Seria Galaxy S21 posibil cu opțiunea de deblocare biometrică Bixby Voice

885
Sursa Foto: via SamMobile.com

Se pare că Samsung intenționează să ofere Bixby Voice ca metodă de deblocare biometrică pe seria Galaxy S21. Se așteaptă ca dispozitivul să se lanseze cu Android 11 și interfața One UI 3.1 din cutie, care ar trebui să aibă această caracteristică.

Deblocarea unui smartphone a devenit a doua natură pentru majoritatea proprietarilor de smartphone-uri. Cu ajutorul senzorilor biometrici, tot ce trebuie să faceți este să puneți degetul pe un senzor sau să priviți la ecran. Acum Samsung vrea altceva pentru protecția utilizatorului și a datelor personale. Cu viitoarea serie Galaxy S21, Samsung va adăuga o altă opțiune biometrică, Bixby Voice, la cele două existente.

Seria Galaxy S21 posibil cu trei funcții biometrice pentru deblocare

Bixby a avut anterior posibilitatea de a seta o parolă vocală pentru deblocarea dispozitivului hands-free, pe care Samsung a eliminat-o în cele din urmă. Acum, cu Android 11 și One UI 3.1 pe seria Galaxy S21, Samsung va readuce o caracteristică similară. Potrivit site-ului Neowin, Aceasta va permite utilizatorilor să-și deblocheze smartphone-ul prin intermediul vocii.

Este posibil ca Samsung să includă microfoane extrem de sensibile pe seria Galaxy S21 pentru ca această funcție să garanteze siguranța utilizatorului. Deblocarea prin amprentă este deja pe modelele Galaxy S, Galaxy Note și unele modele Galaxy A, la fel și identificarea facială. Acum, pentru mai multă securitate este posibil să avem trei metode de identificare biometrică pe smartphone-urile Samsung. Este posibil, totuși, ca Samsung să aleagă doar două din cele trei variante. Putem specula că cele mai sigure și mai scumpe vor fi pe seriile emblematice.

Potrivit Biometrics Institute între elementele care pot fi măsurate pentru a particulariza o ființă umană se numără: amprentele digitale; trăsăturile feței; caracteristicile irisului; geometria palmei și a degetelor; vocea și profilul ADN.

Nu știm cât este de sigur Bixby Voice pentru deblocarea telefonului

Deși deblocarea vocală poate părea sigură pe hârtie, este puțin probabil să fie cea mai sigură metodă de deblocare. Cel puțin momentan Nu știm cât este de sigur Bixby Voice pentru deblocarea telefonului. Cum am scris mai sus, probabil Samsung va face unele modificări la Bixby Voice pentru a recunoaște cu mai mare fidelitate și acuratețe vocea utilizatorului.

Samsung oferă deja deblocarea feței pe dispozitivele sale existente, dar nu este la fel de sigură ca scanerul de amprente. Deblocarea feței se bazează doar pe camera frontală și nu pe o cameră de adâncime și una frontală precum iPhone-urile. Gigantul tech a oferit anterior un scaner iris pe dispozitivele sale emblematice, care a fost mult mai sigur. Ulterior scanarea irisului a fost eliminată în încercarea de a obține un aspect fără rame pe cele mai noi flagship-uri.

Vom primi sau nu Bixby Voice, vom ști sigur până la lansarea seriei Galaxy S21. Se așteaptă ca Samsung să anunțe seria Galaxy S21 la mijlocul lunii ianuarie pentru a contracara seria iPhone 12 de la Apple. Samsung Galaxy Z Flip 2 va lipsi de la acest eveniment, urmând să fie lansat mai târziu în primăvară.