Acasă Stiri Iată toate cele 3 modele Galaxy S21, Galaxy S21+ și S21 Ultra

Iată toate cele 3 modele Galaxy S21, Galaxy S21+ și S21 Ultra

De ani de zile, smartphone-urile din seria Galaxy S de la Samsung au fost echipate cu funcții inovatoare de înaltă calitate. Noile modele 2021 sunt așteptate peste o lună. Seria Galaxy S20 va fi succedată de seria Galaxy S21 formată din trei modele la lansare: Galaxy S21, Galaxy S21+ și S21 Ultra. Un model mai ieftin S21 Fan Edition probabil va fi anunțat mai târziu în an.

De altfel, există încă o oarecare incertitudine cu privire la numele noilor dispozitive Galaxy S. Unii vorbesc despre „Galaxy S21”, în timp ce alții se referă la dispozitivul cu numele „Galaxy S30”. Fotografiile prezentate corespund în mare măsurp celor pe care OnLeaks, le-a publicat acum ceva timp prin intermediul platformei de socializare Voice. Cel mai caracteristic detaliu pentru seria Samsung S21 este, fără îndoială, sistemul reînnoit al camerei, în care modulul camerelor curge pe lateral în partea superioară și laterală stânga sus a cadrului.

Noile fotografii sunt realizate de designerul grafic Giuseppe Spinelli, alias Snoreyn, în colaborare cu LetsGoDigital. Prietenii noștri de la acest site au primit fotografii reale cu seria Galaxy S21 dar nu le-au dat publicității pentru a-și proteja sursa. Acum Giuseppe a făcut tot posibilul, proiectând digital toate cele trei smartphone-uri din seria S și realizând redări de rezoluție 4K. Cel mai probabil, modelele Samsung S21 vor fi lansate în culorile arătate de Giuseppe. În curând vom prezenta și un clip video realizat de același designer.

Samsung Galaxy S21 Ultra, șeful seriei

De la seria S20, Ultra este model de top. Anul viitor, seria high-end va fi condusă de S21 Ultra. Acest smartphone va diferi de S21 și S21+ în mai multe privințe. De exemplu, flagship-ul este echipat cu cel mai mare afișaj, cea mai bună cameră și bateria cu cea mai mare capacitate.

Herț sau Hertz este unitatea de măsură pentru frecvență în Sistemul Internațional. Simbolul pentru hertz este Hz. O frecvență de 1Hz corespunde la o perioadă de repetare a unui fenomen o dată pe secundă. Este numită după fizicianul german Heinrich Rudolf Hertz.

Spre deosebire de celelalte două modele Galaxy S21, Ultra va avea un afișaj curbat – acest lucru conferă smartphone-ului un aspect extra-premium. Ecranul rotunjit de 6,8 inch (17,27 centimetri) are o rezoluție QHD+ și acceptă o rată de reîmprospătare adaptivă de 120 herți. Camera foto selfie amplasată central va fi de 40MP. Cu ceva timp în urmă, se spunea că noua linie din seria S ar avea o cameră sub ecran. Samsung pare să fi abandonat acest lucru.

Cele mai mari schimbări sunt vizibile pe spate. Samsung Galaxy S20 Ultra a fost primul și singurul smartphone Samsung cu o funcție de zoom hibrid de 10x. Această funcționalitate de zoom va fi cel mai probabil păstrată pe S21 Ultra. Va fi încorporată o cameră reînnoită de 108MP, una cu unghi ultra-mare de 12MP și două de 10 megapixeli, care permit zoom optic 10x și zoom optic 3x. Se pare că S21 Ultra nu va avea o cameră DepthVision.

Compatibilitate cu S Pen și baterie de 5.000mAh

Poate că cea mai importantă modificare a modelului S21 Ultra va fi compatibilitatea cu celebrul S Pen de la Samsung. Acest stilou este caracteristica principală a seriei Galaxy Note de ani de zile. Acest stylus nu este inclus standard, modelul Ultra nu va avea un compartiment S Pen – așa cum este cazul modelelor Note.

Capacitatea bateriei pe Samsung S21 Ultra va fi cel mai probabil aceeași cu a modelului S20 Ultra. Este o baterie de 5.000mAh. Anul trecut modelul Ultra a fost compatibil cu un încărcător de 45W. Cu toate acestea, un încărcător de 25W este inclus standard. Din păcate, lucrurile nu par să se îmbunătățească anul viitor.

