Samsung Galaxy S21 fără opțiunea de stocare extensibilă

427
Samsung Galaxy S21 fara optiunea de stocare extensibila
Sursa Foto: via techradar.com

Știm deja data oficială a lansării seriei Samsung Galaxy S21. Este 14 ianuarie 2021. Dar pe măsură ce această dată se apropie, primim noi informații despre ce să ne așteptăm de la seria S21. Ultima informație nu este prea bună! Se pare că seria Galaxy S21 nu va avea opțiunea de stocare extensibilă în acest an.

Suportul pentru spațiul de stocare extensibil a mers înainte și înapoi de-a lungul anilor, dar se pare că timpul său a trecut. Azi capacitatea de stocare încorporată a crescut iar serviciile de streaming cloud sunt o normă. Astfel că stocarea locală nu mai este la fel de importantă ca pe vremuri. Samsung probabil vrea să fie în trend cu situația actuală cu seria Galaxy S21.

Fără stocare extensibilă pe seria Samsung Galaxy S21

Acum Roland Quandt a scris pe Twitter că modelele Galaxy S21 nu vor veni cu un cititor de carduri de memorie. Roland Quandt este o sursă credibilă de scurgeri și zvonuri transmise în mod regulat de către mass-media. Modelele din seria precedentă S20 au oferit utilizatorilor opțiunea de a introduce un card pentru a crește capacitatea de stocare. Totuși, este o caracteristică pe care o caută mulți cumpărători, chiar dacă nu mai este oferită de Apple sau Google.

Posibilitatea extinderii stocării cu un Micro-SD este unul dintre avantajele dispozitivelor Android (majoritatea modelelor) față de cele Apple iPhone. Nu este prima dată când Samsung elimină această funcție. Nici Galaxy Note 10 și nici Galaxy Note 20 nu a venit cu un slot pentru card micro-SD. Funcția poate acționa ca o marjă de siguranță dacă sunteți pe punctul de a atinge limita stocării pe smartphone. Pe lângă vestea proastă a lipsei unui încărcător în cutie la seria Samsung Galaxy S21, aceasta cu extinderea stocării este alta.

Roland Quandt este un jurnalist german care a publicat mai multe informaţii care s-au dovedit a fi în general corecte. El își publică de obicei informațiile din spectrul telefoniei mobile pe Twitter sau pe site-ul german WinFuture.

Dar, saga încărcătorului lipsă din cutia seriei Samsung Galaxy S21 a luat o altă întorsătură. Același Roland Quandt a mai spus că „unele piețe ar putea primi totuși un încărcător în cutie, în timp ce altele nu”. Tendința de a elimina încărcătoarele de telefoane din cutie a pornit de la Apple, conform TechRadar.

Acum se pare că Samsung, dar și Xiaomi sunt printre cei care urmează să renunțe la încărcătorul din pachet în 2021. Dacă Quandt are dreptate, anumite piețe ar putea primi totuși în continuare un încărcător în cutie, dar pentru modelul Galaxy S21.