Samsung Galaxy S20 Ultra este smartphone-ul preferat al Americii, cel puțin așa reiese din studiul privind satisfacția clienților realizat în SUA de American Customer Satisfaction Index (ACSI). Nu trebuie uitat că SUA este terenul propriu al companiei Apple, principalul rival al companiei Samsung pe piața mobilă.

În SUA Apple are mai mereu partea leului în cota de piață smartphone. Dar din când în când, un telefon Samsung care iese drept smartphone-ul preferat al americanilor. Am văzut acest lucru cu Samsung Galaxy Note 5 și Samsung Galaxy Note 9 reușind această performanță în trecut. Anul acesta, cetățenii americani au un nou preferat: Samsung Galaxy S20 Ultra. Potrivit studiului ACSI, flagship-ul Samsung a depășit toate modelele recente Galaxy și iPhone-uri cu un scor de 86.

Pe piața din Statele Unite Samsung se confruntă cu Apple și Motorola în livrările de smartphone-uri. Aproape fiecare model recent (și semi-recent) de iPhone eclipsează multe din cele mai recente produse Galaxy ca popularitate, conform PhoneArena. Bunăstarea financiară pe termen lung a unei companii nu poate fi garantată fără loialitatea clienților și, cu siguranță, nu poți avea loialitatea clienților fără satisfacția lor.

Samsung Galaxy S22 Ultra cel mai iubit telefon din SUA

De 25 de ani Indicele american de satisfacție a clienților este un indicator economic național destul de explicit și respectat. ACSI a dat recent un verdict care nu este pe placul Apple. Studiul ACSI este bazat pe interviuri cu peste 23.000 de persoane selectate aleatoriu din întreaga țară, contactate prin e-mail între aprilie 2021 și martie 2022. Samsung Galaxy S20 Ultra a bătut tot în acest studiu și a ieșit pe primul loc.

[vc_message color=”info” message_box_style=”outline”]ACSI măsoară satisfacția consumatorilor din întreaga economie americană și intervievează anual ~350.000 de clienți. Aceștia sunt întrebați despre satisfacția lor în legătură cu bunurile și serviciile pe care le-au achiziționat și folosit.[/vc_message]

Dacă Samsung și Apple împart conducerea în ierarhia producătorilor de telefoane mobile, cu o medie ACSI identică de 80 de puncte dintr-un maxim de 100, LG ocupă locul al doilea în topul modelelor de telefoane mobile cu un dispozitiv low-end de acum trei ani. Credeți sau nu, proprietarii fideli ai lui LG Aristo 3 rămân mai mulțumiți de achiziția lor decât cei care folosesc telefoane considerabil mai noi și/sau de ultimă generație, cum ar fi iPhone 11 Pro Max, Galaxy S20 sau Apple iPhone SE.

Acest lucru aproape face ca această medalie de argint (LG Aristo 3) să fie mai valoroasă decât trofeul real din acea categorie, acordat lui Galaxy S20 Ultra după ce Galaxy Note 10+, Galaxy S10+ și Samsung Galaxy S20+ de la Samsung au ocupat întregul podium anul trecut.

Patru telefoane Samsung și patru Apple în top 10 ACSI

În mod șocant, niciun membru al familiei Galaxy S21 nu a ajuns în topul 15 din acest an. Merită subliniat că același lucru este valabil și pentru seria Apple iPhone 12. În loc de ceea ce sunt considerate în mod convențional cele mai bune telefoane de acolo, rezultatele ACSI include telefoane mai vechi, cum ar fi HTC U12+ și… mai noi, cum ar fi Galaxy A20 sau Samsung Galaxy A21.

În top 10 ACSI au intrat patru telefoane Samsung: Galaxy S20 Ultra; Galaxy S20 (locul 4); Galaxy S10 (5); și Galaxy S20+ (locul 7). Apple a avut tot patru telefoane în top 10 ACSI: Apple iPhone 11 Pro Max (3); Apple iPhone 11 (8); iPhone 11 Pro (9); și Apple iPhone XR (10). Intrușii din top 10 sunt LG Aristo 3 (locul 2) și Google Pixel 4 (locul 6).

Desigur, LG nu poate concura cu adevărat cu Apple și Samsung atunci când vine vorba de satisfacția generală a clienților, și același lucru este valabil și pentru Motorola și „alți” furnizori de smartphone-uri. Dar, ar putea părea bizar că americanilor „obișnuiți” nu le prea pasă de cele mai recente procesoare, cele mai bune camere și cele mai performante ecrane.