Samsung Galaxy S20 Ultra vs Samsung Galaxy Z Flip: care merită 1.500€?

1840

Pe lângă o serie Galaxy S20 de excepție, Samsung a lansat săptămâna trecută și un nou smartphone pliabil. Galaxy Z Flip nu este urmașul de drept a lui Galaxy Fold, are un alt mod de pliere și specificații mai modeste. Și prețul lui Galaxy Z Flip este mai mic, 1.500 de euro față de 2.000 de euro pentru Galaxy Fold. Dar, Samsung Galaxy S20 Ultra costă 1.400 de euro!

Galaxy S20 Ultra este un smartphone extraordinar din toate punctele de vedere. De la calitatea construcției la specificații, acesta este un telefon dorit de toată lumea. Samsung Galaxy Z Flip este considerat, prin prisma specificațiilor, un smartphone mid range. Atunci care preț se justifică pentru cele două.

Galaxy S20 Ultra nu poate fi comparat ca specificații cu Galaxy Z Flip

Samsung Galaxy S20 Ultra nu este atât de colorat și inedit ca vărul său Samsung Galaxy Z Flip. Dar atunci când analizăm toate componentele sale de bază, este de fapt un dispozitiv mai mult decât impresionant. Cu Ultra veți avea cel mai nou procesor Snapdragon 865 de la Qualcomm cu suport 5G, un nou sistem de camere cu zoom de până la 100x și o baterie masivă de 5.000 mAh, ca să amintim doar câteva dintre specificații.

Pro-uri pentru Galaxy S20 Ultra

  • Cel mai recent procesor Qualcomm
  • Ecran 120Hz
  • Sistem de camere mai impresionant
  • Baterie uriașă de 5.000 mAh
  • Suporta retele 5G

Contra

  • Design aproape neschimbat față de Galaxy S10
  • Ar putea fi prea mare pentru unii

Samsung Galaxy Z Flip, din punct de vedere vizual iese în evidență mult mai mult decât Galaxy S20 Ultra. Când este închis, Z Flip este extrem de portabil și poate fi ascuns aproape oriunde. Deschideți telefonul și sunteți tratat la un panou AMOLED de 6,7 inch. Chiar dacă are un design uimitor, Galaxy Z Flip rămâne serios în urmă în privința tuturor specificațiilor.

Pro-uri pentru Galaxy Z Flip

  • Design de pliere futurist
  • Două afișaje AMOLED
  • Ecran principal mare
  • Pocket-friendly

Contra

  • Specificații mai slabe
  • Nu are 5G

5G este numele generației a cincea de rețele celulare fără fir. Prima țară care a adoptat 5G a fost Coreea de Sud, în aprilie 2019. Ericsson a prezis că 5G va acoperi până la sfârșitul anului 2025 până la 65% din populația lumii.

Specificații mult mai bune pe Galaxy S20 Ultra

Samsung Galaxy S20 Ultra și Galaxy Z Flip sunt totuși două dintre cele mai scumpe telefoane pe care le puteți cumpăra în 2020. Conform AndroidCentral, fiecare își justifică prețul ridicat într-un mod diferit. S20 Ultra are un design tradițional pentru un smartphone încărcat cu cele mai bune specificații pe care Samsung le are la ora actuală. Și Galaxy Z Flip este destul de puternic, dar comparativ cu Galaxy S20 Ultra, specificațiile sale nu sunt la fel de impresionante. Galaxy Z Flip strălucește în mod evident prin factorul său de formă pliabilă, pe care unii oameni ar putea pune foarte multă valoare.

Din punct de vedere al designului, Galaxy S20 Ultra nu este la fel de interesant ca Z Flip. Este aceeași smartphone din metal și sticlă specific companiei Samsung pe care l-am văzut parcă și înainte. Nu putem contesta faptul că este extrem de elegant. Cu toate acestea, pe măsură ce începeți să priviți individual fiecare componentă a lui Galaxy S20 Ultra, vă dați seama repede că acesta are extrem de multe de oferit.

