Cu Galaxy S21 puteți să eliminați datele de locație din imagini

539
Cu Galaxy S21 puteti sa eliminati datele de locatie din imagini
Sursa Foto: via SamMobile.com

Cele mai recente smartphone-uri emblematice Samsung nu numai că vin cu un design nou și specificații actualizate, dar oferă și îmbunătățiri ale confidențialității și caracteristicilor legate de securitate. Seria Galaxy S21 este mai sigură pentru utilizatorii de imagini în comun cu alte persoane din apropiere sau pe internet.

Utilizatorii de Samsung Galaxy S21, Galaxy S21+ și Galaxy S21 Ultra pot alege să elimine datele de localizare GPS din fotografiile lor cu o singură atingere înainte de a le partaja cu alte persoane. Tot ce trebuie să facă în timp ce își partajează fotografiile este să selecteze o nouă opțiune. Aceasta este  „Remove location data – Elimină datele despre locație„. Apoi pot alege serviciul de partajare la alegere.

Seria Samsung Galaxy S21 are inclusă funcția „Remove location data”

Remove location data va elimina informațiile despre latitudine și longitudine din datele EXIF (Exchangeable image file format) ​​ale imaginii de partajat cu Galaxy S21. Sigur că utilizatorii pot elimina datele de locație din fotografii utilizând nenumărate aplicații terțe din Magazin Play, conform SamMobile. Numai că această funcție este încorporată, este la îndemână și astfel va fi accesibilă mult mai multor utilizatori de Galaxy S21.

Noile telefoane vin, de asemenea, cu alte câteva caracteristici noi de securitate. Utilizatorii Galaxy S21 pot utiliza, de asemenea, funcția Private Share. Cu aceasta pot să aibă mai mult control asupra celor care le pot vedea fotografiile, videoclipurile, documentele și alte fișiere și cât timp pot avea acces la aceste fișiere. Utilizatorii pot revoca manual accesul la fișier sau pot aștepta două zile după care accesul este revocat automat. Cu toate acestea, destinatarul va trebui să aibă un dispozitiv Galaxy care rulează Android 9.0 sau o versiune ulterioară.

Numele Samsung Knox este derivat din Fort Knox. La baza militară americană Fort Knox sunt depozitate cea mai mare parte a rezervelor de aur ale SUA. Este considerată cea mai sigură locație din Statele Unite.

O altă caracteristică nouă este Samsung Knox Vault. Aceasta folosește un subprocesor securizat, memorie securizată și software integrat pentru a proteja datele biometrice, blockchain, PIN și parolă. Această caracteristică salvează datele utilizatorilor chiar și în timpul atacurilor hardware. Samsung a menționat în timpul evenimentului de lansare că a lucrat îndeaproape cu Qualcomm și Samsung LSI pentru această caracteristică.