizate de management mobil, cum ar fi soluția VIADAT Mobile Dynamic Defense (MDD). Soluția oferă o protecție cibernetică avansată, funcționează în medii cu conectivitate limitată și fără rețea. Prin integrarea software-ului Viasat MDD în ecosistemele dispozitivelor existente, operatorii pot îmbunătăți conștientizarea situațională și menține eficaciența misiunii.

Ken Peterman, președinte, Government Systems la Viasat a comentat: „Prin integrarea platformei de ciber-securitate MDD a Viasat în Galaxy S20 TE, asigurăm că personalul militar și liderii guvernamentali sunt conectați în siguranță și gata de misiune. Soluția noastră de cyber-apărare permite finalizarea misiunilor, fără a pune în pericol politica militară sau guvernamentală confidențială sau integritatea dispozitivului. Viasat MDD este o capacitate dovedită pentru a proteja utilizatorii de dispozitive„.

Parteneri suplimentari cu soluții care se integrează cu Galaxy S20 TE includ furnizori de cablaje și hub-uri Black Diamond Advanced Technology (BDATech) și Glenair, precum și huse și suporturi de grad militar rezistente de Kagwerks și Juggernaut Case.

Galaxy S20 Tactical Edition este disponibil numai în SUA prin intermediul PAR Government, Viasat, Black Diamond Advanced Technology și goTenna. Va fi greu de intrat în posesia unui astfel de smartphone, acestea fiind destinate US Army și serviciilor de securitate americane CIA, FBI și NSA. Pe lângă cele amintite mai sus celelalte caracteristici și specificații au rămas la fel. Prețul nu a fost specificat.