Samsung se pare că a renunțat la ideea de a introduce tehnologia Under Display Camera cu viitoarea serie Galaxy S21. Conform informațiilor, rata scăzută a randamentului unei camere foto sub ecran este motivul pentru care Samsung a renunțat la idee. Samsung lucrează de mai mult timp la o astfel de tehnologie UDC (Under Display Camera).

Potrivit publicației sud-coreene TheElec preluată de GizmoChina, Samsung va încerca să adopte o cameră foto sub ecran pe următorul dispozitiv pliabil, presupus numit Galaxy Z Fold 3 în Q2 2021. La fel ca despre Galaxy S20 sau Galaxy Fold Z 2, zvonurile timpurii spuneau Galaxy S21 va include tehnologia UDC. Dar acum, se pare că Samsung a renunțat la această idee din considerentele de mai sus.

Samsung Display a testat mai multe tehnologii pentru o cameră in-display

Conform sursei de mai sus, Samsung Display, producător pentru majoritatea afișaje de smartphone-uri Samsung, a încercat și procesul HIAA pentru tehnologia UDC. HIAA se referă la Hole In Active Area. Introdusă cu seria Samsung Galaxy S10, tehnologia folosește lasere foarte precise pentru a tăia ecranul și a face loc camerelor. Acest procesul de producție, care reduce o eventuală defectare a componentelor electronice adiacente, are două metode – HIAA 1 și HIAA 2.

Cu HIAA 1, Samsung face o gaură pentru o singură cameră, în timp ce, cu a doua metodă, se pot face mai multe micro găuri. Această metodă HIAA 2, introdusă anul trecut de Samsung, folosește camera de vid a Wonik IPS și laserere Philoptics. Inginerii Samsung au încercat să utilizeze HIAA 2 și, de asemenea, un tip de peliculă transparentă. Cu toate acestea, se pare că s-a confruntat cu rate reduse ale producției și o eficiență scăzută a camerei sub ecran.

[vc_message color=”info” message_box_style=”outline”]Philoptics Co., Ltd. este o companie din Coreea de Sud fondată în 2008 care dezvoltă echipamente de tăiere a sticlei cu laser. Compania produce laminatoare, utilaje de expunere, mașini de prelucrare cu laser și sisteme optice de iluminare.[/vc_message]

Pentru cei care nu știu, UDC este o nouă tehnologie care își propune eliminarea găurii pentru camera foto din ecran. Partea afișajului care acoperă camera devine transparentă pe măsură ce camera funcționează eliminând astfel necesitatea unei găuri / crestături.

Mai multe companii lucrează la o astfel de tehnologie pentru camera foto selfie

Companii precum Oppo, Xiaomi, Vivo au lucrat deja la îmbunătățirea unei astfel de tehnologii. Cu toate acestea, ZTE chiar a lansat un prim dispozitiv pe piață, Axon 20 5G. Tehnologia din spatele tuturor acestor prototipuri este o sticlă cu reflexie redusă care acoperă camera foto din ecran. Când o fotografie selfie este efectuată, sticla devine transparentă, permițând intrarea luminii.

Cu toate acestea, substratul din poliimidă (PI), predominant pe ecranele OLED, are o problemă de distorsiune atunci când trece lumina. Prin urmare, are nevoie de o tehnologie a camerei foto care să transforme lumina distorsionată pentru cele mai bune rezultate. Samsung nu a reușit să rezolve problemele și, prin urmare, va folosi afișaje cu gaură pe următoarea serie Galaxy S21.