Galaxy S21 (S30) – zvonul care îngrijorează: procesor de top doar pe Ultra

563
Sursa Foto: via HDBlog.it

În câteva zile vom vedea în sfârșit noua familie Galaxy Note 20 în carne și oase. Dar zvonurile sunt deja și despre următoarea serie de top a companiei Samsung, Galaxy S21 (sau S30). Este în principal vorba de modelul Ultra al acestei serii.

Zilele trecuta am scris că această serie va fi compusă din trei modele: Galaxy S21, Galaxy S21+ și Samsung Galaxy S21 Ultra. Indiscreția despre care scriem astăzi se referă la un scenariu complet nou pentru Samsung. Poate este greu să credem acest lucru și prin prisma faptului că este un zvon timpuriu, dar este un zvon.

Doar Galaxy S21 / S30 Ultra cu noul Exynos 1000

Această informație este mai greu de crezut mai ales prin stilul de lucru al gigantului tech de până acum. Cu toate acestea, există întotdeauna o primă dată și, privind în urmă, cazurile în care zvonurile sugerau modalități prea absurde pentru a fi adevărate nu erau rare. Ne amintim de zvonurile privind pe Galaxy S10+ cu dublă gaură pe ecran sau la notch-ul de la iPhone X Notch, care s-au dovedit în final a fi corecte.

Această informație, conform HDBlog, vine de la Mauri QHD, cel care a lansat informația despre cele trei modele de Galaxy S21. Acum Mauri QHD ne spune despre ce procesoare vor fi pe viitoarea serie de top Galaxy S. Potrivit acestuia, numai Galaxy S21 / 30 Ultra va avea noul procesor Exynos 1000 (cipul Exynos cu GPU de la AMD). În același timp varianta de bază Galaxy S21 / S30 va avea un procesor Exynos 991/992. Nu există informații cu privire la varianta „Plus”.

SOC – System-on-a-Chip, este termenul prescurtat pentru sistem pe un cip (procesor). Un SoC conține diverse componente electronice, microprocesor, modem, GPU, memorie, sistem de operare sau interfețe. Toate acestea lucrează împreună pentru a ajunge la un rezultat comun.

Despre Exynos 992 s-a presupus că ar putea echipa următoarea serie Galaxy Note 20. Acest SoC ar trebui să ofere performanțe semnificativ mai mari decât Exynos 990 în ceea ce privește partea energetică. În ceea ce privește puterea și procesarea, acesta ar trebui să fie puțin peste Snapdragon 865. Pe de altă parte, Exynos 1000 ar să fie mult mai performant și datorită nucleelor Cortex-X1 și a unui GPU dezvoltat în colaborare cu AMD.

Au mai fost companii cu această abordare

Ideea că următoarea serie de top poate adopta procesoare diferite este complet nouă pentru Samsung. Totuși nu trebuie să o excludem complet, mai ales dacă ne gândim la modul în care compania încearcă să diferențieze între ele următoarele modele Note, adoptând specificații care marchează un decalaj clar între cele două variante.

În plus, avem și exemple de la concurență. Este vorba despre seria Honor 30 de la Huawei. Honor a pus procesorul Kirin 985 pe modelul de bază Honor 30 iar procesorul mai performant Kirin 990 5G pe modelul Honor 30 Pro. Posibil ca Samsung să adopte un scenariu similar.

Este prea devreme pentru a confirma acest lucru cu această modificare de strategie din partea Samsung. Sigur vor mai apărea informații în acest sens în perioada următoare și ca de obicei vă vom ține la curent.