Galaxy S21 Ultra și Exynos 1080 certificate de agenții de importante

546
Sursa Foto: SamMobile.com

Este greu de crezut că seria Galaxy S21 este la doar câteva luni distanță, dar toate dovezile sugerează acest lucru. Acum noi confirmări vin pentru a întări informațiile precedente și este clar că noua serie Samsung va ajunge pe piață mai devreme decât era normal. Galaxy S21 ar trebui să fie prezentat în ianuarie, față de februarie, iar câteva organisme de reglementare confirmă indirect lansarea.

Galaxy S21 Ultra cu numărul de model SM-G998U, a apărut recent la agenția de reglementare NFC. Aceasta a emis de câteva zile un certificat din care aflăm că S21 Ultra va avea conectivitate NFC. Certificatul nu dezvăluie nicio caracteristică a telefonului, dar confirmă faptul că, în ceea ce privește NFC Forum, Galaxy S21 Ultra este apt să intre pe piață. Între timp, Bluetooth a aprobat un alt produs cheie Samsung ce va fi prezent în telefoanele Galaxy din 2021.

Bluetooth a aprobat noul chipset Exynos 1080

În paralel cu obținerea certificatului NFC de către Galaxy S21 Ultra, viitorul procesor Samsung Exynos 1080 a vizitat agenția Bluetooth. Chipset-ul este compatibil cu versiunea Bluetooth 5.2 și a fost testat cu succes de către agenție în ultimele zile.

Este important să rețineți că Exynos 1080 este unul dintre produsele mobile foarte anticipate ale Samsung din 2021. Dar, noul procesor nu va avea nimic de-a face cu seria Samsung Galaxy S21 ce va fi lansată în ianuarie 2021. Se crede că Exynos 1080 va fi un succesor al procesorului Exynos 980, construit de Samsung pentru gamă medie superioară. Va fi creierul viitoarelor smartphone-uri Galalxy A.

Creierul este cel mai complex organ uman. Conține de 5 ori mai multe informații decât Enciclopedia Britanică. Ca termen de comparație, Arhiva Națională Britanică a strâns în 900 de ani de istorie informații ce pot fi stocate în 70 de terabytes. Un creier poate stoca până la 1.000TB.

Rezultatele de referință preliminare obținute de procesorul Samsung Exynos 1080 sunt deja impresionante. Dar chiar și așa, este greu de crezut că Exynos 1080 va fi utilizat de Galaxy S21 Ultra sau alt model din seria Galaxy S21. În schimb, Samsung lucrează la un alt chipset mai puternic pentru viitorul său flag-ship, numit Exynos 2100.

Este posibil ca Exynos 1080 să fi fost construit pentru clienți chinezi precum Vivo și Oppo, conform SamMobile. Chipset-ul va fi făcut public pe 12 noiembrie la o conferință de presă organizată la Shanghai, China.