Acasă Stiri Samsung Galaxy S21+ și Galaxy A91 posibil cu ecrane OLED de la...

Samsung Galaxy S21+ și Galaxy A91 posibil cu ecrane OLED de la BOE

Ecranele au fost întotdeauna unul dintre punctele forte pe smartphone-urile Samsung. Prin subsidiara sa Samsung Display, compania nu are concurență în acest domeniu. Gigantul tech pune cele mai bune ecrane OLED pe smartphone-urile sale de mai multă vreme. Acum, cu ultimul său model Galaxy S20 Ultra, duce lucrurile la un nivel cu totul nou.

Ecranele Samsung sunt, de fapt, atât de bune încât mai mulți alți producători le cumpără pentru telefoanele lor. Apple, Huawei, Google, Xiaomi sunt printre aceștia, De exemplu, recent a fost lansat OnePlus 8 Pro cu un ecran Samsung și smartphone-ul a obținut cel mai mare rating A+ de la DisplayMate.

Galaxy S21+ și Galaxy A91 cu ecrane de 6,67 inch produse de BOE

Cu toate acestea, conform XDA-Developers, care citează DSSC – Display Supply Chain Consultants, Samsung va primi ecrane OLED de la BOE. Viitoarele smartphone-uri Samsung high-end Galaxy S21+ (S30+) și Samsung Galaxy 91 vor fi echipate cu ecrane fabricate de BOE. Ambele smartphone-uri S21+ și A91 vor acea ecrane OLED cu diagonala de 6,67 inch. Seria Galaxy S21 (S30) va fi lansată în Q1 2021. În schimb Samsung Galaxy A91 ar putea fi lansat în Q4 2020 cu un ecran OLED QHD+ de 6,67 inch.

DSCC este o companie de consultanță care analizează piața mondială a afișajelor. În ultima lor postare pe blog, DSSC afirmă că Samsung Mobile poate cumpăra panouri OLED din mai multe surse pentru unele dintre smartphone-urile Galaxy viitoare. Acest lucru este destul de neobișnuit, deoarece în mod tradițional Samsung Display este sursa de aprovizionare cu afișaje OLED.

BOE – Beijing Oriental Electronics Group Co., Ltd a fost fondată în aprilie 1993. BOE este unul dintre cei mai mari producători din lume de afișaje LCD, OLED și afișaje flexibile. BOE are 19 centre de cercetare și dezvoltare, printre altele în SUA, Germania, Elveția, Japonia, Coreea de Sud și UK.

Surse din domeniu au dezvăluit pentru DSCC că Samsung Mobile vrea să încheie un acord până în iunie 2020 cu BOE din China, pentru a utiliza afișajele BOE OLED în unele smartphone-uri Galaxy. Smartphone-urile care sunt în discuțiile pentru aceste ecrane sunt Galaxy S21+ și Galaxy A91.

Posibil ca din considerente de preț Samsung să facă această mișcare

Deocamdată nu știm sigur dacă viitoarele flagship-uri se vor numi Galaxy S21 sau Galaxy S30. În ceea ce privește pe Galaxy A91, acesta era în cărți pentru a fi numit Galaxy S10 Lite, înainte de a fi lansat la începutul acestui an. Acum avem informația că acesta va fi lansat la sfârșitul acestui an, alături de un model Galaxy A91 5G.

Aceste zvonuri sunt plauzibile cel puțin din cinci motive principale: Un nou furnizor va scădea prețurile / costurile panoului; va atenua potențialele perturbări ale ofertei de ecrane; va descongestiona producția pentru Samsung Display pentru a vinde panouri altor companii la prețuri mai mari; BOE a încheiat recent un acord cu Qualcomm pentru includerea senzorilor ultrasonici în ecrane; și faptul că BOE furnizează deja ecrane OLED pentru Galaxy Watch Active.

Interesant este că BOE nu va fi singurul furnizor de ecrane OLED luat în considerare de Samsung. DSCC adaugă, de asemenea, că CSOT (China Star Optoelectronics Technology), o filială a TCL, poate fi un alt furnizor de ecrane OLED pentru smartphone-urile Samsung viitoare.

Stiri

Galaxy S21 FE va intra în fabricație în iulie, are specificații premium

Potrivit tuturor informațiilor de până acum, Samsung va lansa smartphone-ul Galaxy S21 FE mai târziu în acest an. Urmând modelul lui Galaxy...

Samsung Galaxy Buds 2 în curând în mai multe culori

Au trecut doi ani de când Samsung a prezentat primul set Galaxy Buds - împreună cu seria Galaxy S10. De atunci, au...

Brevet pentru husă de protecție la Samsung Galaxy Z Flip 3

În această vară Samsung va prezenta noile sale smartphone-uri pliabile, probabil un eveniment Galaxy Unpacked va fi organizat în iulie. Ieri a...

Note 20 și Galaxy S20 primesc o nouă funcție de cameră de la Galaxy S21

De mai mult timp caracteristicile emblematice exclusive Samsung de pe telefoanele de top trec pe cele mid-range sau telefoanele mai vechi de...

Galaxy Tab S7 Lite în culoarea roz, cu S Pen și Book Cover

Știm de câteva luni că viitoarea tabletă Galaxy Tab S7 Lite ar trebui să ajungă pe rafturi în patru culori: negru, verde,...

Samsung Semiconductor va detrona Intel în câteva săptămâni

După câțiva ani în urma companiei americane Intel în ceea ce privește vânzările de semiconductori, Samsung ar putea în cele din urmă...

Pagini de asistență Galaxy Tab A7 Lite pe mai multe site-uri oficiale

Încă un alt indiciu a apărut online care sugerează o lansare iminentă a tabletei Samsung Galaxy Tab A7 Lite. Mai multe pagini...