Posibil ca seria Samsung Galaxy S21 5G să fie lansată anul acesta

2140
Sursa Foto: phonearena.com

O informație de ultimă oră sugerează că Samsung Galaxy S21 5G ar putea fi lansat anul acesta. Deși nu este neobișnuit să auzim zvonuri despre un smartphone-pilot de la o companie precum Samsung cu șase sau nouă luni înainte de anunțul său oficial, motivul pentru care seria Galaxy S21 este în atenția presei poate avea legătură cu planul companiei de a-și accelera „programul de producție în masă”.

Planul Samsung menționat a apărut în mass-media sud-coreeană. Aici se susține că Samsung „se grăbește să lanseze” trio-ul Galaxy S21 cu 5G. Conform informațiilor avute, mai multe surse din lanțul de aprovizionare local al companiei vorbesc de acest plan Samsung.

Producția la seria Samsung Galaxy S21 5G va începe mai repede

Mai exact, „producătorii de piese conexe” ar fi confirmat că li s-a cerut să înceapă să fabrice componente pentru seria Galaxy S21 de luna viitoare. Deși, evident, asta nu înseamnă că telefoanele ultra-high-end vor fi lansate comercial în decembrie. Dar, istoria (și bunul simț) sugerează că următoarea mare lansare a companiei ar putea avea loc mai devreme decât normal.

Într-un climat economic normal acest lucru nu ar fi normal. Dar, în mijlocul unei pandemii globale nici nu știm ce mai este sau nu normal. Cumva este normal ca Samsung să accelereze cronologia lansării seriei Galaxy S21, la scurt timp după ce compania Apple a fost forțată să amâne lansarea seriei iPhone 12. Seria Apple iPhone 12 a fost lansată în final săptămâna aceasta.

iPhone este o serie de smartphone-uri anunțată de către Steve Jobs, fost CEO al Apple, la 9 ianuarie 2007. Revista Time a votat iPhone-ul drept „Invenția anului 2007”. I de la începutul iPhone-ului vine de la Internet, individual, instrui, informa, a inspira.

Samsung are capacitatea necesară pentru a lansa seria Galaxy S21 la timp pentru Crăciun. Cu toate acestea, chiar dacă această știre se adeverește și compania este cu aproximativ șase săptămâni înaintea programului cu producția la S21 comparativ cu predecesorul său, un anunț în ianuarie 2021 este mult mai probabil.

Lansările de telefoane high-end sunt extrem de rare în luna decembrie din mai multe considerente. Chiar nu credem că Samsung va lansa seria Galaxy S21 5G în această lună, mai degrabă în luna ianuarie 2021. Chiar dacă seria Galaxy S20 nu a avut parte de vânzări mari și Huawei este în cădere liberă, probabil că Samsung va lansa seria S21 în decembrie. Estimăm că lansarea efectivă ar putea avea loc pe la jumătatea lunii ianuarie sau începutul lunii februarie 2021.

Integrarea unui S Pen în seria S21 este încă pe cărți

Potrivit informației, sunt planificate trei modele din seria Galaxy S21, modelul de vârf fiind chiar echipat cu un stylus. Potrivit speculațiilor anterioare, Samsung ar putea opta să renunțe la seria Galaxy Note și, în schimb, să-și folosească dispozitivele cu un afișaj pliabil ca o nouă serie de produse emblematice.

Vorbind de putere, ne așteptăm, evident, că gama S21 să beneficieze de noile procesoare Samsung și Qualcomm, conform PhoneArena. În loc de Snapdragon 865 și Exynos 990 vom avea Snapdragon 875 și Exynos 1000. Chiar și din cauza acestor procesoare, nu au fost anunțate, suntem sceptici cu privire la o lansare în decembrie 2020.

Cel puțin pentru moment, nu sunt informații din casa Samsung despre cele scrise mai sus. Dar, zvonurile se pot concretiza în orice moment. Dacă nu apar noi informații în următoarele săptămâni, ianuarie 2021 este cel mai bun scenariu pentru debutul lui Galaxy S21, S21+ și S21 Ultra.