Un exemplu perfect în acest sens este afișajul. Am văzut de multe ori ecrane AMOLED excelente de la Samsung în trecut, dar S20 Ultra este primul cu o rată de actualizare de 120Hz. Aceasta înseamnă că ecranul S20 Ultra se reîmprospătează de două ori mai rapid decât oricare alt telefon Samsung. Absolut totul de pe ecran va fi mai rapid, mai neted și mai fluid.

În departamentul foto Galaxy S20 Ultra nu are comparație

O altă zonă în care S20 Ultra nu poate fi comparat cu Z Flip este departamentul foto. Cele două camere de 12MP de pe Z Flip sunt în regulă. Dar Galaxy S20 Ultra îl pune la punct pe Z Flip într-un mod umilitor. Camera principală este de 108MP! Vă permite să vedeți o cantitate enormă de detalii în fiecare fotografie. Împreună cu camera foto de 48MP, S20 Ultra este capabil de zoom optic hibrid de 10x și până la 100x pentru noua funcție Zoom Super. Asta fără să menționăm măcar camera Ultra-wide și camera ToF. Dacă îți pasă de cele de mai sus și că poți filma 8K, S20 Ultra este câștigătorul clar.

Trecând la interiorul telefonului, S20 Ultra păstrează lucrurile la fel de interesante. Este alimentat de cel mai nou procesor Snapdragon 865 de la Qualcomm, este dotat cu 12 sau 16GB RAM și acceptă până la 512GB de stocare internă. De asemenea, primiți o baterie uriașă de 5.000mAh, până la 1TB de stocare extensibilă și 5G.

Dar Z Flip este probabil mai interesant

Trecând la Galaxy Z Flip, acesta ne ia fața cu designul inovator și interesant. Când este deschis, Galaxy Z Flip arată ca un smartphone tradițional. Are un ecran AMOLED de 6,7 inch, decupaj cu găuri pentru camera selfie și muchii subțiri. Când ați terminat de utilizat telefonul, îl puteți închide pentru a-l face substanțial mai portabil decât majoritatea dispozitivelor. Acest lucru este excelent pentru pantaloni cu buzunare mici, genți / poșete arhipline sau dacă vă place ideea de a vă putea stoca telefonul fără a avea afișajul expus.

Adăugarea la designul futurist al Z Flip este micul său afișaj secundar pe care îl vedeți când telefonul este închis. Este destul minuscul, are doar 1,06 inch, dar poate fi utilizat pentru afișarea timpului și a altor notificări relevante. Astfel posibil să rămâneți conectat indiferent dacă telefonul este deschis sau închis.

Samsung Z Flip face câteva sacrificii de specificații / caracteristici în comparație cu S20 Ultra. Are un procesor Snapdragon 855+ ceva mai vechi, doar două camere la spate și o baterie substanțial mai mică. De asemenea, Z Flip nu se conectează la rețelele 5G.

Alegerea unuia sau altuia dintre cele două rămâne la latitudinea voastră

În ciuda faptului că au prețuri destul de similare, e greu să vă recomandăm unul sau altul dintre aceste două. Dacă doriți un telefon care să ofere cele mai bune specificații și caracteristici, cumpărați un Galaxy S20 Ultra. Nu, nu se pliază, dar este mult mai puternic sub toate aspectele.

Pe de altă parte și Galaxy Z Flip are argumentele sale. Designul său pliabil este foarte mare, dacă îl priviți din punct de vedere practic, sau doriți un telefon care să nu semene cu nimic altceva de până acum.

Indiferent care sunt prioritățile voastre, Galaxy S20 Ultra va fi un telefon atrăgător. Ai nevoie de multă putere? Are un Snapdragon 865 cu până la 16GB RAM. Îți place să faci poze? Are o cameră de 108MP cu zoom de până la 100x. Vrei un telefon care să dureze toată ziua? Ai o baterie uriașă de 5.000mAh. Sincer, suntem mult mai tentați de Samsung Galaxy S20 Ultra.

Ceea ce îi lipsește în specificații față de S20 Ultra, Galaxy Z Flip compensează cu designul său pliabil. Puteți utiliza Z Flip la fel ca orice alt telefon, dar când ați terminat, acesta se pliază într-un pătrat compact pe care îl puteți lua oriunde. Dacă aveți buzunare mici, acesta este un vis devenit realitate.