Galaxy S21 FE, Galaxy S20 FE, Fold 4 și Flip 4 primesc patch-ul din aprilie

155
Galaxy S21 FE S20 FE Z Fold Flip 4
Sursa foto: galaxyclub.nl

Samsung continua cu lansarea actualizării de securitate din aprilie pentru telefoanele sale. Acum compania a lansat actualizarea pentru două modele Fan Edition, Galaxy S21 FE și Galaxy S20 FE. Samsung Galaxy Z Flip 4 și Galaxy Z Fold 4 primesc și ele actualizarea. La majoritatea – dar nu la toate – modelele, actualizarea conține și o funcție nouă.

După ce serile Galaxy S21 și Galaxy S20 au primit recent noul patch de securitate și un gadget frumos de la seria Galaxy S23, vor urma acum și edițiile Fan ale ambelor serii de dispozitive. Și pe aceste telefoane, conținutul actualizării este un pic amestecat. Pentru că la unele modele primești o nouă funcție care vine de la Galaxy S23: Image clipper. Cu aceasta poți copia o persoană dintr-o fotografie și să o salvezi ca imagine separată.

Patch-ul din aprilie ajunge la Galaxy S21 FE, Galaxy S20 FE

Pe Galaxy S21 FE, de exemplu, actualizarea are versiunea de firmware G990BXXU4EWC7 și dimensiune de 1,1 GB. Deși lista de modificări nu menționează nicio funcție nouă, după instalare puteți folosi Image clipper. Aceasta este o funcție prin care puneți degetul pe o persoană sau un obiect dintr-o fotografie, apoi copiați sau salvați persoana sau obiectul separat ca imagine. Pentru asta trebuie să vizualizați fotografia în Galerie.

Același lucru este valabil și pentru Galaxy S20 FE cu 5G (SM-G781B). Actualizarea este destul de mare ca dimensiune și lista de modificări menționează îmbunătățiri pentru Cameră și Galerie. Actualizarea este semnificativ mai mică pe cele două variante 4G ale modelului Galaxy S20 FE – SM-G780F și SM-G780G. Prin urmare, presupunem că aceste dispozitive nu vor primi noua funcție. Cel puțin nu în aprilie.

Modem-urile în telefoanele mobile sunt utilizate pentru modularea semnalelor analogice. Modemul este responsabil de efectuarea apelurilor și transmiterea și primirea datelor prin schimbul de semnale cu stațiile de bază.

Actualizarea de securitate din aprilie conține 51 de îmbunătățiri pentru Android OS și 23 pentru bucătăria proprie Samsung. Aceasta include și o serie de remedieri critice pentru procesorul și modemul Exynos, care pot fi găsite numai în Samsung Galaxy S20 FE 4G (SM-G780F).

Galaxy Z Fold 4 și Flip 4 primesc și ele actualizarea din aprilie

Pe lângă modele Fan Edition de mai sus, cele mai recente Z-uri care primesc acum cea mai recentă actualizare. O actualizare consistentă este gata pentru Galaxy Z Flip 4 și Z Fold 4. Pe acesta din urmă, pachetul cu versiunea de firmware F936BXXU2CWCC are o dimensiune de ~1,7GB. Jurnalul de modificări listează punctele cunoscute: patch-ul din aprilie și funcțiile îmbunătățite pentru Cameră și Galerie. Potrivit GalaxyClub, și pe aceste modele după instalarea actualizării puteți utiliza Image clipper.

Consumul bateriei este mai mare după actualizare la toate modelele la care actualizarea este de 1GB sau mai mare. Cu astfel de actualizări majore, poate dura ceva mai mult pentru ca sistemul să se optimizeze din nou. Cu toate acestea, consumul, dacă totul merge bine, se normalizează după câteva ore sau zile cel târziu.

Actualizarea pe Galaxy S21 FE, Galaxy S20 FE, Galaxy Z Fold 4 și Galaxy Z Flip 4, modele neblocate în rețelele mobile, este disponibilă în toată Europa. Ca întotdeauna, o actualizare este gata pentru telefonul dvs. atunci când apare o notificare. Dar puteți verifica disponibilitatea direct manual prin Setări -> Actualizare software -> Descărcare și instalare.