Toate variantele de Galaxy S21 pot fi livrate cu procesor Exynos

1005
Sursa Foto: via androidheadlines.com

Conform unei noi informații, toate variantele seriei Samsung Galaxy S21 (S30) pot veni cu procesorul Samsung Exynos 1000. Această informație provine de la un tipster „Boby25846908”, care a distribuit-o pe Twitter. Cel puțin momentan această informație trebuie luată cu rezerve, chiar dacă a fost preluată de toate publicațiile din domeniu.

Nu este faptul că nu credem sursa, ci mai degrabă știrea în sine. Ar fi o decizie destul de importantă pentru Samsung și, chiar și sursa este atentă cu acest lucru, Boby a spus că Samsung „ar putea”, nu „ar vrea”. Este prea devreme în acest moment pentru a afirma ce fel de procesor va avea seria Samsung Galaxy S21 (S30). Samsung a avut mai multe procesoare Exynos bune de-a lungul anilor, dar, în multe cazuri, se află în spatele celui mai recent procesor flagship Snapdragon. Mulți oameni spun același lucru și privind comparația dintre Exynos 990 și Snapdragon 865.

Exynos 1000 exclusiv pentru seria Galaxy S21

Conform AndroidHeadlines, sunt surse care susțin că Samsung dezbate în prezent această problemă pe plan intern, așa că nimic nu este încă pus la punct. Compania pune în balanță dacă merită să folosească viitorul în Galaxy S21 un procesor Snapdragon 875 sau produsul propriu Exynos 1000. Gigantul tech crede că viitorul procesor Qualcomm Snapdragon 875 va fi excesiv de scump, conform „Boby25846908”.

Cu toate acestea Boby susține că Samsung ar putea merge integral pe toate piețele cu Exynos 1000. Acest lucru ar include inclusiv piețe precum SUA și China, unde Samsung a folosit până acum procesoare Qualcomm Snapdragon. Gigantul tech vinde smartphone-urile sale cu procesoare Exynos în Europa și India și majoritatea celorlalte piețe internaționale. Va fi chiar interesant să vedem dacă Samsung va face trecerea de la Snapdragon la Exynos la nivel global.

Snapdragon – primul procesor Snapdragon a fost anunțat de Qualcomm în 2016. Qualcomm a numit procesorul Snapdragon, pentru că „Snap și Dragon sunau rapid și aprig”. Prima generație Snapdragon avea 1 GHz, accepta o rezoluție de 720p și o cameră de 12MP.

Compania nu a luat o decizie în această privință

Asta sunt informațiile pe care le-a primit, cel puțin până în acest moment. Oricum până la lansarea seriei Galaxy S21 mai este încă mult timp. Orice poate întâmpla. Boby susține chiar că Samsung are în vedere utilizarea cip-setului Snapdragon 865 și anul anul viitor. Astfel, va avea beneficii în privința prețului pentru că Snapdragon 865 va fi mai accesibil anul viitor.

Cel puțin în privința acestui scenariu nu credem că este posibil. Utilizarea acestui procesor în telefoanele emblematice de anul viitor nu va arăta de loc bine și nu cadrează cu statutul Samsung de cel mai mare producător de telefoane din lume. Revenim la ce am scris mai sus, avem rețineri în privința veridicității acestei informații.