Galaxy S21 Ultra cel mai puternic telefon Android din Q1 2021

524
Galaxy S21 Ultra cel mai puternic telefon Android din Q1 2021
Sursa Foto: androidheadlines.com

Samsung Galaxy S21 Ultra a fost telefonul Android cel mai bine vândut după venituri în Q1 2021. Conform ultimelor estimări date de către firma de cercetare Contrapunct Research, nava amiral Galaxy top-of-the-line a reprezentat trei la sută din veniturile totale de smartphone-uri la nivel mondial în primele trei luni ale anului. Celelalte două modele din seria Galaxy S21, Galaxy S21 și Galaxy S21+ au fost, de asemenea, incluse în top zece.

Seria Galaxy S21 s-a vândut ca pâinea caldă în primele sale zile de pe piață. Vânzările noilor telefoane din SUA s-au dublat față de seria Galaxy S20 în primele șase săptămâni de lansare. Unul dintre principalele motive care stau la baza acestei popularități copleșitoare este prețul de pornire mai mic. Samsung a lansat seria Galaxy S21 la un preț mai ieftin decât modelele de anul trecut. Întreaga gamă a înregistrat o scădere a prețurilor de ~200 euro anul acesta. Samsung a reușit să reducă costul de fabricație al noilor modele cu până la 13% și acest lucru a fost transmis consumatorilor.

Galaxy S21 Ultra cel mai puternic Android, Apple domină top 10

Desigur, Samsung Galaxy S21 Ultra este încă cel mai scump dintre cele trei, dar cantitatea de tehnologie pe care o ambalează merită fiecare bănuț. A fost vândut mult mai bine decât cei doi frați de serie, în special în SUA și Europa, spune Counterpoint. Așa cum era de așteptat, top zece este dominat de iPhone-urile Apple. IPhone 12 Pro Max a înregistrat cele mai mari venituri în această perioadă, urmat de iPhone 12, iPhone 12 Pro și iPhone 11. Urmează Galaxy S21 Ultra 5G, iPhone 12 Mini, Galaxy S21, Huawei Mate 40 Pro, Galaxy S21+ și iPhone SE 2020.

Per ansamblu, veniturile globale din smartphone-uri au ajuns la 113 miliarde USD în Q1 2021. Este un record pentru primul trimestru al anului, potrivit Counterpoint Research, citată de AndroidHeadlines. O altă constatare notabilă este că opt dintre primele zece modele sunt 5G, cu excepția iPhone 11 și iPhone SE 2020. Aceasta arată că adoptarea 5G a crescut semnificativ în mai multe părți ale lumii.

Counterpoint Research este o firmă de cercetare globală specializată în produse tehnologice, mass-media și telecomunicații. Oferă companiilor globale studii și analize detaliate ale piețelor mobile și tehnologice.

Niciun flagship Android în top zece cele mai bine vândute din Q1 2021

În ciuda popularității seriei Galaxy S21, niciunul dintre telefoane nu a reușit să intre în top 10 pentru cele mai bine vândute telefoane din primul trimestru din 2021. Top-ul este dominat de iPhone-urile Apple. Aceleași patru modele de iPhone ocupă primele patru locuri. Cele șase locuri rămase sunt ocupate de dispozitivele Android, dar niciunul dintre ele nu este model emblematice. Redmi 9A, Redmi 9 și Redmi Note 9 ale Xiaomi ocupă locurile cinci, respectiv șase și, respectiv, opt. Samsung Galaxy A12, Galaxy A21s și Galaxy A31 ocupă celelalte trei locuri.

Conform Countrepoint Research, primele zece modele cele mai bine vândute au captat 21% din volumele globale de venituri din smartphone-uri. În schimb, primele zece modele cu cele mai mari încasări din venituri au adunat aproximativ 46% din veniturile globale ale smartphone-urilor. Acest lucru indică faptul că modelele de ultimă generație se bucură de o rentabilitate mai mare pentru producători. Telefoanele care costă mai mult de 400 de dolari ar fi contribuit la 65% din veniturile globale ale smartphone-urilor în primul trimestru al anului 2021.