Galaxy S21 FE: ce vrem să vedem pe viitorul smartphone Samsung

649
Galaxy S21 FE ce vrem sa vedem pe viitorul smartphone Samsung
Sursa Foto: techradar.com

Gama Samsung Galaxy S21 formată din trei smartphone-uri este deja pe piață. Dar, mai așteptăm un model anul acesta. Aproape sigur Samsung va lansa și un model Galaxy S21 FE destinat fanilor (Fan Edition). Acesta va ajunge mai târziu în acest an și, sperăm, la un preț mai atractiv.

Samsung Galaxy S21 FE va fi o alternativă mai ieftină și inferioară la modelele din seria Galaxy S21, la fel cum Samsung Galaxy S20 Fan Edition este față de seria Galaxy S20. Cu toate acestea, reducerea costurilor și a specificațiilor sunt ambele susceptibile de a fi minime. La noul model Fan Edition prețul va fi destul de apropiat modelului mai mic Galaxy S21, la fel și specificațiile.

Deocamdată, însă, Samsung nu a confirmat nimic, nimic nu este sigur, deoarece dincolo de existența probabilă a telefonului, sunt foarte puține informații despre acesta. Dar probabilitatea lansării lui Galaxy S21 FE este foarte mare conform site-ului TechRadar. Între timp, am pregătit o listă de lucruri pe care le dorim de la Samsung Galaxy S21 Fan Edition.

Ce știm până acum despre Samsung Galaxy S21 FE

În prezent, singurul zvon real despre Samsung Galaxy S21 FE (Fan Edition) este că este în lucru. Max Weinbach (un leaker cu un istoric bun în privința informațiilor) a scris pe Twitter că va fi lansat cândva în 2021. Nu este o surpriză, nu în ultimul rând, deoarece Samsung a spus că va lansa o nouă ediție pentru fani în fiecare an.

Twitter permite utilizatorilor să trimită și să citească mesaje scurte (maximum 280 de caractere) numite „tweets”. A fost fondat în 2006 și are sediul în San Francisco, SUA. Avea 330 de milioane de utilizatori în noiembrie 2019.

Dincolo de asta, putem prezice că va avea un procesor de vârf Snapdragon sau Exynos. În cazul lui Galaxy S20 Fan Edition, versiunea 4G a primit Exynos 990 în timp ce cea 5G a primit Snapdragon 865. Deci probabil vom vedea din nou o împărțire similară – dar cu următoarea generație a acestor cip-seturi. Cel mai probabil vor fi la bord Qualcomm Snapdragon 888 și Samsung Exynos 2100, sigur dacă Samsung nu decide altceva! Ambele cip-seturi sunt foarte puternice și sunt cele mai bune pe care le puteți obține cu un smartphone în 2021.

Ce vrem să vedem pe viitorul telefon Samsung destinat fanilor? Am fost moderat impresionați de Galaxy S20 FE, dar sunt câteva îmbunătățiri pe care am dori să le vedem pe S21 FE.

Un capac spate din sticlă și un preț mai mic pe S21 Fan Edition

1. Un panou spate din sticlă. Samsung Galaxy S20 Fan Edition are un preț destul de premium, dar partea din spate este din plastic. Este un material „Glasstic” (un plastic conceput să se simtă ca sticla).

Aceasta a fost una dintre cele mai mari dezamăgiri ale noastre cu privire la telefon. La Galaxy S21 FE vrem să vedem o altă calitate a materialelor. Sigur că pentru un preț mai mic Samsung a făcut unele compromisuri. Dar vrem calitate la un preț mai mic. Cu toate acestea Samsung a lansat un Galaxy S21 cu un spate Glasstic și pare puțin probabil ca Samsung Galaxy S21 FE să aibă un spate mai premium decât acel telefon.

2. Un preț mai mic. După cum am menționat mai sus, Galaxy S20 FE este un telefon destul de scump și asta, în ciuda faptului că este copilul din gama Galaxy S20.

În timp ce specificațiile și caracteristicile se îndreaptă într-o oarecare măsură spre justificarea prețului (fără a aduce atingere plasticului), Samsung Galaxy S21 FE ar putea cu siguranță să se evidențieze mai mult dacă ar fi ceva mai accesibil. Acest lucru se poate întâmpla, având în vedere că restul gamei Galaxy S21 este mai ieftină decât gama Galaxy S20. Credem că Samsung poate face și va face acest lucru.

3. Un ecran mai luminos pe Galaxy S21 FE. În general, am fost destul de impresionați de ecranul lui Galaxy S20 Fan Edition. Totuși considerăm că un aspect care ar putea suporta îmbunătățiri este luminozitatea sa.

În folosirea zilnică a smartphone-ului observat că în lumina directă a soarelui luminozitatea automată este uneori mai slabă decât trebuie. Deci, pentru Samsung Galaxy S21 Fan Edition dorim atât o luminozitate maximă mai mare, cât și îmbunătățiri ale modului de luminozitate automată.

O baterie mai mare cu încărcare mai rapidă dorim pe S21 FE

4. Durată mai bună de viață a bateriei. Acest lucru îl vrem pentru fiecare smartphone Samsung. Galaxy S20 Fan Edition are o baterie de 4.500mAh, dar uneori nu pare să dureze prea mult. La o utilizare mai intensă se străduiește să treacă peste o zi de folosire.

Acest lucru nu este suficient de bun, mai ales că în timp bateria va începe să se uzeze și atunci intervin problemele. Așa că dorim îmbunătățiri mari aici pentru Samsung Galaxy S21 FE. 4.500mAh nu este de fapt o capacitate rea, deci probabil Samsung va trebui să o optimizeze. Dar dacă primim o baterie mai mare și un procesor mai bun, chiar nu ne supărăm. Vrem să putem trece ușor și confortabil peste o zi cu noua baterie de pe Galaxy S21 Fan Edition.

5. Încărcare mai rapidă pe Samsung Galaxy S21 FE. O altă problemă pe care o avem cu bateria lui Galaxy S20 Fan Edition este viteza de încărcare. La 25W (sau 15W pentru încărcarea fără fir) nu este rău. Dar chiar și OnePlus Nord mult mai ieftin, poate mai mult (încărcarea de 30W). Cum sunt unele modele pe piață cu până la 65W sau mai mult, ne dorim cu adevărat o putere de încărcare crescută pe Galaxy S21 FE.

Data lansării și prețul lui Samsung Galaxy S21 FE

În ceea ce privește exact când va ateriza Samsung Galaxy S21 Fan Edition, este puțin mai greu de ghicit. Modelele Fan Edițion nu au un istoric prea bogat. Dar Galaxy S20 Fan Edition a fost anunțat pe 23 septembrie și a ajuns în magazine pe 2 octombrie. Având în vedere acest lucru și faptul că există de obicei un decalaj de un an între modelele de telefoane, mergem pe datele din anul precedent.

Anul acesta seria Galaxy S21 a aterizat la mijlocul lunii ianuarie, cu aproximativ o lună mai devreme decât modele precedente din gama S. Acest lucru ar putea avea un efect knock-on și am putea vedea pe Galaxy S21 FE lansat în august, mai degrabă decât în septembrie. Sunt momentan doar speculații.

Prețul este ceva despre care încă nu avem idee, chiar dacă interesează foarte mult. Mergem momentan pe un preț de lansare în conformitate cu Galaxy S20 FE. Nu trebuie să uităm că seria Galaxy S21 este mai ieftină decât seria Galaxy S20. Poate fi și acest lucru un punct de referință în stabilirea prețului de către Samsung.