Samsung a vândut de două ori mai multe telefoane decât Apple în Q3 2020

554
Samsung a vandut de doua ori mai multe smartphone decat Apple in Q3 2020
Sursa Foto: Gartner

Samsung și-a menținut fără probleme coroana pentru poziția numărul unu pe piața globală a smartphone-urilor. Mai mult decât atât, gigantul high-tech a reușit și să îmbunătățească substanțial vânzările în trimestrul III din 2020. Potrivit unui nou studiu efect compania de cercetare de piață Gartner, Samsung a vândut 80,8 milioane de smartphone-uri în Q3 2020 și are o cotă de piață de 22% la nivel global.

Vânzările de smartphone-uri ale companiei Samsung au crescut cu 2,2% față de Q3 2019. Samsung a vândut de două ori mai multe smartphone-uri decât Apple pe parcursul trimestrului trei. Este o performanță remarcabilă, mai ales când piața globală de smartphone-uri a înregistrat o scădere de 5,7% față de anul trecut.

Samsung imbatabil în domeniul telefoanelor mobile, Xiaomi crește

Huawei a fost al doilea cel mai mare brand de smartphone-uri în ceea ce privește vânzările. Cota de piață a companiei Huawei este în cădere liberă și a ajuns la un procent de 14,1%. De când au intrat în vigoare sancțiunile SUA cota de piață Huawei a scăzut brusc și scade în continuare. Conform SamMobile, comparativ cu trimestrul trei din 2019, vânzările Huawei au scăzut cu 21,3%.

Xiaomi a surprins pe toată lumea prin vânzarea a 44,4 milioane de smartphone-uri în Q3 2020. Compania chineză a profitat de problemele conaționalei și a ocupat locul trei. Cota de piață Xiaomi a fost de 12,1%, ceea ce reprezintă o creștere de 34,9% față de anul trecut. În Q3 2019, cota de piață a Xiaomi a fost de doar 8,5%. Cota de piață a companiei americane Apple a fost de 11,1%, conform Gartner. Compania a vândut 40,5 milioane de telefoane iPhone în al treilea trimestru al acestui an. OPPO este pe a cincea poziție, cu vânzări de 29,8 milioane de unități și o cotă de piață de 8,2%.

Gartner este o companie de consultanță și cercetare fondată în 1979. Are sediul în Stamford, SUA. The Wall Street Journal, The Economist, Financial Times și peste 30 de publicații financiare consideră Gartner o sursă de mare încredere, o citează de peste 70 de ori pe săptămână.

Samsung a fost pe primul loc în Q3 inclusiv în SUA

Afacerea cu smartphone-uri Samsung a evoluat foarte bine în trimestrul trei din acest an. Compania a lansat o excelentă serie Galaxy Note 20, un Samsung Galaxy Z Flip 5G și un incredibil Galaxy Z Fold 2. Acestea sunt produsele emblematice, dar în vânzări punctează și multe smartphone-uri din seria Galaxy A. Sunt foarte bine vândute Galaxy A31, Galaxy A41, Galaxy A 51 și Samsung Galaxy A71.

Compania Samsung a fost numărul unu în SUA, India, Rusia, zona Golfului și EMEA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa) în Q3 2020. În trimestrul IV 2020, cota de piață a companiei este de așteptat să scadă datorită lansării seriei Apple iPhone 12.