În ceea ce privește procesorul, modelele europene din seria Galaxy S vor fi alimentate de chipsetul Samsung Exynos. Este Exynos 2100. Qualcomm Snapdragon 888 recent introdus este folosit pentru modelele sud-coreene și americane.

Anul trecut au fost alese două variante de memorie. Cel mai ieftin model S20 Ultra are 12GB RAM și 128GB stocare, versiunea mai scumpă are 16GB RAM și 512 GB stocare. Încă nu este clar dacă Samsung va opta pentru aceeași configurație de memorie de data aceasta.

În ceea ce privește culorile dispozitivului Galaxy S21 Ultra în momentul lansării va veni în Phantom Black și Phantom Silver. De obicei, Samsung introduce una sau două variante de culori suplimentare câteva luni mai târziu, pentru un plus de vânzări.

Modelul mijlociu – Samsung Galaxy S21+

Modelul „Plus” pare să fie semnificativ mai puțin avansat și chiar mai slăbuț în comparație cu S20+. Una dintre cele mai remarcabile schimbări, noul model nu va mai avea un afișaj curbat. De asemenea, rezoluția pare să fie redusă la Full HD+, mai mică decât rezoluția QHD a actualului S20+.

Samsung S21+ va fi echipat cu o carcasă din plastic – în loc de una din sticlă. Samsung ar fi decis să facă acest lucru în baza răspunsul pozitiv la Galaxy S20 FE și Galaxy Note 20 lansate în acest an, ambele cu o carcasă din plastic.

Samsung S21+ va primi un ecran de 6,7 inch (17,02 cm). Rata de reîmprospătare de 120Hz este menținută. Dar, doar modelul Ultra are o rată de reîmprospătare adaptivă. În ceea ce privește departamentul foto, nu sunt așteptate modificări majore comparativ cu anul trecut. S20+ a primit aceeași configurație a camerei ca și modelul de bază, cu o diferență importantă. Modelul „Plus” are o cameră DepthVision suplimentară – care a fost, de asemenea, integrată în modelul Ultra. Această cameră DepthVision va fi cel mai probabil întreruptă cu seria Galaxy S21.

Galaxy S21+ va avea o cameră wide de 12MP, una ultra-wide de 12MP și una cu teleobiectiv de 64MP. Acesta din urmă face posibilă funcționalitatea zoom-ului 3x hibrid. Aceasta este aceeași configurație aflată pe Galaxy S20 / Galaxy S20+.

Durata de viață a bateriei va fi îmbunătățită, va avea o baterie de 4.800mAh. Nu se așteaptă modificări semnificative în ceea ce privește încărcarea rapidă. Probabil că dispozitivul va fi compatibil cu un încărcător de 25W, dar va veni standard cu un încărcător mai lent de 15W. Modelul „Plus” va fi lansat în trei culori în momentul lansării. În plus față de fantomaticele Black și Silver, va primi și Phantom Violet.

Samsung Galaxy S21 – modelul cel mai mic din serie

Modelul de bază al seriei Samsung S21 va fi alimentat, la fel ca frații săi mai mari, de chipsetul Exynos 2100 / Snapdragon 888. Modelul entry-level va avea mai puțină memorie, probabil 8GB RAM și 128GB stocare. Mai mult, S21 va fi furnizat cu același software ca modelul „Plus” și Ultra. Dispozitivul rulează pe noul sistem de operare Android 11 cu interfața Samsung One UI 3.1 recent introdusă.

La fel ca anul trecut, modelul de bază este cel mai mic. Dimensiunea afișajului este principala diferență față de modelul „Plus”. Samsung S21 este echipat cu un ecran de 6,2 inch (15,75 cm). Acesta va fi, de asemenea, un ecran plat cu rezoluție Full HD+, iar spatele va fi din plastic.

Triple-camera din spate va avea o configurație identică cu anul trecut. O cameră cu unghi larg de 12MP, o cameră cu unghi ultra-mare de 12MP și o cameră teleobiectiv de 64MP cu zoom hibrid 3x și zoom digital 30x. Videoclipurile pot fi înregistrate de toate modelele din seria Galaxy S 2021 la o rezoluție de 8K.

