Samsung Galaxy S21 FE va fi cel mai ieftin model din seria Galaxy S21

1823
Samsung S21 FE Fan Edition va fi cel mai ieftin model din seria Galaxy S21
Sursa Foto: nl.letsgodigital.org

Samsung a lansat Galaxy S20 Fan Edition, ca model entry-level din seria high-end Galaxy S20. Dispozitivul a fost echipat cu un afișaj relativ mare, o baterie mare, hardware puternic și cel mai recent software. În plus, S20 FE a fost comercializat semnificativ mai ieftin decât celelalte modele din seria S. Prin urmare, nu este surprinzător faptul că acest model de telefon a devenit foarte popular. Acum că seria Galaxy S21 a fost anunțată oficial, apare întrebarea: Samsung va lansa și o ediție Samsung Galaxy S21 FE anul acesta?

Deși S20 FE a fost prima ediție a fanilor din seria S, este posibil ca Samsung să lanseze o altă ediție FE în 2021, sub forma unui Samsung Galaxy S21 FE. În cele din urmă, modelul anterior a fost un hit direct și a fost, de asemenea, un bun înlocuitor pentru S10 Lite semnificativ mai puțin popular.

Când este așteptat un Samsung Galaxy S21 FE?

Momentul lansării a fost, de asemenea, mai bun. Galaxy S10 Lite a fost anunțat în ianuarie. În timp ce Samsung Galaxy S20 FE a văzut lumina zilei în septembrie. În acest fel au rămas șase luni să așteptăm ca Samsung Galaxy S21 FE să vadă lumina zilei.

În conformitate cu așteptările, Samsung va menține acest program de lansare, cu alte cuvinte, un S21 FE va fi lansat probabil în a doua jumătate a anului 2021. Așa cum pare să existe un Samsung Galaxy Note 21 FE în planificarea pentru a doua jumătate a anului.

Primul smartphone Samsung FE a fost varianta recondiţionată a lui Galaxy Note 7 și a fost numit Galaxy Note Fan Edition. Acesta a fost urmașul lui Galaxy Note 7 lansat în august 2016. Fan provine din limba latină, fanaticus însemnând „nebun, dar divin inspirat”.

Dar la ce ne putem aștepta de la S21 Fan Edition anul acesta? Deși smartphone-urile emblematice sunt în mod normal îmbunătățite, Samsung S21 nu numai că s-a îmbunătățit în ceea ce privește specificațiile. Seria Galaxy S21 a adoptat diverse caracteristici ale modelului S20 FE mai ieftin, cum ar fi ecranul plat cu rezoluție Full HD și partea din spate din plastic. Drept urmare, seria S21 a fost mai ieftină decât seria Samsung Galaxy S20 anterioară. Primele rezultate ale vânzărilor arată că Samsung a luat decizia corectă în acest sens. Acum că seria Galaxy S21 este mai ieftină decât seria S20, întrebarea este ce caracteristici va primi Samsung Galaxy S21 FE? Ce caracteristici va putea omite Samsung pentru a oferi în continuare aceeași experiență de vârf, la un preț mai mic?

Design Galaxy S21 Fan Edition

Deocamdată, nu se știe ce specificații va primi acest nou model. Dar acum, când seria Galaxy S21 este deja pe rafturi, ne uităm cu atenție la cel de-al patrulea model.

Pentru a da o primă impresie despre posibilul design al Samsung Galaxy S21 FE, colaboratorul prietenilor noștri de la LetsGoDigital, designerul grafic Giuseppe Spinelli, alias Snoreyn, a realizat o serie de randări de produse. Imaginile 3D sunt proiectate pe baza seriei Galaxy S21 și a modelului Galaxy S20 FE.

Cu Galaxy S21 FE, Samsung va dori să apeleze la tinerii de succes. De aceea Snoreyn a optat pentru patru culori elegante deschise: gri, albastru, violet și verde. Modelul anterior a apărut în nu mai puțin de 6 culori strălucitoare. Deci presupunem că vor fi oferite mai multe opțiuni de culoare.

Desigur, noua ediție Fan este, de asemenea, certificată IP68 așa cum ne așteptăm de la un telefon de ultimă generație. Mai mult, compartimentul SIM va fi cel mai probabil mutat în partea de jos așa cum este pe seria S21. Din păcate, pasionații de audio vor trebui să se descurce fără o mufă pentru căști de 3,5 mm.

Camere Samsung Galaxy S21 Fan Edition

Ceea ce se remarcă imediat la Samsung Galaxy S21 FE este sistemul de camere. Cele trei modele S21 sunt caracterizate de o cameră special concepută, unde insula camerei este îmbinată cu cadrul din lateral și partea superioară a dispozitivului. Dar, pe S21 FE designul camerei triple este comparabil cu cel al modelului Galaxy S20 FE. Culoarea modulului camerelor va fi la fel ca a carcasei. Anul trecut, modulul camerelor a avut culori mai închise, cu un contrast mai puternic, indiferent de varianta de culoare.

