Galaxy S21 Ultra va avea cel mai rapid Wi-Fi de până acum

470
Galaxy S21 Ultra va avea cel mai rapid WiFi de pana acum
Sursa Foto: GSM Arena

Samsung Galaxy S21 Ultra este cel mai bine dotat smartphone din seria Galaxy S21. Când credem că știm totul despre acesta, apare imediat o altă informație. Acum am aflat că S21 Ultra va accepta cele mai rapide viteze Wi-Fi dintre toate telefoanele mobile. Este vorba de Wi-Fi 6E. Informația a fost dezvăluită de FCC. Wi-Fi 6E este următorul standard Wi-Fi care urmează după Wi-Fi 6.

Șeful viitoarei serii Galaxy S21, Galaxy S21 Ultra ce va fi lansată luna viitoare, va deveni astfel primul dispozitiv mobil care acceptă Wi-Fi 6E. Această versiune Wi-Fi 6E care rulează pe o bandă de 6 GHz, va oferi o lățime de bandă mai mare, cu o latență mai mică decât benzile Wi-Fi existente de 2,4GHz și 5GHz.

Samsung Galaxy S21 Ultra cu Wi-Fi 6E și UWB

De asemenea, conform The Korea Herald, Samsung Galaxy S21 Ultra va avea inclusiv UWB (ultra-wide band – bandă ultra-largă). Aceasta este o caracteristică pe care Samsung o va extinde și mai mult la dispozitivele sale în 2021. În acest fel va oferi o integrare perfectă cu dispozitivele dvs. personale, inclusiv cu mașina.

Comparativ cu actualul Wi-Fi 6, noua tehnologie Wi-Fi 6E permite transmiterea de două ori mai rapidă a datelor la cea mai mare viteză de 2,4 gigabiți pe secundă. Nu este clar dacă toate cele trei Galaxy S21 vor accepta Wi-Fi 6E, deși ar trebui, având în vedere că sunt dispozitive din 2021. Funcția ar oferi motive de laudă companiei Samsung pentru lansarea unui dispozitiv Wi-Fi 6E înainte de celelalte companii din domeniu.

Wi-Fi este numele scurt pentru Wireless Fidelity. Numele Wi-Fi se scrie întotdeauna despărțit de o liniuță. Denumirea Wi-Fi, utilizată comercial din august 1999, a fost inventată de firma de consultanță Interbrand.

Noul standard Wi-Fi va suporta o frecvență suplimentară în comparație cu Wi-Fi 6. Aceasta este de 6GHz pe lângă spectrul de 2,4GHz și 5GHz pe care le oferă majoritatea conexiunilor wireless. Lățimea de bandă suplimentară ar trebui să îmbunătățească și mai mult experiența Wi-Fi în beneficiul utilizatorilor.

Viteza suportă vizualizarea conținutului de 8K și operațiuni fluide ale aplicațiilor de realitate virtuală și realitate augmentată. Se așteaptă ca gama Galaxy S21 să fie dezvăluită pe 14 ianuarie și lansată la vânzare pe 29 ianuarie.