Seria Galaxy S22 și Galaxy A52 primesc actualizarea din decembrie

196
Seria Galaxy S22 si Galaxy A52
Sursa foto: galaxyclub.nl

A durat ceva timp, dar acum a început actualizarea de securitate din decembrie pentru seria Galaxy S22. Aceasta instalează cel mai recent patch de securitate, dar există unele complicații, se pare, dacă ați avut instalată și recenta „Actualizare Smart Switch”. Mai mult: actualizarea din decembrie este acum disponibilă și pe Galaxy A52 – pe modelele 4G și 5G.

Ordinea în care Samsung lansează actualizări pentru diferite telefoane Galaxy provoacă întotdeauna confuzie, potrivit GalaxyClub. Pentru că, deși de obicei cea mai recentă serie emblematică, în acest caz seria Galaxy S22, ar trebui să fie prima care primește noua actualizare, aceasta nu este cu siguranță o regulă 100%. Desigur, actualizările de securitate ajung de obicei într-un fel de ordine semi-aleatorie. Așa că Samsung nu „întârzie” cu actualizarea seriei Galaxy S22 – mai ales că suntem abia trecuți de jumătatea lunii.

Actualizarea din decembrie 2022 pentru seria Galaxy S22

Acum noua actualizare este lansată pentru Galaxy S22 și Galaxy S22+ – și pentru unii deja pe Galaxy S22 Ultra. Aproape 450MB are versiunea de firmware S90xBXXU2BVL1. Actualizarea asigură că „stabilitatea generală a funcțiilor” este îmbunătățită. Aceasta este descrierea vagă, bine-cunoscută, care apare adesea după upgrade-uri majore, când punctele sunt încă puse pe i-urile de ici și colo.

Patch-ul de securitate din decembrie constă din 67 de îmbunătățiri pentru sistemul de operare Android și 13 pentru interfața One UI. Două dintre acestea sunt destinate în mod special telefoanelor cu procesor Exynos – cum ar fi seria S22. În plus, securitatea aplicațiilor precum Setări, Telefon și Contacte este îmbunătățită.

Smart Switch vă poate transfera toate datele, inclusiv setările dispozitivului pe un nou dispozitiv. Puteți chiar să creați o copie de rezervă pentru fișierele vechiului telefon pe PC și apoi să transferați datele pe noul telefon Galaxy.

Noua actualizare este acum disponibilă prin OTA, pe toate modelele Galaxy S22, Galaxy S22+ și Samsung Galaxy S22 Ultra neblocate în rețea din mai multe țări din Europa, dar care nu au instalată „Actualizarea Smart Switch”. Dacă și când pot fi actualizate dispozitivele care au efectuat actualizarea minoră este încă neclar. Cei care au un model blocat în rețelele de telefonie mobile vor trebui să mai aștepte puțin.

Actualizarea din decembrie ajunge la Galaxy A52 și Galaxy A52 5G

Samsung Galaxy A52 și Galaxy A52 5G primesc și ele actualizarea de securitate din decembrie 2022. Actualizarea a fost lansat de Samsung de aproximativ o săptămână, dar acum a ajuns efectiv în Europa. Galaxy A52s a primit actualizarea săptămâna trecută. Galaxy A52 4G primește versiunea de firmware A525FXXS4CVK4, în timp ce pe Samsung Galaxy A52 5G versiunea de firmware A526BXXU1DVL2. Actualizarea a fost lansată în mai multe țări din Europa. Utilizatorii din România au primit deja sâmbătă noul patch de securitate.

Pachetul de aproximativ 450MB face practic un singur lucru: instalează patch-ul din decembrie, care include aceleași îmbunătățiri pe care le-am enumerat mai sus. Actualizarea este disponibilă pe toate variantele, libere sau blocate în rețea, indiferent dacă aveți un model 4G sau 5G.

Ca întotdeauna veți fi notificat automat că actualizarea este gata pentru descărcare. Alternativ puteți verifica manual disponibilitatea pe seria Galaxy S22 sau cele două modele Galaxy A52 prin Setări -> Actualizare software -> Descărcare și instalare.