Datorită afișajului mai mic, va fi încorporată și o baterie mai mică. Va avea una de 4.000mAh. Încărcarea rapidă este de 25 de wați, deși un adaptor de 15 wați va fi probabil furnizat ca standard.

Modelul Samsung S21 va fi cel mai colorat. Va fi lansat în patru culori – culorile disponibile pot varia în funcție de regiune. Acestea sunt Phantom Grey, Phantom White, Phantom Violet și Phantom Pink.

Diferențele din seria Galaxy S și seria Note sunt tot mai mici

Au existat zvonuri de ceva vreme că Samsung vrea să anuleze seria Galaxy Note. Modelele high-end Note sunt introduse în mod normal în a doua jumătate a anului. În mod tradițional, acestea erau cele mai mari, mai avansate și, de asemenea, cele mai scumpe telefoane Samsung.

În ultimii ani, însă, diferența dintre seria S și Note a devenit din ce în ce mai mică. S20 Ultra a fost cel mai mare și mai scump model Galaxy din acest an. Acum, că Galaxy S21 Ultra va fi compatibil cu S Pen, toate funcțiile care făceau odată seria Note unică par să fi fost abandonate.

În plus, Samsung lansează acum și smartphone-uri pliabile – care reprezintă o alternativă excelentă pentru mulți utilizatori tradiționali de Note. Producătorul coreean a prezentat până acum trei modele pliabile. După Galaxy Fold, Galaxy Z Flip și Galaxy Z Fold 2 au fost lansate și anul acesta.

Lansarea la Galaxy Unpacked 2021 în 14 ianuarie

Se așteaptă ca Samsung să anunțe și trei noi telefoane pliabile anul viitor. Sub forma unui Galaxy Z Fold 2 Lite, un Galaxy Z Flip 2 și un Galaxy Z Fold 3. Se pare că pur și simplu sunt lansate prea multe telefoane Samsung de ultimă generație, ceea ce face ca linia Note să fie învechită. Samsung va lansa probabil o ultimă „Notă” sub forma unui Galaxy Note 21, care este așteptat în jurul lunii august 2021.

Cu seria Galaxy S21 Samsung pare să vrea să facă o mică schimbare privind lansarea. Noile modele vor fi cel mai probabil anunțate oficial joi, 14 ianuarie 2021.

Pentru lansarea seriei Galaxy S21, va fi organizat un eveniment Samsung Galaxy Unpacked 2021, probabil online. Concomitent cu seria S21, Samsung va dezvălui și alte produse, inclusiv căștile Galaxy Buds Pro și ceva portabile Galaxy. Căștile wireless vor fi oferite probabil cadou gratuit dacă cumpărați un smartphone S21 în perioada de precomandă. Puteți cumpăra aceste accesorii în aceleași culori ca dispozitivele în sine.

Stiri

Samsung Galaxy Z Fold 3 va veni cu S Pen, dar fără un slot dedicat

Telefonul pliabil Samsung Galaxy Z Fold oferă o productivitate mai mare și multitasking mai bun, grație ecranului mare și capacității de a...

Actualizarea Sony PS5 aduce suport pentru Samsung TV de 120 fps 4K

Sony a lansat o actualizare pentru consola Sony PlayStation 5 care rezolvă problemele de compatibilitate cu televizoarele Samsung. Sony PS5 trebuia să...

Samsung a început dezvoltarea firmware-ului la Galaxy Z Flip 2 (3)

Samsung urmează să lanseze două noi smartphone-uri pliabile în acest an, câte unul din fiecare în seria Fold și Flip. Există indicii...

Actualizarea lui Galaxy A40 remediază erorile după primirea lui Android 11

După actualizarea majoră la Android 11 pe Galaxy A40, mai mulți utilizatori s-au plâns de unele probleme cu privire la bug-uri. De...

Samsung Electronics a câștigat 71 de premii iF Design Award 2021

Samsung Electronics a anunțat că a primit un număr record de 71 de premii la iF Design Award 2021. Samsung a câștigat...

Lansarea laptopului Samsung Galaxy Book Go este foarte aproape

Samsung lucrează la mai multe laptopuri noi, iar unele caracteristici ale acestora au fost deja dezvăluite. Știm și data lansării acestor noi...

Samsung pe locul 2 mondial în veniturile din cipuri în 2020

Samsung Electronics și-a menținut statutul de al doilea cel mai mare furnizor de semiconductori din lume după venituri anul trecut. Datele au...