În privința specificațiile camerelor, nu ne așteptăm la diferențe majore față de anul trecut. În cele din urmă, camerele pe Galaxy S21 și Galaxy S20 sunt în mare parte identice. Modelul S20 FE a fost echipat cu o cameră selfie de 32MP anul trecut. Camera triplă din spate este formată dintr-o cameră principală de 12MP, una cu unghi ultra-larg tot de 12MP și una telefoto de 8MP cu zoom hibrid 3x și zoom spațial 30X. Puteți înregistra videoclipuri în 4K cu S20 FE și le puteți reda în 8K.

Samsung Galaxy S21 FE va avea probabil aceeași configurație pentru camere. Funcții suplimentare sunt posibile prin reînnoirea sistemului de operare Android 11, în combinație cu interfața One UI 3.1. Gândiți-vă la noile caracteristici, cum ar fi Object Eraser și înregistrarea Multi Mic, precum și la o funcție îmbunătățită Single Take și auto-focus tactil.

Specificații tehnice așteptate pe viitorul model al fanilor

Dimensiunile ecranului modelelor Galaxy S21 au rămas în mare la fel ca anul trecut. În acest fel Galaxy S21 FE va avea probabil din nou un display Full HD+ de 6,5 (16,51 centimetri). Astfel va fi poziționat între modelul de bază și modelul „Plus” în ceea ce privește diagonala. Ecranul va avea cel mai probabil rata mare de reîmprospătare de 120 Hz, dar suportul HDR va lipsi probabil.

Probabil că același Exynos 2100 va fi folosit ca în celelalte modele Galaxy S21. Cu toate acestea, probabil va fi mai puțină memorie RAM, dar pot fi oferite din nou două opțiuni: 6 și 8 GB RAM. Capacitatea de stocare de 128 GB / 256 GB va fi probabil menținută.

Va fi interesant să vedem dacă Samsung Galaxy S21 FE va avea un slot pentru card de memorie. Cu celelalte modele S21, Samsung a ales să omită compartimentul micro-SD. Dar, Samsung poate păstra compartimentul de memorie micro-SD cu Fan Edition, deși este la fel de probabil ca acesta să fie omis din motive de cost.

În plus, în conformitate cu așteptările, Samsung Galaxy S21 FE va avea o baterie foarte mare. În cele din urmă, aceasta a fost una dintre caracteristicile puternice ale modelului S20 FE (4.500mAh).

Mergând pe aceeași linie, ar însemna că S21 FE va fi echipat cu o baterie de 4.800mAh, cu suport pentru încărcare rapidă de 25W cu fir / 15W wireless. Deoarece FE are un ecran puțin mai mic decât varianta „Plus”, este probabil și o durata de viață a bateriei mai bună. Bateria de 4.800mAh a lui Galaxy S21+ are o durată de viață mai mare de 12 ore. Credem că încărcătorul nu va fi inclus.

Ce va costa Galaxy S21 Fan Edition?

Samsung Galaxy S20 FE 5G (128GB) a primit anul trecut un preț de vânzare de 750€, iar modelul 4G a costat 650€. Toate modelele S21 sunt mai ieftine anul acesta decât anul trecut și, în plus, sunt disponibile doar cu 5G. Cel mai probabil, Samsung Galaxy S21 FE va fi lansat exclusiv ca model 5G.

Modelul de bază din seria Galaxy S21 este disponibil la un preț de pornire de 850€ (128 GB). Peste șase luni, prețul va scădea, ceea ce face plauzibil ca Galaxy S21 FE să fie comercializat și mai ieftin decât modelul de anul trecut. De exemplu, estimăm că puteți cumpăra noul model cu aproximativ 650€. Păstrând prețul entry-level la fel ca anul trecut, dar de data aceasta cu 5G, seria S rămâne accesibilă unui public larg.

Cu modelele S21 deja disponibile, Samsung a ales să nu includă un încărcător și nici căști în cutia de vânzare. Această nouă tendință nu pare să fi avut un efect negativ asupra numărului de vânzări ale seriei Galaxy S21. Prin urmare, nu este de neconceput ca viitorul S21 FE să meargă pe aceeași linie.

Samsung va oferi probabil Fan Edition într-o gamă de culori standard. Cu toate acestea, vor fi disponibile și noi variante de culoare. În plus, Samsung va anunța și o gamă de accesorii potrivite, inclusiv huse pentru telefon confecționate dintr-o varietate de materiale precum silicon, țesătură și piele.

Galaxy S21 FE va fi anunțat probabil în jurul lunii septembrie, înainte de un nou smartphone Galaxy Note. În lunile următoare sigur vom afla mai multe detalii despre specificațiile tehnice și designul noului Samsung Galaxy S21 FE.

SURSĂLetsgoDigital