Ecranul lui Galaxy S21 Ultra poate folosi 120Hz la rezoluția WQHD+

580
Ecranul lui Galaxy S21 Ultra poate folosi 120Hz la rezolutia WQHD
Sursa Foto: galaxyclub.nl

Samsung pare să aducă o îmbunătățire mică, dar frumoasă, pentru modelul Galaxy S21 Ultra. Adevăratul entuziast al specificațiilor high-end va putea utiliza în curând o rată de reîmprospătare de 120Hz, în același timp cu cea mai mare rezoluție a ecranului. Este un lucru cerut insistent de fanii Samsung în ultimul timp și gigantul tech s-a conformat.

Seria Galaxy S20 a adus primele telefoane Samsung în 2020 cu un ecran cu o rată de reîmprospătare de 120Hz. Cu toate acestea, acest mod s-a dovedit a fi mare de consumator de energie. De aceea, Samsung și-a limitat utilizarea la rezoluția ecranului FHD 1080p. Rezoluția ridicată WQHD – 1440p – a fost limitată la rata de reîmprospătare „de modă veche” de 60Hz. Când au văzut ce poate rata de actualizare de 120Hz, fanii au vrut o rezoluție maximă cu această rată de actualizare.

Rata de actualizare de 120Hz cu rezoluție WQHD+ pe Galaxy S21 Ultra

Cu toate acestea, pentru adevăratul iubitor de specificații de ultimă generație, aceasta nu a fost o soluție bună. În cele din urmă, alegerea pentru un consum ridicat de energie trebuie să aparțină utilizatorului însuși, conform raționamentului auzit frecvent. Samsung pare să urmeze acel gând cu viitorul june-prim Galaxy S21 Ultra.

Noua informație, via Galaxy Club vine de la bârfitorul șef în materie de telefoane Samsung – Ice Universe. Este posibil să utilizați atât rezoluția ecranului, cât și modul Reglabil cu opțiunea Afișare Mișcare netedă. Pe acesta din urmă o știm deja de pe Galaxy Note 20 Ultra și are o rată de reîmprospătare variabilă, care poate crește până la 120Hz în funcție de conținut. Cu toate acestea, chiar și pe Note 20 Ultra nu puteți combina acest lucru cu cea mai mare rezoluție a ecranului.

Rezoluția reprezintă o măsură a clarității sau a gradului de detaliere a unei imagini digitale. Rezoluția ecranului este oarecum unitatea de măsură a calității imaginii redate. Cu cât se regăsesc mai mulți pixeli, cu atât detaliile acesteia vor putea fi redate cu un grad ridicat de fidelitate.

Vă reamintim că atât Galaxy S21, cât și S21+ au o rezoluție maximă a ecranului de 2400 x 1080 pixeli. Deci, pe aceste dispozitive vă veți putea bucura în de o frecvență a ecranului de 120Hz, iar alegerea pentru o rezoluție mai mare lipsește prin definiție.

Cea mai mare baterie și cel mai mare preț pe S21 Ultra

Acest lucru arată că Samsung Galaxy S21 Ultra este modelul pentru cei care caută maximul posibil în telefonul lor Samsung. Asta era clar de mai dinainte, desigur. În cele din urmă, Ultra va fi modelul cu noul modul de cameră cu două obiective zoom optice separate. În plus, în 2021 va fi din nou varianta Galaxy S cu cea mai mare baterie (5.000mAh) – și cel mai dur preț (aproximativ 1.349€).

Samsung va prezenta oficial seria Galaxy S21 pe 14 ianuarie. Două săptămâni mai târziu, dispozitivele vor ateriza probabil în magazine. Pe S21 Ultra îl puteți obține inițial în negru și argintiu – vor urma mai multe culori mai târziu.