Samsung Galaxy S21 Ultra a primit certificarea NFC

446
Sursa Foto: via @OnLeaks

Mai multe informații recente au susținut că Samsung se pregătește să lanseze seria Samsung Galaxy S21 în ianuarie. Prin iulie am aflat că gama include trei modele precum Galaxy S21, Galaxy S21+ și Galaxy S21 Ultra. Tot atunci am aflată că SM-G991, SM-G996 și SM-G998 sunt numerele de model ale viitoarelor telefoane.

Zilele trecute, Samsung Galaxy S21 Ultra a fost certificat de Forumul NFC. Această certificare servește ca un alt indiciu pentru lansarea seriei Galaxy S21 la începutul anului viitor, în ianuarie. Prin această certificare se confirmă că smartphone-ul va accepta NFC pentru plăți fără contact, ceea ce era de așteptat.

Ecran de 120 sau 144Hz pe Galaxy S21 Ultra

Cu excepția numărului modelului SM-G998U, lista NFC Forum nu oferă informații despre specificațiile sau caracteristicile aflate pe Galaxy S21 Ultra. O baterie a dispozitivului cu numărul de model EB-BG998ABY a fost aprobată de platforma de certificare TUV Rheinland în septembrie. Agenția germană de certificare a dezvăluit că S21 Ultra va ajunge cu o baterie de 5.000 mAh.

Și ultimele informații au dezvăluit, de asemenea, o mulțime de informații vitale despre specificațiile modelului S21 Ultra. Se așteaptă ca receptorul să găzduiască un ecran Dynamic AMOLED 2X de 6,8 inch, cu un design cu gaură și margini curbate. Afișajul va oferi rezoluție Quad HD+ și o rată de reîmprospătare de 120Hz sau 144Hz.

NFC Forum  este o asociație non-profit fondată în 2004 cu sediul în Wakefield, Massachusetts, SUA. Doar companiile membre pot participa la programul de certificare NFC. Membrii NFC Forum sunt, printre alții Apple, Google, Samsung, Intel, Qualcomm, Sony sau Visa.

În funcție de regiune în care este comercializat, S21 Ultra va avea fie chipset-ul Snapdragon 875, fie Exynos 2100. Sistemul de operare Android 10 cu One UI 3.0 va fi preîncărcat pe dispozitiv. Se așteaptă ca smartphone-ul să sosească cu o cameră principală de 108M, aflată într-un modul quad-camera. Unele zvonuri au susținut că are cinci camere orientate spre spate. Nu este foarte clar acest lucru momentan. Camera frontală va avea 40MP. Bateria de 5.000 va avea suport de încărcare rapidă de 60 sau 66W.

Galaxy S21 Ultra poate veni în negru, argintiu și violet, conform GizmoChina. Telefonul împreună cu frații săi Galaxy S21 și Galaxy S21+ va fi lansat pe 14 ianuarie, urmat de o lansare la vânzare pe 29 ianuarie. Prezentarea și lansarea pe piață sunt devansate serios față de seria Galaxy S20.